Συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία της Φλώρινας για το πολυνομοσχέδιο για τη λειτουργία των σχολείων

Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας

H κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας έχουν σκοπό να καταθέσουν στην βουλή το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την λειτουργία των σχολείων. Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών σε όλη την Ελλάδα ήταν η προειδοποίηση πως οι εκπαιδευτικοί , οι σύλλογοι γονέων και οι μαθητές δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι απαίτηση να αποσυρθεί τώρα το κατάπτυστο  νομοσχέδιο που μετατρέπει τις σχολικές αίθουσες σε ριάλιτι.

Το σωματείο μας στηρίζει τις κινητοποιήσεις απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας και καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών και συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί  19 Μάη στις 11:00 στην Κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις. Να καταργήσουμε στην πράξη το πολυνομοσχέδιο που χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο – ακόμα περισσότερο – σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, βάζει “κόφτη” στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, προχωρά σε αντιδραστικές τομές στην δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς. 

Στις 19/5 στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών για να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, για να καταργηθεί η τροπολογία για τις κάμερες!