Χριστούγεννα στη Φλώρινα – Το έθιμο των Φωτιών (Documentary Film)

Το Florina Discovery You Tube Channel σας παρουσιάζει το Film του Ηλία Ιωαννίδη «Χριστούγεννα στη Φλώρινα – Το έθιμο των Φωτιών».

Μέσα σε ένα μισάωρο βίντεο, περιέχονται πολλά από αυτά που μπορεί να βιώσει ένας επισκέπτης τα Χριστούγεννα στη Φλώρινα, από τον στολισμό της πόλης, το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά στην πλατεία, την ατμόσφαιρα στους δρόμους της πόλης, μέχρι και την κορύφωση, το άναμμα των Φωτιών σε γειτονιές της Φλώρινας, το σημαντικότερο έθιμο της παράδοσης του τόπου. Πολλές διαφορετικές εικόνες μας μεταφέρουν την μαγεία των ημερών, εστιάζοντας στον άνθρωπο και όσα αυτός βιώνει, μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, με γλέντι, χορό, παραδοσιακή φασολάδα, κρασί και διασκέδαση μέχρι τα ξημερώματα. Οι επιλογές διασκέδασης είναι πολλές, από τα παραδοσιακά χάλκινα, μέχρι και σύγχρονα ακούσματα για τη νεολαία, ανάλογα τη γειτονιά (Φωτιά) που θα επισκεφτεί κάποιος.

Το φιλμ περιέχει και την αναβίωση του εθίμου των Φωτιών, με χορωδιακή, θεατρική και χορευτική παράσταση από τοπικούς συλλόγους.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τα Χριστούγεννα του 2022

 

Διάρκεια βίντεο: 30 λεπτά

Κινηματογράφηση/Μοντάζ: Ηλίας Ιωαννίδης

Παραγωγή: Florina Discovery You Tube Channel

Εκτέλεση Παραγωγής: Film Art Productions © 2023

 

Το βίντεο στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=UqyXOIEXpu8&ab_channel=FlorinaDiscovery