Βουλευτής Κώστας Σέλτσας: Δημοπρατήθηκε το έργο της υδροδότησης του Υδραγωγείου της δημοτικής ενότητας Μελίτης

Βουλευτής Κώστας Σέλτσας: Δημοπρατήθηκε το έργο της υδροδότησης του Υδραγωγείου της δημοτικής ενότητας Μελίτης

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πολύ σημαντικό έργο της υδροδότησης του υδραγωγείου της Δημοτικής Ενότητας Μελίτης του Δήμου Φλώρινας από τον ταμιευτήρα του φράγματος Σκοπού – Παπαδιάς. Πρόκειται για έργο ανώτατου προϋπολογισμού 585.000 ευρώ και η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών του διαγωνισμού είναι η 2η Απριλίου 2019.

Το Έργο πραγματοποιείται σε εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2016 για την τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων του Φράγματος Παπαδιάς και κατόπιν της ρητής εξαίρεσης του Φράγματος από το νόμο για την αποεπένδυση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, κατασκευή, βιομηχανοποίηση, δοκιμές στα εργοστάσια, μεταφορά και αποθήκευση στον τόπο του έργου, συναρμολόγηση, ανέγερση, εκτέλεση δοκιμών και θέση σε λειτουργία αντλητικών συγκροτημάτων, χαλύβδινου αγωγού μεταφοράς νερού, δικλίδων, ηλεκτρικών πινάκων ισχύος και αυτοματισμού, συστήματος εποπτείας, ελέγχου και απόκτησης πληροφοριών (SCADA), λοιπού βοηθητικού Η/Μ εξοπλισμού, καλωδίου οπτικών ινών, κατασκευή φρεατίου φόρτισης και συναφή έργα, που θα εγκατασταθούν στο κτίριο του Αντλιοστασίου, που έχει κατασκευαστεί δίπλα στον Μικρό ΥΗΣ Παπαδιάς.

Με την προκήρυξη του διαγωνισμού αυτού του μεγάλου έργου, που θα έχει σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα για την περιοχή, ανοίγει ο δρόμος για την υδροδότηση του πρώην Δήμου Μελίτης αλλά και η υποχρέωση διάθεσης νερού από τον Ταμιευτήρα Παπαδιάς, για μόνιμη οικολογική παροχή και για άρδευση, εντός της αρδευτικής περιόδου Μαΐου – Σεπτεμβρίου.

Με εκτίμηση,

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας

Κωνσταντίνος Σέλτσας