«Σπάσε τη σιωπή» εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας και του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/3/2024 η εκδήλωση «Σπάσε τη σιωπή» του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας και του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας στην πλατεία Κανόνια της Φλώρινας με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Εκατό περίπου μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στη βία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές, τους γονείς και την τοπική κοινωνία σε θέματα σχολικής βίας. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης της Σχολής Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο οποίο ανήκουν οι δύο Σχολικές Μονάδες. Οι μαθητές-τριες συμμετείχαν σε δρώμενα, μοίρασαν φυλλάδια και έσπασαν μπαλόνια συμβολικά. Υπεύθυνοι της δράσης για το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας ήταν η Διευθύντρια κ. Καραγιάννη Χριστίνα και οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής του σχολείου, κ. Σαχπαζίδης Δημήτριος και κ. Χρυσοχοΐδης Χαράλαμπος. Από το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας υπεύθυνοι της δράσης ήταν οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής κα. Μελισίδου Ζαφειριώ και κα. Νικολάου Αρχοντούλα. Στη δράση συμμετείχαν και  οι καθηγητές/τριες των δύο σχολείων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Φλώρινας για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και την Αντιδήμαρχο, υπεύθυνη για θέματα  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας- Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Φουδούλη – Τζώτζη η οποία με την παρουσία της ενίσχυσε τη φωνή των μαθητών και μαθητριών ενάντια σε κάθε μορφή εκφοβισμού, αποκλεισμού, παρενόχλησης.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τα Μέσα για την κάλυψη της δράσης. Χωρίς την παρουσία τους η φωνή μας θα παρέμενε χωρίς δύναμη.