Η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γιάννη Λιάση για τη θέση του Δημάρχου Αμυνταίου

Με δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Ιουλίου 2023 στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου η παρουσίαση της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον τόπο μας – Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία», από τον επικεφαλή υποψήφιο Δήμαρχο Αμυνταίου, Γιάννη Λιάση,

Ο κ. Λιάσης, εμφανώς συγκινημένος από την πολυπληθή παρουσία και τον παλμό των παρευρισκομένων, αναφέρθηκε στις θέσεις και τις αρχές του συνδυασμού, παρουσιάζοντας στη συνέχεια τους πρώτους 148 υποψήφιους .

«Είναι μια κίνηση με στόχο ένα δυναμικό και δημιουργικό ξεκίνημα. Μια κίνηση άξιων ανθρώπων, ιδεών, προτάσεων, λύσεων που φέρνει ανανέωση πρακτικών και αντιλήψεων», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του, συμπληρώνοντας πως… «είναι μια προσπάθεια που προτάσσει το μαζί, μαζί για τον τόπο μας, για το παρόν και το μέλλον του».

Αναφερόμενος στα προβλήματα και στο μέλλον του δήμου, δήλωσε… «Είναι ώρα ευθύνης. Η επόμενη αυτοδιοικητική περίοδος θα είναι καθοριστική για το μέλλον του Δήμου μας, αφού έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις και μεγάλες αβεβαιότητες. Διανύουμε έναν «ενεργειακό χειμώνα» ο οποίος αφήνει επιπρόσθετα σημάδια στην περιοχή. Η Μετάβαση σε μια νέα οικονομία, η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, η προώθηση επενδύσεων που θα δώσουν μέλλον στον τόπο είναι οι άμεσες προτεραιότητες μας. Εμείς έχουμε και την εμπειρία και την γνώση, και την όρεξη να εργαστούμε σκληρά, αξιοποιώντας τις γνώσεις μας και όλους τους οικονομικούς πόρους, για να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου Αμυνταίου».

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του πρώτου «κύματος» των Υποψηφίων Συμβούλων της παράταξης, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή ανθρώπων με ξεχωριστές αναφορές, από όλους τους πολιτικούς χώρους, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από όλες τις επαγγελματικές ομάδες, ανθρώπους όλων των ηλικιών.

«Νοιώθω τυχερός και υπερήφανος, που πάρα πολλοί ικανοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να έρθουν μαζί μας και να συμβάλλουν, με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, στους κοινούς μας στόχους», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λιάσης.

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας, Σωτήρης Βόσδου, ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, οι πρώην δήμαρχοι Αμυνταίου, Κώστας Θεοδωρίδης και Στέφανος Γιανγκούλης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Εορδαίας, Ισαάκ Νικολαΐδης, οι συνάδελφοί του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γιάννης Κιοσές, Μαρία Καρυπίδου, Παύλος Λαζαρίδης, Γιώργος Κωτακίδης και Γιάννης Στρατάκης, καθώς και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

 

Αναλυτικά η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αμυνταίου, Γιάννη Λιάση:

«Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί μου συμπολίτες, Συνεργάτιδες και Συνεργάτες.

Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόταση μας για το Δήμο Αμυνταίου,  για τον τόπο μας.

Για τον τόπο και τους ανθρώπους του που έχουν αποδείξει τι μπορούν και τι αξίζουν.

  Είναι μια κίνηση με στόχο ένα δυναμικό και δημιουργικό ξεκίνημα. Μια κίνηση άξιων ανθρώπων, ιδεών, προτάσεων, λύσεων που φέρνει ανανέωση πρακτικών και αντιλήψεων.

Είναι μια προσπάθεια που προτάσσει το μαζί, μαζί για τον τόπο μας, για το παρόν και το μέλλον.

  Είναι η ώρα των προτάσεων της ουσιαστικής, αποτελεσματικής και εντατικής δουλειάς.

Με όραμα και σχέδιο, γιατί γνωρίζουμε που θέλουμε να πάμε και έχουμε όλα όσα απαιτούνται, εμπειρία, θέληση και πρόταση.

  Θα δουλέψουμε με τον πολίτη δίνοντας λύσεις και διεξόδους στην καθημερινότητά του, η οποία αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.

  Η συνδημιουργία και η συνεργασία με τους πολίτες αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για να γίνει ο Δήμος μας, ο τόπος που θέλουμε να ζούμε, ο τόπος που εργαζόμαστε, ο τόπος που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και δημιουργεί η νεολαία μας

  Γιατί κανένας τόπος δεν έχει μέλλον, αν οι πολίτες δεν πιστέψουν σε αυτόν και δεν εμπλακούν σε αυτά που τους αφορούν. Και οι υποψήφιοι που σήμερα είμαστε εδώ, Όλοι μας αποφασίσαμε και δεσμευτήκαμε να δώσουμε αυτόν τον αγώνα.

  Συνδημότισσές και συνδημότες,

  Είναι ώρα ευθύνης γιατί η επόμενη αυτοδιοικητική περίοδος θα είναι καθοριστική για το μέλλον του Δήμου μας, αφού έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις και μεγάλες αβεβαιότητες. Διανύουμε έναν «ενεργειακό χειμώνα» ο οποίος αφήνει επιπρόσθετα σημάδια στην περιοχή.

  Η Μετάβαση σε μια νέα οικονομία, η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, η προώθηση επενδύσεων που θα δώσουν μέλλον στον τόπο είναι οι άμεσες προτεραιότητες μας.

  Δεν μπορούμε να μιλάμε και να αντιμετωπίζουμε το Δήμο μας με λογικές του παρελθόντος. Δίπλα στην απαιτητική μάχη της καθημερινότητας πρέπει να δώσουμε ένα μεγαλύτερο αγώνα αυτό της Μετάβασης, της Αξιοποίησης και των Ευκαιριών.

  O Δήμος μας, πρέπει να καταστεί ικανός να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να καθορίσει την δική του πορεία.

  Εμείς έχουμε και την εμπειρία και την γνώση, και την όρεξη να εργαστούμε σκληρά, αξιοποιώντας τις γνώσεις μας και όλους τους οικονομικούς πόρους, για να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου Αμυνταίου.

  Γνωρίζουμε τα προβλήματα, έχουμε προτάσεις, την απαιτούμενη εμπειρία και την θέληση για να δώσουμε λύσεις. Λύσεις που θα δημιουργήσουμε και λύσεις που θα αναζητήσουμε μέσω των δικτύων και των συνεργασιών που θα αναπτύξουμε.

  Έχουμε στη διάθεση μας το πιο σημαντικό εργαλείο που λέγεται Ευρώπη και μας παρέχει δίκτυο και πρόσβαση σε γνώση και πόρους.  Το μόνο που μένει είναι να ξεπεράσουμε τον παλιό μας εαυτό και να γίνουμε μέρος της εξέλιξης.

  Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα με πρακτική εμπειρία και πρόσβαση σε διεθνή δίκτυα. Η κίνηση μας αποτελεί εγγύηση για την ουσιαστική ανάκαμψη του τόπου μας.

  Συνδημότισσές  και Συνδημότες,.

  Θέλουμε να φτιάξουμε έναν τόπο προοπτικής και ευκαιριών, με τις ανάγκες των πολιτών σε πρώτο πλάνο. Έναν τόπο που θα τιμά το παρελθόν αλλά θα μπορεί να κοιτά στα μάτια και τις επόμενες γενιές. Τα διδάγματα του παρελθόντος αποτελούν βάση  για να χτίσουμε νέες προοπτικές αλλάζοντας όμως διαδικασίες και όσα θεωρούσαμε δεδομένα.

  Ο δρόμος, ο λιγότερο ταξιδεμένος χρειάζεται κόπο για να τον διανύσουμε αλλά είναι ο μόνος που  δημιουργεί προκοπή και παράγει αποτελέσματα.

  Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

  Πρέπει να εξελίξουμε τον Δήμο όχι απλά να τον λειτουργήσουμε, γιατί η πιο επικίνδυνη φράση  είναι «ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ»!  Γιατί πολλά από αυτά που κάναμε  πλέον δεν αρκούν. Απαιτείται μια αποτελεσματική διοίκηση, που αναθεωρεί, σχεδιάζει αξιολογεί και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, δημιουργώντας μετρήσιμα αποτελέσματα. 

Αυτό είναι το όραμα και με αυτό σαν οδηγό θα δουλέψουμε μεθοδικά.

  Ωστόσο το καύσιμο που κινεί κάθε πραγματική αλλαγή και κάθε αγώνα είναι το πάθος των ανθρώπων.

  Το πάθος εξασφαλίζει ότι ο αγώνας συνεχίζεται ακόμη και όταν οι συνθήκες δυσκολέψουν όπως αυτές που βιώνουμε.

  Το πάθος και η προσήλωση στο όραμα και τον στόχο είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει και μας επιτρέπει να δώσουμε τον δικό μας αγώνα.

  Σε αυτόν τον όμορφο αγώνα, δηλώνουμε Παρόντες και Παρούσες. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Η μετάβαση είναι εδώ. Το ίδιο και οι σκέψεις  οι ιδέες  και το σχέδιο μας για το αύριο της περιοχής.

  Μαζί για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους του, για τις προοπτικές του και το μέλλον του.

Σας ευχαριστώ!

Λίγα Λόγια για τους υποψηφίους….

  Ήταν μια μικρή ομάδα ανθρώπων όταν πριν 2 χρόνια ξεκινήσαμε αυτό το υπέροχο ταξίδι…

  Στην πορεία μεγάλωσε, από ανθρώπους άξιους, από ανθρώπους που βιώνουν τα προβλήματα του Δήμου που χαίρονται τις ομορφιές του, αλλά αγωνιούν για το μέλλον του.

  Περιλαμβάνει ανθρώπους απ΄ όλους σχεδόν τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

Πάνω από στενές κομματικές αντιλήψεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις και διχαστικές πρακτικές.

  Το ψηφοδέλτιο μας απαρτίζουν τόσο συμπολίτες μας με εμπειρία και γνώση στον χώρο της αυτοδιοίκησης αλλά και νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες, όραμα για τον τόπο και όρεξη για δουλειά!

  Οι υποψήφιοι που σήμερα παρουσιάζονται μπροστά σας, όπως και οι υποψήφιοι οι οποίοι σε λίγες εβδομάδες θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μαζί για τον τόπο μας» και πολλοί άλλοι ακόμα, επιστήμονες, επαγγελματίες, τεχνοκράτες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, που εργάζονται με ενθουσιασμό και πίστη καθημερινά μαζί μας για τη συγκρότηση του προγράμματος μας, όλοι εμείς, θέλουμε να στείλουμε στους κατοίκους του Δήμου ένα μήνυμα αισιοδοξίας και σιγουριάς για την Δήμο μας: Να βάλουμε το Αμύνταιο σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης.

  Γι’ αυτό, φίλες και φίλοι μου, νοιώθω τυχερός και υπερήφανος, που πάρα πολλοί ικανοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να έρθουν μαζί μας και να συμβάλλουν, με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, στους κοινούς μας στόχους.

  Τους ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου! Είναι τεράστια τιμή για μένα η εμπιστοσύνη τους.

  Σας παρουσιάζω σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων της παράταξης μας κατά αλφαβητική σειρά και τους καλώ να έρθουν εδώ πάνω στην σκηνή όσους χωράει και οι υπόλοιποι εδώ δίπλα μου».

 

α/α Ονοματεπώνυμο Υποψηφίου
1 Αβραμίδης Γιάννης
2 Αποστολίδης Κώστας
3 Αποστολίδου Δέσποινα
4 Αυτζελανίδου Ζωή
5 Βασιλειάδης Δημήτρης
6 Βούζα Γιάννα
7 Γεωργιάδης Πολύκαρπος
8 Γιώβης Μιχάλης
9 Γκάλαβου – Τζώρτζη Τάνια
10 Γκίνης Νίκος
11 Γκιόζης Δημήτρης
12 Γκιουλέκας Κώστας
13 Gioumoukian Suren
14 Γκόγκα Δούϊτση Πόπη
15 Γκόλτσης Σπύρος
16 Γλυκόζη Γλυκερία
17 Γρηγοριάδης Παντελής
18 Γωνιάτης Δημήτρης
19 Δαρβάρης Δημήτρης
20 Δεληγιαννίδης Στάθης
21 Δημητρίου Μαρία
22 Δημολιός Κωνσταντίνος
23 Δημόπουλος Γιάννης
24 Διδασκάλου Μαρία
25 Δραγανούδης Αναστάσιος
26 Δώνε Ειρήνη
27 Εστές Σωκράτης
28 Ζαγκαρίδης Δημήτρης
29 Ζαρίδης Νίκος
30 Ζαρίδης Στέφανος
31 Ζαφειρίδου Ευδοξία
32 Ζούλας Παναγιώτης
33 Θεοδώρου Αποστόλης
34 Θωμαΐδης Χρήστος
35 Ιωαννίδου Τζίτζιου Ελένη
36 Ιωάννου Μιχάλης
37 Ιωάννου Τάκης
38 Κακάκης Γιάννης
39 Κακλίδης Χρήστος
40 Καραγιάννη Χριστίνα
41 Καραούλη Αφροδίτη
42 Καρυδόπουλος Γιώργος
43 Καρυπίδου Αλεξάνδρα
44 Κατσαντούρης Νίκος
45 Κινατσίδου Βάσω
46 Κιοσές Παναγιώτης
47 Κληντσάρης Βασίλης
48 Κοεμτσίδης Στέφανος
49 Κόλλιας Κώστας
50 Κόλτσης Σάκης
51 Κοντογιάννη Μαρία
52 Κοσμίδης Γιάννης
53 Κοσμίδου Μάρθα
54 Κοτζαχρήστος Θωμάς
55 Κοτζαχρήστου Έφη
56 Κοτσερίδης Βενιζέλος
57 Κούγια Λίζα
58 Κουντουρατζής Αντώνης
59 Κουρτπαρασίδου Γεωργία
60 Κρητικού Ειρήνη
61 Κύρκος Κυριάκος
62 Λαζαρίδου Ασημούλα
63 Λασκαρίδου Σμαράγδα
64 Λελεκάνου Βαγγελιώ
65 Λέσκας Σάκης
66 Λυπίτκα Ευτυχία
67 Λυπίτκα Μαρία
68 Μακρής Βαγγέλης
69 Μαλεζίδης Γιώργος
70 Μαλεζίδης Παντελής
71 Μάνης Γεώργιος
72 Μάνου Αθηνά
73 Μητσάρα – Κιοσσέ Δροσούλα
74 Μιχαηλίδης Δημήτρης
75 Μουταφίδου Μαρία
76 Μπάντης Ιορδάνης
77 Μπασούρης Γιώργος
78 Μπερμπερίδης Γιάννης
79 Μπίρος Νίκος
80 Μπίτας Αντώνης
81 Μπλάγας Αντώνης
82 Μπούκτσης Κλήμης
83 Μπούλε Ρεβέκα
84 Μπούρης Παύλος
85 Μπουτάρης Δημήτρης
86 Μπράχος Θεοφάνης
87 Μυρίδου Ξανθίππη
88 Νάντσης Δημήτριος
89 Ναουμίδης Άγγελος
90 Νάστος Θωμάς
91 Νεβολιάνη Ζωή
92 Νικολαΐδης Δημήτρης
93 Ντόντα Δώρα
94 Παναγιωτίδης Αναστάσιος
95 Παναγιωτίδης Γιώργος
96 Παούνης Λάζαρος
97 Παπαβασιλείου Φωτοπούλου Αναστασία
98 Παπαγιαννακης Χαράλαμπος (Μάκης)
99 Παπαδόπουλος Χρήστος
100 Παπαδοπούλου Τζέφη
101 Παπαϊωάννου Αλέξανδρος
102 Παπαπέτρου Βασίλης
103 Παπάς Παναγιώτης
104 Παρασίδης Χάρης
105 Παρασκευάς Δημήτριος
106 Πατμάνογλου Νικόλαος
107 Πέγιου Ιωάννης
108 Πετρίδης Ευάγγελος
109 Πετρουσιάνη- Μπάντη Νίκη
110 Πιχτράκη Γιώτα
111 Ράδη-Νούση Ευφροσύνη
112 Ρώμας Ευάγγελος
113 Σαββίδης Ιάκωβος
114 Σαργιαννίδης Παύλος
115 Σερμπίνη Τάνια
116 Σερμπίνης Εύδοξος
117 Σιάντσης Παντελής
118 Σιαπανίδης Γιάννης
119 Σιρανίδης Ιβάν
120 Σιώμος Ευάγγελος
121 Σπυρόπουλος Πέτρος
122 Στάμος Παντελής
123 Σταυρίδης Βασίλης
124 Στεφανίδου Λία
125 Στράντζα Στεφανή
126 Ταμήλιας Αλέκος
127 Τάπης Παναγιώτης
128 Τζαμπάζη Βάσια
129 Τζήγας Θωμάς
130 Τράϊκος Παύλος
131 Τριανταφυλλίδης Χρήστος
132 Τριπολίτου Βάσω
133 Τσακιρίδης Ιωάννης
134 Τσαφκόπουλος Γιάννης
135 Τσιβελεϊδης Γεώργιος
136 Τσιναρίδου Φωτεινή
137 Τσισμαλίδης Γιώργος
138 Τσιτερίκη Αλίκη
139 Τσούτσα  Ελένη
140 Τυμπαλέξη Μπουϊκλή Κατερίνα
141 Φορτομάρης Μεθόδιος
142 Φουρκιώτης Βασίλης
143 Χαριτίδης Ευθύμιος
144 Χατζηαθανασίου Παύλος
145 Χατζηκωνσταντίνου Πασχαλιά
146 Χρηστίδης Σταύρος
147 Χρηστίδου Δήμητρα
148 Χριστόπουλος Νίκος

 

 

Με εκτίμηση

Γραφείο τύπου

Του συνδυασμού «Μαζί για τον Τόπο μας»

Υποψηφίου Δημάρχου

Γιάννη Λιάση