Γ. Αντωνιάδης: Να ενταχθεί στις πρώτες προτεραιότητες του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης του κάθετου άξονα «Φλώρινα-Πτολεμαΐδα»

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον κάθετο άξονα «Φλώρινα-Πτολεμαΐδα» υποτμήμα «Ξινό Νερό-Αμμοχώρι».

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον κ. υφυπουργό ότι η συγκεκριμένη μελέτη βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ζήτησε την ένταξή της στις άμεσες  προτεραιότητες του υπουργείου ώστε να προλάβει να εγκριθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2023 ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η δημοπράτηση του συγκεκριμένου υποτμήματος του κάθετου άξονα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο της ίδιας χρονιάς. Ενημέρωσε επίσης τον κ. Ταγαρά για όλο το «Γολγοθά» που έχει περάσει η εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης, η οποία συμπληρώνει περίπου πέντε χρόνια και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς επίσης και ότι ο κάθετος άξονας είναι ένα άπιαστο όνειρο 30 ετών και του εξέφρασε την ελπίδα στις αρχές του 2023 να δημοπρατηθεί ένα μέρος του και να υπάρξει μια μερική δικαίωση των Φλωρινιωτών.

Ο κ. Ταγαράς διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να συνεδριάσει με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά του για να επιταχύνει την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Επίσης, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την παρακολούθηση της πορείας της έγκρισης της παριβαλλοντικής μελέτης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ