Γ. Αντωνιάδης: Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς μήλων, ροδάκινων και φασολιών

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι υπογράφηκε η κοινή υπουργική απόφαση των  Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την καταβολή των ενισχύσεων των μηλοπαραγωγών , ροδακινοπαραγωγών και φασουλοπαραγωγών .

Συγκεκριμένα πληρώνονται οι μηλοπαραγωγοί για την μειωμένη τιμή διάθεσης του 2022 λόγω της ουκρανικής κρίσης που ενέκρινε η Ε.Ε (το λεγόμενο ουκρανόμετρο).

Ακόμα εγκρίθηκε η πληρωμή μέσω deminimis των φασουλοπαραγωγών για τις ζημιές του 2019. Επίσης τα ροδάκινα,  συμπύρηνα, νεκταρίνια και βερίκοκα  καθώς και τα  ροδάκινα, συμπύρηνα, νεκταρίνια και βερίκοκα για τη ζημία λόγω βροχοπτώσεων .

Οι παραγωγοί θα δουν τα ποσά που τους αναλογούν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους σήμερα( κάποια έχουν πιστωθεί ) και τα υπόλοιπα την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Για τις αποζημιώσεις για τις ζημιές στο προανθικό στάδιο  υπάρχει η βούληση  και γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν και αυτές στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Όπως και τις προηγούμενες φορές , έτσι και τώρα θα παρακολουθώ την διαδικασία και θα βρίσκομαι σε επαφή με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των αγροτών μας , μέχρι να καταβληθεί και το τελευταίο ευρώ στους δικαιούχους αγρότες μας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες και τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα πρόεκυψαν ,  υλοποιούνται  δίκαια αιτήματα  του αγροτικού κόσμου, για τα οποίο αγωνίστηκα ο ίδιος προσωπικά με συνεχείς παρεμβάσεις στα υπουργεία σε συνεργασία πάντα με τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους των αγροτών. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το  ενδιαφέρον που επέδειξε ο ίδιος προσωπικά μετά την παράκληση μου για την ικανοποίηση των αιτημάτων .

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν την κοινωνία του νομού μας.

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ