Συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη 

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στις 11 : 30΄π.μ συνάντηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση ο Σύλλογος κατέθεσε Υπόμνημα με προτάσεις που αφορούν σε εκπαιδευτικά θέματα και σε λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της περιοχής μας όπως :

   Η αύξηση των έκτακτων επιχορηγήσεων στα σχολεία μας έτσι ώστε αυτά να ανταπεξέρχονται στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τη θέρμανση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

   Η ενεργειακή αναβάθμιση των Σχολικών Μονάδων της περιοχής μας.

   Η συντήρηση και ο τεχνικός έλεγχος των σχολικών κτιρίων από μηχανικούς του Δήμου. Προβλήματα της καθημερινότητας που προκύπτουν από βλάβες σε μόνιμες εγκαταστάσεις, φθορές κ.λπ. και κατά συνέπεια αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών, θα πρέπει να καταγράφονται και να επισκευάζονται άμεσα.

   Η υλικοτεχνική υποδομή των σχολικών μονάδων που δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο, λόγω της παρατεταμένης εδώ και πολλά χρόνια υποχρηματοδότησης τους.

   Ο φωτισμός των εξωτερικών χώρων των σχολικών μονάδων κατά τις νυκτερινές ώρες, η ασφάλεια σχολείων και κατ’ επέκταση των μαθητών.

   Το στάδιο που βρίσκονται οι εργασίες, οι ενέργειες και οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Ευελπιστούμε σε μια θετική αντιμετώπιση και στην ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας που στοχεύουν στις καλύτερες συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ