Βασίλης Τσέπας: Από εδώ στέλνουμε το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού μας

Στην γεμάτη αίθουσα από φίλους του συνδυασμού του στο Λαιμό Πρεσπών την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023  ο κ. Βασίλης Τσέπας ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Πρεσπών.

Επεσήμανε πως τα ονόματα των υποψηφίων, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, του συνδυασμού «με Λογισμό και Όραμα» είναι στο 90% έτοιμα. Το δε πρόγραμμα του θα είναι έτοιμο στο επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν οι κοινωνικές διαβουλεύσεις και θα αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα της Πρέσπας μικρά και μεγάλα.  

Στην ομιλία του επικεντρώθηκε σε ορισμένα βασικά ζητήματα της Πρέσπας που αποτελούν προτεραιότητες για τον συνδυασμό του,  όπως ο διχασμός που δημιούργησε η παρούσα δημοτική αρχή, ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου της Βίγλας έργο που σήμερα είναι απενταγμένο, η κατασκευή σήραγγας στο «περβάλι» η οποία είναι καταχωνιασμένη στα συρτάρια κάποιων γραφείων, η εγκατάλειψη των λιμνών και η επικίνδυνη μείωση των ψαριών σ’ αυτές, η υποβάθμιση της παρεχόμενης υγείας στους πολίτες της Πρέσπας.

Συγκεκριμένα είπε:

Πρεσπιώτισσες και Πρεσπιώτες,

Φίλοι και φίλες

Σας ευχαριστώ για την μεγάλη αποψινή σας παρουσία.

Εδώ από τον Λαιμό στέλνουμε το μήνυμα της νίκης του συνδυασμού μας,

Ειλικρινά απόψε βρίσκεται εδώ όλη η Πρέσπα.

Πέρασαν 8 χρόνια πλήρους απραξίας στο Δήμο μας και η ζωή μας πηγαίνει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο. Τα προβλήματα μας όχι μόνο δεν λύνονται αλλά πολλαπλασιάζονται.

Ένα μόνο έργο γίνεται στην  Πρέσπα το αρδευτικό δίκτυο που και αυτό φέρνει τη σφραγίδα Τσέπα. Στη δική μας θητεία το 2011 προτάθηκε επί υπουργίας Κώστα Σκανδαλίδη, εγκρίθηκε, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε. Υλοποιείται σήμερα με καθυστέρηση μιας δεκαετίας.

Όμως φίλες και φίλοι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην Πρέσπα είναι ο διχασμός των πολιτών, ο διχασμός της τοπικής μας κοινωνίας. Εμείς εδώ για δεκαετίες ζούσαμε μονιασμένοι, αγαπημένοι σαν μια οικογένεια. Τίποτα δεν μπορούσε να διαταράξει τις ισχυρές ανθρώπινες μας σχέσεις. Τόλμησε να το κάνει η παρούσα Δημοτική Αρχή εκδικούμενη όσους δεν τους ψηφίσανε. Χωρίς ίχνος ντροπής διχάσανε τον κόσμο. Χωρίσανε τους Πρεσπιώτες και τις Πρεσπιώτισες σε δικούς μας και τους άλλους. Αν δεν είσαι ψηφοφόρος τους δεν σου λύνουν κανένα πρόβλημα κι ας είναι δίκαιο και νόμιμο καθόλα.

Η απάντηση τους είναι στερεότυπη που σου την πετάνε κατάμουτρα «να πας να στο λύσει ο Τσέπας». Τέτοια ωμή και απάνθρωπη στάση ειλικρινά δεν έχω δει στα 40 χρόνια ενασχόλησης μου με τα αυτοδιοικητικά. Ούτε στα πέτρινα εμφυλιακά χρόνια να ζούσαμε. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Στους ψηφοφόρους τους το ίδιο πρόβλημα λύνονταν στους άλλους λέγανε να πάτε να σας το λύσει ο Τσέπας.

Θα αναφερθώ σε τρία μεγάλα προβλήματα του δήμου μας που θα μας απασχολήσουν από την πρώτη μέρα της άσκησης της διοίκησης του Δήμου μας και τα οποία 8 χρόνια είναι βαλτωμένα.

-Ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να επαναφέρουμε στον Δήμο και τους συμπολίτες μας την δικαιοσύνη, την ίση αντιμετώπιση όλων των πολιτών, την επόμενη  μέρα ανάληψης της δημοτικής εξουσίας. Θα εξαλείψουμε το σημερινό φαινόμενο των αναθέσεων σε ημετέρους.

Στόχος μας είναι η δημιουργία φιλικού δήμου προς όλους και όλες σε κλίμα ηρεμίας και ενότητας με άμεση εξυπηρέτηση και διαφανείς διαδικασίες. Επιτέλους θα κάνουμε παρελθόν την ταλαιπωρία των πολιτών.

Δυστυχώς αυτό που παρακολουθήσαμε αυτά τα χρόνια είναι η πλήρης απουσία έργων. Αντί αυτών βλέπουμε ταξιδάκια και δημόσιες σχέσεις με τις γειτονικές χώρες.

Ο δρόμος Φλώρινα-Βίγλα-Πρέσπα είναι πια στα αζήτητα αφού η μελέτη η οποία συντάχθηκε είναι πια άχρηστη και χρειάζεται νέα.

-Ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου της Βίγλας χρηματοδοτήθηκε  με 6.5 εκατομμύρια ευρώ κι ενώ έπρεπε μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του το έργο απεντάχθηκε και ένας θεός ξέρει πότε θα ενταχθεί και αν ενταχθεί. Κι όμως η δημοτική μας αρχή τηρεί σιγήν ιχθύος για την σκανδαλώδη απένταξη του τόσο σημαντικού έργου για τον τουρισμό μας. Και μετά περιμένουμε τουρισμό με ανύπαρκτα έργα.

-Η κατασκευή σήραγγας στο «περβάλι» είναι και αυτή καταχωνιασμένη στα συρτάρια κάποιων γραφείων, χωρίς να ενδιαφέρεται η δημοτική μας αρχή.

-Η διάβαση στο Λαιμό βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 2019, κι εμείς ονειρευόμαστε με κλειστά σύνορα τις 200.000 επισκέπτες του λιμναίου τουρισμού.

-Στις λίμνες μας μειώνεται επικίνδυνα ο αριθμός των ψαριών, το μεροκάματο από τα ψάρια όλο και γίνεται μικρότερο, και δεν φιλοτιμήθηκαν τόσα χρόνια να εμπλουτίσουν τις λίμνες.

Σε όλα αυτά θα μπορούσε κανείς να δείξει ανοχή, οι άνθρωποι τόσο μπορούσαν τόσα κάνανε, εκτός από ένα την ασφάλεια της ζωής μας. Την προστασία της ζωής του Πρεσπιώτη και της Πρεσπιώτισας. Είναι τραγικό να περιμένεις ασθενοφόρο μιάμιση και δύο ώρες στην Πρέσπα. Η ζωή σου τίθεται σε άμεσο κίνδυνο. Κι όμως κανενός αυτό δεν ιδρώνει. Εμείς λέμε ως εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι όλα αυτά να τα ανατρέψουμε, να τα αλλάξουμε χωρίς χάσιμο χρόνου. Η Πρέσπα θα έχει ασθενοφόρα και γιατρούς σε 24ωρη βάση διασφαλίζοντας πλήρως την ζωή μας. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης διαλογής όπως μας κατάντησαν σήμερα.

Πρεσπιώτισσες και Πρεσπιώτες,

Θα δουλέψουμε με σχέδιο και  πρόγραμμα χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω.

Η εμπειρία μας τεσσάρων δεκαετιών στα αυτοδιοικητικά, οι άξιοι συνεργάτες μου δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και απόφαση μας να  αλλάξουμε τα κακώς κείμενα προς όφελος των κατοίκων και της περιοχής, είναι η εγγύηση ότι θα προχωρήσουμε με γρήγορα και θετικά βήματα, με αποτέλεσμα, γιατί αυτό μας ενδιαφέρει. Και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε με όλους και με όλα θα το κάνουμε.

Γιατί για εμάς προέχει η ανάπτυξη του τόπου και η προκοπή των Πρεσπιωτών.

Ενωμένοι θα νικήσουμε, αφήνοντας πίσω μας σαν κακιά ανάμνηση την οκτάχρονη θητεία της ανύπαρκτης παρούσας δημοτικής αρχής.

Φίλες και φίλοι,

Στο επόμενο διάστημα θα έχουμε έτοιμο το πρόγραμμα μας καθώς και τα ονόματα των υποψηφίων, που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας «με Λογισμό και Όραμα».

Γεια σας και με τη νίκη

 

Από το γραφείο τύπου

Συνδυασμού

«με Λογισμό και Όραμα»