Ημερίδα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Πλημμύρισε κόσμο η αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας στην παρουσίαση του προγράμματος για την Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του  τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Φλώρινας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το φορέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ στον οποίο το Επιμελητήριο Φλώρινας είναι βασικό μέλος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού Φλώρινας απόρροια της οικονομικής κρίσης αναδεικνύοντας τις συνεχείς προσπάθειες του Επιμελητηρίου για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο Νομό. Παράλληλα αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στο πρόγραμμα αναφέροντας ότι δίνει σημαντικά κίνητρα στους υποψήφιους επενδυτές να συμμετάσχουν σε αυτό και κυρίως αποτελεί μία πηγή ελπίδας για τους νέους  προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Τέλος λόγω της μεγάλης επιτυχίας της εκδήλωσης ενημέρωσε ότι θα διεξαχθούν μέχρι την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας, παρουσίασε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος αναφερόμενος στο σκοπό του προγράμματος, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, καθώς και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν.  Ο κ. Σκοτίδας επίσης αναφέρθηκε στις σημαντικές διευκολύνσεις του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων καθώς και στο γεγονός ότι το Επιμελητήριο Φλώρινας αποτελεί σημείο πληροφόρησης και υποδοχής των προτάσεων που θα υποβληθούν στο παρόν πρόγραμμα. Παράλληλα ο κ. Σκοτίδας επισήμανε ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός τη συνεργασία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ με την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο προβολής και διαχείρισης του προγράμματος.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος  Δακής αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κόσμου, αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος για την στήριξη της επιχειρηματικότητας καθώς και στο σημαντικό ρόλο της Περιφέρειας στο πλαίσιο του προγράμματος τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται η περιφερειακή διάσταση του προγράμματος αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις προσπάθειες της Περιφέρειας σε σχέση με την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων και τον προγραμματισμό της για την επόμενη περίοδο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  o Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων της πόλης.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ