Επίσκεψη κλιμακίου του Πατριωτικού Δημοκρατικού Κινήματος ΝΙΚΗ στη Φλώρινα

Στις 2 και 3 του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου κλιμάκιο του Πατριωτικού Δημοκρατικού Κινήματος ΝΙΚΗ, με τον Πρόεδρο του κινήματος κ.Δημήτρη Νατσιό και την Βουλευτή κ.Ασπασία Κουρουπάκη, τον κ.Δημήτριο Χιωτακάκο και άλλα στελέχη, διενήργησε διήμερη επίσκεψη στην ακριτική Φλώρινα, με κύριο αντικείμενο την παρουσίαση των θέσεων του Κινήματος για τον Ψηφιακό Ολοκληρωτισμό (νέες ταυτότητες, αχρήματη κοινωνία, κλπ) σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική κοινότητα, όπου και παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες Φλωρινιωτών, φίλων της ΝΙΚΗΣ, αλλά και πολιτών που προσήλθαν από ανησυχία για τα τεκταινόμενα.

Στα πλαίσια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να λάβει ευλογία από τον νεοενθρονισθέντα επίσκοπο Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.Ειρηναίο, με τον οποίο είχε εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Εγκάρδια επίσης συνάντηση σε εμφανώς συγκινητικό κλίμα υπήρξε και με τον εφησυχάζοντα πρώην επίσκοπο π.Θεόκλητο.

Τα στελέχη του Κινήματος ξεναγήθηκαν στην πόλη της Φλώρινας, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα μείζονα θέματα της πόλης και της περιοχής, αλλά και για τα μνημεία της και για ειδικά θέματα της τοπικής ιστορίας.

Την Κυριακή το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Ι.Μ.Αγίου Αυγουστίνου, όπου μετά τον πρωινό εκκλησιασμό συζητήθηκαν με την μοναστική αδελφότητα επίκαιρα θέματα πνευματικής κυρίως φύσεως.

Τέλος, ιδιαιτέρως βαρύνουσας σημασίας ήταν η επίσκεψη στο Εμπορικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Φλώρινας, όπου έγινε σοβαρή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Σάββα Σαπαλίδη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ.Θωμά Ταλλίδη για σοβαρά θέματα που διέπουν και ταλανίζουν την οικονομική ζωή της περιοχής, τις ιδιαιτερότητές της,  και για το εν γένει επιχειρηματικό περιβάλλον.