Απάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη σε ψέματα και συκοφαντίες

Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου έχουμε επιλέξει συνειδητά να διατηρούμε ήπιο και νηφάλιο πολιτικό λόγο, προβάλλοντας αποκλειστικά και μόνο το έργο μας, τις προγραμματικές μας θέσεις για το αύριο του Δήμου μας και τους ανθρώπους του συνδυασμού μας.

Δεν ακολουθήσαμε, συνειδητά, το μικροπολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων με διαρκείς αντιπαραθέσεις, κατηγορίες, ύβρεις και φωνασκίες. Και αυτό, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως οι συνδημότες και οι συνδημότισσές μας δεν έχουν ανάγκη τον διχασμό και την τοξικότητα του παρελθόντος, αλλά ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, αυτόν της ενότητας, της σοβαρότητας και της συνέπειας.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και κάποιες κόκκινες γραμμές που ξεπεράστηκαν, προσβάλλοντας τον Περιφερειάρχη,τον Αντιπεριφερειάρχη, αντιδημάρχους, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, περιφερειακούς και δημοτικούς υπαλλήλους, επαγγελματίες και επιστήμονες που συντάσσουν μελέτες και κάνουν τίμια την δουλειά τους. Φυσικά, δεν αναφέρω καν το όνομά μου, γιατί είμαι πλέον συνηθισμένος και έτοιμος να δέχομαι λάσπη και συκοφαντίες.

Ωστόσο, δε θα ανεχτώ ποτέ- ΜΑ ΠΟΤΕ- να λερώνεται η υπόληψη και το ήθος συμπολιτών και ανθρώπων με τους οποίους έχω συνεργαστεί και να στιγματίζονται με χυδαίο τρόπο οι προσωπικότητές τους, επειδή κάποιοι έχουν επιλέξει να επενδύουν στην τοξικότητα και τη μιζέρια για την προσωπική τους ανέλιξη και επειδή αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν κάτι άλλο ουσιαστικό να εισφέρουν, γεγονός που έχει αντιληφθεί όλη η τοπική κοινωνία και θα αποδειχθεί την ημέρα των εκλογών.

Πρόσφατα, είδε το φως της δημοσιότητας συκοφαντικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο ο κ.Βοσκόπουλος, διαδίδοντας για άλλη μία φορά ψέματα, βιντεοσκοπεί χώρο στο ισόγειο της Περιφέρειας που στεγάζονται τα ΚΕΠ και όπου προβλέπεται η διαμόρφωση χώρων υγιεινής. Βέβαια, προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις στοχεύσεις του και την αγωνία του που βλέπει ότι χάνει και έτσι να μας παρασύρει σε ένα χαμηλό επίπεδο πολιτικών αντεγκλήσεων, αγνόησε εσκεμμένα ή έκρυψε δολίως(!) πως το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται σχετικά με τις εργασίες και το κόστος σύμφωνα με μελέτη που συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας τον Φεβρουάριο του 2023 και όχι από τον Δήμο Φλώρινας.

Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο Φλώρινας κατόπιν σύναψης χρησιδανείου με την Π.Ε. Φλώρινας και τη χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αφορά προμήθειες Η/Υ, συστημάτων διαχείρισης επισκεπτών και εργασίες ανακαίνισης. Μέρος, λοιπόν, του έργου είναι και η ολική καθαίρεση των υφιστάμενων χώρων υγιεινής και η κατασκευή νέων, που προβλέπει και την κατασκευή WCγια ΑμΕΑ, και όχι μόνο ενός χώρου που επίσης παραπλανητικά φαίνεται στο επίμαχο βίντεο.

Βέβαια, ο κ. Βοσκόπουλος δεν μπήκε καν στον κόπο να αναζητήσει καλύτερα τις πηγές του ή ακόμα χειρότερα, απλώς ανέδειξε σκόπιμα μόνο ένα κομμάτι του έργου, χωρίς να αναφέρει καν ακόμα και για το κομμάτι αυτό ποιος το μελέτησε, για να ικανοποιήσει έτσι το αφήγημά του και τον στόχο του.

Προκαλώ, λοιπόν, τον κ. Βοσκόπουλο, που έχει υπάρξει ο ίδιος εργολάβος, αλλά και τους τόσο έμπειρους συνεργάτες του σε «έργα απευθείας ανάθεσης» να μας πουν με πόση έκπτωση θα εκτελούσαν το παρόν έργο, που κοστολογείται χωρίς τη χρήση εργολαβικού οφέλους και βάση του εγκεκριμένου τιμολογίου εργασιών και υλικών.

Δεν θα πρέπει λοιπόν, κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και να σκέφτονται με τον δικό τους τρόπο σκέψης. Γιατί εμείς λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια και παράγουμε έργο για το καλό της πόλης μας. Ο ίδιος όμως ο κ. Βοσκόπουλος μπορεί άραγε να αναφέρει πόσες απευθείας αναθέσεις συμβασιοποιήθηκαν επί της εννιαετούς θητείας του ως Δήμαρχος και της τετραετούς θητείας του ως Νομάρχης; Πόσες από αυτές τις απευθείας αναθέσεις παραλήφθηκαν από Επιτροπές Παραλαβής, όπως ο Νόμος ορίζει; Και πόσοι ανάδοχοι εργολάβοι συμπεριλήφθηκαν οι ίδιοι στα δικά του ψηφοδέλτια; Δεν θα αναφέρουμε πρόσωπα και καταστάσεις, για τον απλό λόγο πως εμείς… διαφέρουμε.

Τον καλώ λοιπόν, έστω και την ύστατη στιγμή να συγκρατήσει τον πανικό του, να διατηρήσει την προεκλογική περίοδο σε ένα κόσμιο επίπεδο και να πάψει την προσπάθεια προσβολής του ήθους και της προσωπικότητας ατόμων και να αποκαταστήσει άμεσα την πραγματικότητα κατεβάζοντας το συκοφαντικό αυτό βίντεο και ανακαλώντας τα ψεύδη αυτά, διαφορετικά τον λόγο θα έχει, πέρα από τους δημότες της Φλώρινας, και η δικαιοσύνη.

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας

https://www.vasilisgiannakis.com