Συγχαρητήριο της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου

Συγχαίρουμε θερμά το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου και, ιδιαίτερα, τις Ε’ και Στ’ τάξεις, οι μαθητές και οι μαθήτριες των οποίων κατά το σχολικό έτος 2022-2023 συνέγραψαν και εξέδωσαν τη Μαθητική Διαδικτυακή Εφημερίδα/Περιοδικό «Μολύβια εν δράσει», που έλαβε τον Δεκέμβριο του 2023 τιμητικό ΕΠΑΙΝΟ Διάκρισης στον 68ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για παιδιά και για νέους, στην κατηγορία Μαθητικό Περιοδικό/Εφημερίδα μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον έπαινο εκ μέρους του 2ου Δημοτικού σχολείου Αμυνταίου παρέλαβε σε μια πολύ όμορφη τελετή,  που πραγματοποιήθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, στην Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, η Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου, κ. Μαρία Αντωνιάδου.

Η παραγωγή του μαθητικού εντύπου του 2ου Δημοτικού σχολείου Αμυνταίου υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος των Σχολικών δραστηριοτήτων για  πρώτη χρονιά το σχολικό έτος 2022-2023, από τους μαθητές και τις μαθήτριες  της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, πρόγραμμα στο οποίο εντάσσονταν οι εργασίες και οι δράσεις όλων των τάξεων του σχολείου.

Εκφράζουμε εγκάρδια συγχαρητήρια στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν το πρόγραμμα, τον κ. Δημήτρη Λιασόπουλο, δάσκαλο της ΣΤ’ τάξης, την κ. Ευθυμίου Βενετία, δασκάλα της Ε’ τάξης, υπεύθυνους για το περιεχόμενο της Εφημερίδας, καθώς και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του Σχολείου.

Ιδιαίτερος έπαινος αξίζει στην εξαιρετική Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Μαρία Θεοχάρη, για την οργάνωση και την επιμέλεια της έκδοσης της Εφημερίδας, αλλά και για τη συνολική ποιοτική συμμετοχή του Σχολείου της σε δράσεις, την αμέριστη ανταπόκριση σε όλες τις προτεινόμενες από τη Διεύθυνση διοργανώσεις και την πραγματοποίηση ξεχωριστών ποιοτικών εκδηλώσεων από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου.

Τέλος, άξια συγχαρητηρίων είναι η Συντακτική ομάδα των περσινών μαθητών/τριών της ΣΤ’ τάξης, που σήμερα φοιτούν στο Γυμνάσιο και είναι οι: Κωνσταντίνος Γαργάνης, Αμίνα Γκύλα, Χρήστος Ελευθεριάδης, Κωνσταντίνα Δημητρίου, Νικολέτα Καρυπίδου, Κωνσταντίνος Κουτσουρίδης, Παρασκευή Κωνσταντίνου, Ράσσος Θεμιστοκλής, Σούλης Άγγελος, Τριάδα Τρυφωνοπούλου, Τσάλκος Φώτιος και Σταυρούλα Χατζηκωνσταντίνου.

Συγχαρητήρια στους νεαρούς συντάκτες και στις νεαρές συντάκτριες της μαθητικής εφημερίδας του σχολείου  και στους  συναδέλφους για το σπουδαίο έργο τους. Τα «Μολύβια εν δράσει» του 2ου Δημοτικού σχολείου Αμυνταίου δημιούργησαν αφορμές και ευκαιρίες στα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά και να μεγαλουργήσουν και ευελπιστούμε πως θα συνεχίσουν την έκδοσή  τους!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν σε ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο της λογοτεχνίας και με όχημά τους τις λέξεις και τις εικαστικές δημιουργίες πέτυχαν τον αρχικό στόχο που ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον δημόσιο λόγο μέσα από το προσφιλές και ιδιαίτερα αγαπητό κειμενικό είδος του Μαθητικού εντύπου.

Ευχόμαστε η βράβευση αυτή από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, που αποτελεί μια μεγάλη τιμή και αναγνώριση για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου, να έχει και συνέχεια προς όφελος των παιδιών! Τέτοιες δράσεις εξωστρέφειας δίνουν δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο της εκπαίδευσης των μαθητών μας στα μορφωτικά αγαθά της Παιδείας και της δημόσιας Εκπαίδευσης.

Καλή χρονιά με υγεία, ελπίδα, δύναμη και παιδαγωγική συμπόρευση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και όλης της κοινωνίας για έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας!

Όλγα  Μούσιου  Μυλωνά

Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας