Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας & Απόδοση Τιμών Ένεκεν

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της καθιερωμένης βασιλόπιτας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν

  • ο Μητροπολίτης Φλώρινας, Πρεσπών & Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίος,
  • ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Δημήτρης Ταχματζίδης,
  • ο Βουλευτή Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Μάντζος,
  • ο Βουλευτής Φλώρινας ΝΔ, κ. Σταύρος Παπασωτηρίου,
  • ο Πρόεδρος Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας κ. Νίκος Σαμαράς,
  • ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ. Αθανάσιος Τάσκας,
  • ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης,

οι οποίοι χαιρέτισαν την εκδήλωση, ενώ, επιστολή η οποία διαβάστηκε, απέστειλε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς κα. Πέτη Πέρκα.

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, πλήθος συνδικαλιστικών στελεχών του εργατικού κέντρου, αντιπροσωπεία της εκτελεστικής γραμματείας ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φλώρινας, κ. Κωνσταντίνος Μαραγγός, αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φλώρινας κα Τσιουμήτα και πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Φ. αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, φώτισε την ιστορία αλλά και την σημασία που παίζει για την κοινωνία το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι …« Ένας θεσμός που άντεξε, αντέχει και θα αντέξει όσο υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες»«Διότι, παρά τις εκάστοτε αντιξοότητες, η εργατική τάξη εμφανίζεται στο προσκήνιο, «σαν αστάθμητος παράγοντας, που ξαφνιάζει όσους ξεχνούν την ιστορία μας», αλλάζοντας τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού.»…

Τόνισε την ανάγκη της ενότητας μεταξύ της αυτοδιοίκησής, της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της κοινωνίας των πολιτών για να διεκδίκηση από κοινού του μέλλοντος που αξίζει σε τούτη εδώ την πόλη!

Τέλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, ειρήνη σε όλο τον κόσμο, προοπτική σε όλους με λιγότερη ανεργία και ασφαλή εργασία.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης το Δ.Σ. τίμησε πρόσωπα τα οποία έχουν προσφέρει στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι της περιοχής έχοντας αφήσει ο καθένας το δικό του κατά την περίοδο μετά την μεταπολίτευση όπου τα σωματεία των οικοδόμων ήταν τα μαζικότερα.

Ακολούθησε σύντομο βίντεο και πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις με την απονομή τιμητικών πλακετών.

Τιμήθηκαν με τη σειρά:
Η Οικογένεια του συναδέλφου κ. Σταύρου Χαρίση ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΚΦ την περίοδο 1974-1981
Ο κ. Θώδας Κωνσταντίνος μέλος του ΔΣ του ΕΚΦ την περίοδο 1981-1984
Ο  κ. Ζαραβέλης Αντώνιος μέλος του ΔΣ του ΕΚΦ την περίοδο 1981-1998 και ο κ. Δίβιος Λάζαρος μέλος του ΔΣ του ΕΚΦ την περίοδο 1979-1996.