Το «μεγάλο» Παμφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κόστος θέρμανσης στη Φλώρινα

Χωρίς την αναμενόμενη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, το Παμφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το υψηλό κόστος της θέρμανσης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Τις τελευταίες ημέρες σύλλογοι και σωματεία κατέκλεισαν τα ΜΜΕ με ανακοινώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο.  Όμως, όλοι οι φορείς του τόπου μας, κοινωνικοί εταίροι, σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα και πολίτες της ακριτικής αυτής περιοχής που θα διαμαρτύρονταν για το δυσβάσταχτο και υπέρογκο κόστος θέρμανσης της Φλώρινας, του Αμυνταίου, της Πρέσπας και των χωριών μας ίσα που χώρεσαν σε μια μικρή πλατεία.

Κατά την έναρξη του συλλαλητηρίου μίλησαν τα μέλη της επιτροπής αγώνα  η Μαρία Νεοκαζιώτου –  πρόεδρος Νομαρχιακού τμήματος Φλώρινας ΑΔΕΔΥ, ο Σάββας Σαπαλίδης – πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, ο Κώστας  Σιάκος – πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας και η Διαμάντω Κρητικού – πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου περιοχής Αμυνταίου. Ακολούθησε η τοποθέτηση του π. Σωτηρίου Παρδάλη ως εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, η τεκμηρίωση των προτάσεων από τον Απόστολο Ραφτόπουλο –  πρόεδρο εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδος και ο χαιρετισμός της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας Πέτης Πέρκα.

Ο βουλευτής ΝΔ Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αλλά έστειλε επιστολή η οποία και αναγνώσθηκε.

Παρόντες  ακόμα ήταν  οι Δήμαρχοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, Βασίλης Γιαννάκης, Άνθιμος Μπιτάκης και Παναγιώτης Πασχαλίδης αντίστοιχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Άμπας, Γιάννης  Λιάσης και Γιάννης Κιοσές, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας Σοφία Φουδούλη και Νίκος Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ  και Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Θεοφανίδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμυνταίου Στέλιος Δεμερτζίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου Σαργιαννίδης Παύλος και ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας.

Αναγνώστηκε το ψήφισμα το οποίο  εγκρίθηκε από τους παρισταμένους στο συλλαλητήριο.

Συμβολικά άναψαν κούτσουρα τα οποία καίγονταν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ακούγονταν συνθήματα, ανυψώθηκαν ελληνικές σημαίες και πανό ενώ το συλλαλητήριο έληξε με παραδοσιακό χορό.