Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας

Την Παρασκευή 19/04/2024 συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ για την πόλη μας. Συγκεκριμένα η σύνθεσή του είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λαζαρίδου Μαρία

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κουρεμπανάς Αλέξανδρος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜ: Νικολάου Νικόλαος

ΤΑΜΙΑΣ: Παπάς Ευστράτιος

ΟΡΓ. ΓΡΑΜ: Κοσκοσά Παρασκευή

ΜΕΛΟΣ: Μούζα Βασιλική

ΜΕΛΟΣ: Τζώτζης Βασίλειος

Εκτός από την κατανομή των εδρών, την ανάληψη των ιδιαίτερων ρόλων εντός ΔΣ από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πολιτική λογική με την οποία κάθε πολιτική δύναμη βλέπει το συσχετισμό δύναμης και το ίδιο το όργανο.

Η ανακοίνωση αυτή στηρίζεται στο πρακτικό της ΕΛΜΕ όπως έχει υπογραφεί από όλα τα μέλη του ΔΣ, καθώς και στις δύο προηγούμενες ανακοινώσεις των Παρεμβάσεων για την Εκτίμηση του αποτελέσματος και την απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

Η ΔΑΚΕ ως πρώτη δύναμη συγκάλεσε το ΔΣ και πρότεινε την ανάληψη των θέσεων του Προέδρου και του Ταμεία από την ίδια, αντιπροέδρου στην Ενωτική Κίνηση, Γραμματεία στην ΑΣΕ(ΠΑΜΕ) και Οργανωτικού Γραμματέα στις Παρεμβάσεις. Η πρόταση στηρίχθηκε σε μια ΔΗΘΕΝ αντίληψη «αντιπροσωπευτικότητας» με προφανή προσπάθεια παραγκωνισμού των Παρεμβάσεων, καθώς οι 3 θέσεις (Πρόεδρος-Αντιπρόεδρος-Γραμματέας) έχουν πολιτικό περιεχόμενο, ενώ οι υπόλοιπες υποστηρίζουν πιο «τεχνικά» καθήκοντα. Η Ενωτική Κίνηση επέλεξε τη θέση της Γραμματείας αντί του αντιπροέδρου και έτσι έχουμε την τελική σύνθεση. Φυσικά οι Παρεμβάσεις ΔΕΝ θα αναλάμβαναν κανέναν ιδιαίτερο ρόλο στα πλαίσια του καταμερισμού, όπως τον σκέφτεται ο Κυβερνητικός συνδικαλισμός. Αρνηθήκαμε κάθε θέση εντός αυτού και αντιπροτείναμε τη δική μας λογική.

Από τα πρακτικά αντιγράφουμε: «Οι τοποθετήσεις των Παρατάξεων τελείωσαν με την πρόταση του εκπροσώπου των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Τζώτζη Βασίλη ο οποίος πρότεινε προγραμματική συγκρότηση με βάση την πολιτική συγκυρία, αντικυβερνητικό – αντιπολιτευτικό – αγωνιστικό προεδρείο με απομόνωση της κυβερνητικής παράταξης». Η πρότασή μας μειοψήφησε και απλώς κατεγράφη, καθώς Ενωτική Κίνηση και ΑΣΕ(ΠΑΜΕ) υπερασπίστηκαν την αρχή της αναλογικότητας.

Κάπου εδώ ξεχωρίζουν οι πολιτικές γραμμές, οι θεάσεις της πραγματικότητας σαν την «ήρα απ’ το στάρι». Οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις του ΔΣ ακόμη και στο έδαφος της επέλασης της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης, του ιδιαίτερου χαρακτήρα και ρόλου του συντηρητισμού στην πόλη μας, όσο και των ιδιοκτησιακών πρακτικών της ΝΔ σε κάθε πολιτική σκηνή ΔΕΝ μπορούν να διανοηθούν μια μετωπική αντιπαράθεση μαζί της. Υποκλίνονται απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό, τον αποδέχονται ως ατόφια αποτύπωση εκλογικής επιλογής ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ιδεολογικής τρομοκρατίας, μικρο-εξυπηρετήσεων κλπ. Αυτή είναι και η διαχωριστική γραμμή μεταξύ μας…

Ενώ μόνο θλίψη προκαλεί η αποδοχή από την πλευρά της ΑΣΕ(ΠΑΜΕ) μιας «νοθευμένης» ΥΠΕΡ της ίδιας ΔΑΚιτικης εκδοχής «αντιπροσωπευτικότητας», δίνοντας το δικαίωμα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό να επιλέγει «συμμάχους» από δυνάμεις εντός κινήματος.

Συνεχίζουμε…

Έτσι και αλλιώς η υπόθεση για την οποία παλεύουμε ΔΕΝ θα κριθεί σε Διοικητικά Συμβούλια και ενδο-παραταξιακές συνεννοήσεις. Το κέντρο βάρους πρέπει να πέσει σε Μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, σε μετατροπή του κάθε σχολείου σε φρούριο του αγώνα για την Παιδεία και την Κοινωνία που μας αξίζει.

Όλοι στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ της Πρωτομαγιάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ