Δήλωση της Βουλευτή Φλώρινας Π. Πέρκα για την πτώση του οδοστρώματος στο 12ο χλμ Φλώρινας-Βίγλας και την οδική σύνδεση με Πρέσπα

Εδώ και κάποιο διάστημα έχει γίνει κατάρρευση του οδοστρώματος στο 12ο χλμ Φλώρινας-Βίγλας, του οδικού άξονα που συνδέει τη Φλώρινα με τον Δήμο Πρεσπών και κατ’ επέκταση τη Φλώρινα με την Καστοριά.

Στο συγκεκριμένο σημείο η κυκλοφορία εκτελείται σε ένα μόνο ρεύμα μέσω φωτεινού σηματοδότη και καθημερινά το φαινόμενο της κατάρρευσης εντείνεται. Η επικινδυνότητα της εκτέλεσης της κυκλοφορίας θεωρείται εξαιρετικά μεγάλη και ο κίνδυνος ατυχήματος με τυχόν παραβάσεις του σηματοδότη ακόμα μεγαλύτερος.

Θεωρώ αναγκαίες και επιτακτικές τις όσο το δυνατόν αμεσότερες ενέργειες για την εκκίνηση των απαραίτητων εργασιών για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, πριν την έλευση των βροχοπτώσεων που πιθανόν να οδηγήσουν σε ολική κατάρρευσή του.

Οι Περιφερειακές αρχές και οι καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να δράσουν ταχύτατα, ώστε να μη βρεθεί η περιοχή σε απομόνωση. Δεν είναι δυνατόν να διακοπεί επ’ αόριστον η κυκλοφορία του μοναδικού δρόμου για να φτάσει κανείς στην Πρέσπα από τη Φλώρινα. Η επίκληση στο τουριστικό, στο πολιτιστικό και εμπορικό – αγροτικό προϊόν του Δήμου Πρεσπών, σήμερα, πρέπει να ενεργοποιήσει τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποφευχθεί ο πλήρης αποκλεισμός της Πρέσπας και των πολιτών της.