Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας στηρίζει τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΦ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας συμπαραστέκεται και στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΦ  σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 με αίτημα να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο κατάργησης και συγχώνευσης των ΔΕΥΑ, μέσω του οποίου το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, φεύγει από τη διαχείριση της τοπικής κοινωνίας.

Απορρίπτουμε κάθε αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν πραγματικά προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες και στη αειφόρο ανάπτυξη της χώρας μας.

Η Κυβέρνηση εξήγγειλε την συγχώνευση – συνένωση των υφιστάμενων ΔΕΥΑ σε νέους φορείς, αφαιρώντας το βασικότερο κοινωνικό αγαθό, το νερό από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό που σχεδιάζει είναι κλείνοντας και συγχωνεύοντας ΔΕΥΑ να ιδιωτικοποιήσει το νερό και να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο αντικείμενο – πεδίο, στο οποίο οι διάφοροι εργολάβοι θα μπορούν να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και να εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Οι εξελίξεις αυτές είναι απολύτως αρνητικές, θα οδηγήσουν σε εκτόξευση της τιμής του νερού και των άλλων υπηρεσιών, θα οδηγήσουν σε χαμηλότερης ποιότητας νερό, υπηρεσίες, έργα, σε διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Για άλλη μια φορά οι ανάγκες των πολλών για νερό ποιοτικό, σε επάρκεια και σε χαμηλή τιμή θυσιάζονται μπροστά στους διάφορους ομίλους που θέλουν να κερδοσκοπήσουν.

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και πρέπει να βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να εμποδίσουμε με κάθε μέσο τους σχεδιασμούς για συγχωνεύσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), να παραμείνει το νερό στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις τοπικές κοινωνίες γιατί εκεί ανήκει.

Καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα τους στις κινητοποιήσεις με στόχο να αποσυρθούν τα σχέδια συγχωνεύσεων και εμπορευματοποίησης του νερού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ