Δελτίο τύπου του Δημοτικού Συμβούλου Στέλιου Δεμερτζίδη, & Προέδρου ΔΕΤΕΠΑ

Σήμερα Δευτέρα 20/11/2023 είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας και ένα από τα θέματα της ημερησίας διάταξης ήταν η σύσταση Διαδημοτικής εταιρείας Τηλεθερμάνσεων.

Για να είμαι σαφής, προσφάτως, ο νεοεκλεγέντας Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, κος Αμανατίδης Γεώργιος, μετά από συνάντηση που είχε με τη ΔΕΗ ΑΕ κάλεσε επειγόντως σε ενημερωτική συνάντηση τους νυν Δήμαρχους Αμυνταίου, Εορδαίας και Κοζάνης, τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Αμυνταίου και Κοζάνης, και τις τρεις Τηλεθερμάνσεις, με σκοπό να μας γνωστοποιήσει ότι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να συσταθεί η Διαδημοτική εταιρεία Τηλεθερμάνσεων Δυτ. Μακεδονίας, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει η ΔΕΗ ΑΕ στην κατασκευή των έργων παραγωγής θερμικής ενέργειας που θα τροφοδοτήσουν τις Τηλεθερμάνσεις Δυτ. Μακεδονίας. Η Διαδημοτική εταιρεία που θα συσταθεί θα έχει ως αντικείμενο την κατανομή της θερμικής ενέργειας στις υφιστάμενες εταιρείες τηλεθερμάνσεων εκάστου Δήμου.

Ανταποκρινόμενοι εμείς λοιπόν στο κατεπείγον της κατάστασης, το εισάγαμε άμεσα ως θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόλο που σημαντικά θέματα δεν τίθενται προς συζήτηση ως την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών.

Ωστόσο ένα τόσο σοβαρό και επιτακτικό θέμα δεν κατέστη εφικτό να συζητηθεί λόγω μη Απαρτίας!

Θα ήθελα λοιπόν να εκφράσω την μεγάλη μου δυσαρέσκεια για την επιλογή πολλών  πολλών Δημοτικών Συμβούλων να μην προσέλθουν στη συνεδρίαση, αρκετοί από τους οποίους θα συνεχίσουν να έχουν την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο! Προφανώς η στάση τους δεν τιμά το θεσμό που έχουμε αναλάβει να υπηρετήσουμε και σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην εμπιστοσύνη των Δημοτών που μας ανέθεσαν την προαγωγή των συμφερόντων του τόπου μας.

 

Στέλιος Δεμερτζίδης

Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος ΔΕΤΕΠΑ