Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μακεδονικών Ενώσεων θα γίνει το 2013 στη Φλώρινα!

ΣΤΙΣ 13 ΚΑΙ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Την πραγματοποίηση του παγκόσμιου συνεδρίου μακεδονικών ενώσεων αποφάσισαν να γίνει στη Φλώρινα, οι Μακεδονικές Ενώσεις Ευρώπης, Αμερικής και Αυστραλίας στην προσυνεδρίαση που έκαναν την Κυριακή 14 Ιουλίου 2012, σε σύσκεψη τους, στο πλαίσιο του Παμμακεδονικού ανταμώματος  της Σιταριάς.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Ιουλίου 2013. Στις ίδιες ημερομηνίες να γίνει και το 3ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά του Δήμου Φλώρινας.
Για την καλύτερη οργάνωση του συνεδρίου οι εκπρόσωποι των μακεδονικών ενώσεων αποφάσισαν να έχουν στενή συνεργασία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους τοπικούς φορείς.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι ο Δήμος θα στηρίξει την διοργάνωση και θα την ενισχύσει οικονομικά.
Τονίστηκε ότι στόχος τους είναι να τονωθεί η τοπική αγορά από το συνέδριο, το οποίο δεν πρέπει να είναι κουραστικό, να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και εκπροσώπηση.
Ακόμα, επεσήμαναν ότι το συνέδριο πρέπει να έχει ενωτικό χαρακτήρα για να μπορέσουν οι Μακεδόνες να διεκδικήσουν τα δίκαια τους.