Το ΠΑΜΕ διαλύει ακόμη ένα συνέδριο

Η παράταξη του ΠΑΜΕ έχει βάλει… πλώρη να παρεμποδίσει κάθε συνέδριο Ομοσπονδίας της ΓΣΕΕ η οποία παραμένει μετέωρη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους.

Αγνοώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία ακύρωσε και το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο, οδηγώντας την ΠΟΕΜ σε διορισμένη Διοίκηση.

Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) για ακύρωση 12 Σωματείων της ΠΟΕΜ, ορίζοντας ότι οι 20 αντιπρόσωποι από τα συγκεκριμένα σωματεία νομιμοποιούνται να μετέχουν στις αρχαιρεσίες, το ΠΑΜΕ με το έτσι θέλω και φυσικά παρανομώντας δεν επέτρεψε την συμμετοχή τους στο Συνέδριο.

Με τις γνωστές πλέον τραμπούκικες  συμπεριφορές, εκφοβίζοντας υπαλλήλους της Ομοσπονδίας -μέχρι και τον δικαστικό αντιπρόσωπο- διέλυσαν μία δημοκρατική διαδικασία εμποδίζοντας την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.

Η τακτική πλέον είναι γνωστή και προβλέψιμη. Βαφτίζονται «νόθοι» οι σύνεδροι όλων των υπολοίπων παρατάξεων, εν συνεχεία γίνεται μία αβάσιμη προσφυγή στα δικαστήρια η οποία και απορρίπτεται, ακολούθως καταγγέλλεται η «αστική δικαιοσύνη» για «δικαστικό πραξικόπημα» και μετά «χαρτογραφείται» ο χώρος του συνεδρίου, καταλαμβάνεται και διαλύεται το συνέδριο.

Σε κάθε περίπτωση αυτές οι πρακτικές επιβολής με το έτσι θέλω αναβολής συνεδρίων με αποτέλεσμα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα να μένουν «ακέφαλα» σε μία κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους, καθώς εργοστάσια κλείνουν, άλλα αναστέλλουν τη λειτουργία τους και κανείς δεν μπορεί να πιέσει για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις ή να αποφασίσει για απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν ντροπή και ταυτόχρονα, ερωτηματικά για το ποιους εξυπηρετούν.

Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος των προβλημάτων στους χώρους

εργασίας, αφού μόνο για το λαό τελικά δεν ενδιαφέρονται, παρά μόνο για τα οφίτσια και τις θέσεις. Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και ότι οι αποφάσεις δεν είναι αρεστές οδηγούνται σε ακραίες συμπεριφορές για να επιβάλλουν το δικό τους νόμο. Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν.

Διαλύουν τα οργανωμένα συνδικάτα για να εμφανίζονται ως εργολάβοι των εργατικών συμφερόντων και να κάνουν τα αλισβερίσια τους πότε με εργοδότες και πότε με το πολιτικό σύστημα.

Για ποιους τελικά αγωνίζεται το ΠΑΜΕ αφήνοντας τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα χωρίς εκπροσώπηση, αφήνοντας ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους χωρίς διεκδίκηση- διαπραγμάτευση ΣΣΕ;

 

 

 

ΦΛΩΡΙΝΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019                                                                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ