Γιάννης Τσίμαρης: για την υγεία δεν κάνουμε δαπάνη αλλά επένδυση

Δεν πρόκειται να κλείσει το νοσοκομείο Φλώρινας, ούτε και να συγχωνευτούν νοσοκομεία στην περιφέρεια αλλά θα ενισχυθούν, γιατί το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι «για την υγεία όπως και για την παιδεία δεν κάνουμε δαπάνη αλλά επένδυση», τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Γιάννης Τσίμαρης. Οι μισθοί σε βάθος τριετίας θα φτάσουν τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα δοθούν κίνητρα, ώστε τα νοσοκομεία μας να γίνουν ελκυστικά.

Ο τομεάρχης υγείας του ΠΑΣΟΚ  βρέθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου στη Φλώρινα, προσκεκλημένος ως ομιλητής για την υγεία σε θεματική εκδήλωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φλώρινας.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την υγεία είπε πως μπορεί να υπάρξει διασύνδεση των νοσοκομείων με το νοσοκομείο αναφοράς (Μποδοσάκειο;), για να αποφεύγονται οι μεγάλες μετακινήσεις αλλά και να αποσυμφορηθούν τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τα νοσοκομεία αναφοράς μπορεί να είναι ένα για κάθε περιφέρεια, ώστε το ΕΚΑΒ και οι ασθενείς να κερδίσουν χρόνο και χρήματα. Ακόμα θα μικραίνει η λίστα αναμονής για τους ασθενείς.

Θα μπορούν να λειτουργούν ως τριτοβάθμια με πληρότητα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Επεσήμανε πως για την υγεία, όπως και για την παιδεία, δεν κάνεις δαπάνη αλλά επένδυση. Δεν πρέπει να βλέπουμε την σχέση κόστους οφέλους αλλά πως θα συγκρατήσουμε τον πληθυσμό στην περιφέρεια, πως θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του. Και αυτό είναι εθνική υπόθεση. Διαφορετικά θα ερημώσει η περιφέρεια και θα καταστραφεί η χώρα.

Δεν πρόκειται να κλείσουν ή να συγχωνευτούν νοσοκομεία αλλά αντίθετα θα ενισχυθούν.

Εκτός από τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό σύντομα η χώρα μας θα αντιμετωπίσει και τις μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Στο σύστημα υγείας του ΠΑΣΟΚ κομβικό ρόλο έχει ένα ισχυρό ΕΚΑΒ για άμεση και σύντομη διακομιδή χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του ασθενή ούτε και των εργαζομένων.

Ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φλώρινας Βαγγέλης Στάιος χαιρέτησε τους παρισταμένους στην εκδήλωση ενώ το μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Φλώρινας αρμόδιος για θέματα υγείας Αλέκος Ακριτίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και την Δυτική Μακεδονία.

Ακολούθησε δημιουργικός διάλογος απαντώντας σε ερωτήματα ο ομιλητής.