ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ 2012

Αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά το έθιμο των φωτιών, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, σε όλο το Δήμο Φλώρινας.  Σχεδόν κάθε γειτονιά άναψε τη δική της φωτιά, ενώ πλήθος κόσμου διασκέδαζε μέχρι το πρωί.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, όπου ο Δήμος Φλώρινας μοίρασε σε όλο τον κόσμο παραδοσιακές γεύσεις και τοπικό κρασί, υπό τους ήχους Χριστουγεννιάτικης και παραδοσιακής μουσικής.

ΖΕΣΤΑΝΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Οι 22 φωτιές διάσπαρτες στην πόλη της Φλώρινας οι ατομικές των διαφόρων καταστημάτων, τα κεμπάπια και τα λουκάνικα στην κεντρική πλατεία, ζέσταναν για λίγο τις καρδιές αλλά και τις τσέπες των Φλωρινιωτών. Ο Δήμος Φλώρινας φρόντισε έγκαιρα να διαθέσει  ξύλα, βαρελάκια για τη φωτιά, κρασί φασολάδα κεμπάπια και λουκάνικα, για τους επισκέπτες.

Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας με τους χορευτές του και ορχήστρα περιόδευσε τους κεντρικούς δρόμους της αγοράς χορεύοντας δίνοντας τον γιορταστικό χαρακτήρα που αρμόζει στις ημέρες αυτές.

Ζωηρή η κίνηση στην αγορά από ντόπιους και ξένους επισκέπτες, έδωσαν μια ανάσα αισιοδοξίας στην ταλαιπωρημένη Φλώρινα.

Μεγάλη η επισκεψιμότητα αφού άδεια δωμάτια δεν υπήρχαν. Ευχές έδωσαν στους επισκέπτες ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Ηλιάδης και ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος

Όλες οι φωτιές είχαν τους δικούς τους επισκέπτες κι αυτό διευκόλυνε την κυκλοφορία και σου έδινε την αίσθηση ότι γιορτάζει όλη η πόλη.

Η μεγάλη φωτιά πάλι στην πλατεία ηρώων όπου έγινε πάλι το αδιαχώρητο. Διατέθηκαν μεγάλες ποσότητες φασολάδας και κρασιού στους επισκέπτες, οι οποίοι αγνόησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν να γιορτάζουν όλοι μαζί για άλλη μια χρονιά.

 Τις φωτιές επισκέφθηκαν ακόμα οι δύο βουλευτές Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Αντωνιάδης και Δημήτρης Ηλιάδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας με τους Αντιδημάρχους.