Συνεργασία του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

Σε συνάντηση με στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου και εκπροσώπους του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE), συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου, στο πλαίσιο της δικτύωσης και της συνεργασίας του με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς.

Συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη και κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, τα στελέχη του Κέντρου κα Σοφία Μητσκοπούλου, νομικός και κ. Ματθαίος Καργάκης, κοινωνιολόγος και εκ μέρους του Cluster ο κ. Βασίλης Άμπας, μέλος του Δ.Σ., η κα Μπλαχάβα Χριστίνα, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων και η κα Αμαλία Μαρίνου, Μηχανικός Υλικών.

Αρχικά, έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία της δομής και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων (άνεργες, μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, γυναίκες με αναπηρίας, κ.α).

Στο τέλος, οι εκπρόσωποι του Cluster, έχοντας νωρίτερα ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες που εξυπηρετούνται από το Κέντρο, δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν έμπρακτα να τις υποστηρίξουν, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής πολιτικής που ακολουθούν.

Ο κ. Γιαννάκης, καλωσόρισε τα στελέχη του Cluster, εξάροντας το έργο τους και τονίζοντας πως κάθε συνεργασία που στόχο έχει την έμπρακτη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αποτελεί προτεραιότητα για την δημοτική αρχή.