ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

 

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

 

Απάντηση του Υπουργού Ανδρέα Ξανθού στην ερώτηση με αρ. 8544/26-09-2016 που κατέθεσε ο Βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης με θέμα: Ένταξη του κληρονομικού αγγειοοιδήματος σε ξεχωριστή κατηγορία για την εισαγωγή στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση και μείωση του απαιτούμενου ποσοστού αναπηρίας από το 80% στο 67%.

Απαντώντας στην με αρ. 8544/26-09-2016 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ. Γιάννη Αντωνιάδη, σχετικά με την ένταξη του κληρονομικού αγγειοοιδήματος σε ξεχωριστή κατηγορία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μείωση του απαιτουμένου ποσοστού αναπηρίας, για θέματα της αρμοδιότητας μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Μετά την κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος και την εισήγηση ειδικού εμπειρογνώμονα της Ομάδας Εργασίας για την επικαιροποίηση των  παθήσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε ποσοστό 5%, ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, το κληρονομικό αγγειοοίδημα συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις για ένταξή του σε ξεχωριστή κατηγορία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μείωση του απαιτούμενου ποσοστού αναπηρίας από το 80% στο 67% και άνω, αφού τηρούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται και για όλες τις άλλες παθήσεις για την ίδια κατηγορία.

 

 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

 

Απάντηση  του Υπουργού Νικολάου Φίλη στην ερώτηση με αρ. 8544/26-09-2016  που κατέθεσε ο Βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης με θέμα:  Ένταξη του κληρονομικού αγγειοοιδήματος σε ξεχωριστή κατηγορία για την εισαγωγή στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση και μείωση του απαιτούμενου ποσοστού αναπηρίας από το 80% στο 67%.

Απαντώντας στην με αρ. 8544/26-09-2016 ερώτηση, την  οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γιάννης Αντωνιάδης με θέμα ‹‹Ένταξη του κληρονομικού αγγειοοιδήματος σε ξεχωριστή κατηγορία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μείωση του απαιτούμενου ποσοστού αναπηρίας από το 80% στο 67%››

Και στα θέματα της αρμοδιότητας μας , σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις μπορούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις και σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων με κριτήριο το βαθμό του τίτλου Απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι σοβαρές παθήσεις της εν λόγω κατηγορίας και η διαδικασία εισαγωγής καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 35 Ν.3794/2009 (Φ.Ε.Κ. 156/τ.Α’)όπως τροποποιήθηκε με την παρ.24 του άρθρου 39 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193/τ.Α’) και την παρ.2 του άρθρου έκτου του Ν.4218/2013 (ΦΕΚ 268/τ.Α’), καθώς και με το άρθρο 7 του Ν.4283/2014 (ΦΕΚ 189/τ.Α’).

Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι στην ανωτέρω νομοθεσία προβλέπεται η ένταξη στην εν λόγω ειδική κατηγορία πασχόντων από διάφορα σπάνια συγγενή, κληρονομικά ή επίκτητα σύνδρομα –νοσήματα όταν εκφράζονται με σοβαρές κλινικές εκδηλώσεις που προσδίδουν αναπηρία τουλάχιστον 80%, εξεταζόμενοι κατά περίπτωση.

Το ΥΠ.Ε.Π.Θ θα λάβει υπόψη και θα εξετάσει τη σχετική υποβληθείσα απόφαση.