Η Αριστερά, η εργατιά και τα αφεντικά

Παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες την σκληρή αντιπαράθεση της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση του Μητσοτάκη για την εργασιακή  νομοθεσία που προτίθεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  ΠΣ καταγγέλλει την Νέα Δημοκρατία πώς η προτεινόμενη νομοθεσία αφήνει τους εργαζόμενους έρμαιους στις ορέξεις των εργοδοτών.

Τα συνθήματα που κυριαρχούν σε κάθε τους εμφάνιση είναι: Όχι στον νόμο οδοστρωτήρα- Όχι στην κατάργηση του οκτάωρου- Μόνο τα ρολόγια δουλεύουν ασταμάτητα – Όχι στον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων- Θέλουμε ζωή, λιγότερη δουλειά , την κρίση να πληρώσουν τα αφεντικά .

Η πολιτική αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόπλευρη υπέρ όλων των εργαζομένων και εχθρικά προς όλους τους εργοδότες, μικρούς και μεγάλους. Θέτουν με τα λεγόμενά τους τις δύο πλευρές αντιμαχόμενες και όχι συνεργαζόμενες. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους οι σύντροφοι της αριστεράς πως οι εργαζόμενοι εξαρτώνται από τους εργοδότες και οι εργοδότες από τους εργαζόμενους.

Εγώ , που ψηφίζω και στηρίζω τη δημοκρατική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ,

περίμενα από τα στελέχη που με εκπροσωπούν μία δίκαιη τεκμηριωμένη πρόταση για τις εργασιακές σχέσεις που να εκφράζει και τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Την κρίση ,σύντροφοι, δεν θα την πληρώσουν τα αφεντικά. Την κρίση να την πληρώσει το κράτος που σπατάλησε και συνεχίζει να σπαταλά άσκοπα και χωρίς έλεγχο το δημόσιο χρήμα. Να την πληρώσουν οι κλέφτες πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που πτώχευσαν τους Έλληνες και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι. Είναι γελοίο να φωνάζουν δίπλα σας και οι προνομιούχοι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ: Όχι στην

κατάργηση του οκταώρου και πώς ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια! Είναι γελοίο διότι στο δημόσιο, όπου ανήκουν , κανένας δεν δουλεύει πάνω από 8 ώρες. Όλοι πληρώνονται καλά βρέξει-χιονίσει και κανένας τεμπέλης ή κλέφτης δεν απολύεται. Στο δημόσιο οι εργαζόμενοι δεν έχουν αφεντικό.

Η εργατική νομοθεσία στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί ,σύντροφοι της αριστεράς, να είναι ίδια με του δημοσίου. Κάνετε μεγάλο λάθος να θεωρείτε εχθρούς της εργατικής τάξης τους εργοδότες που δημιουργούν τις θέσεις εργασίας. Έχουν και οι εργοδότες προβλήματα με κακούς εργαζόμενους που καλύπτονται πίσω από νομοθετικές συνδικαλιστικές διατάξεις και ζητούν καλό μεροκάματο χωρίς να προσφέρουν.

Φωνάζετε για λιγότερη δουλειά σήμερα που δεν υπάρχουν δουλειές και η ανεργία βρίσκεται στο κόκκινο. Η εργασία πέραν του οκταώρου , σύντροφοι, στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι κάτι το καινούργιο. Πάντοτε όταν υπάρχει ανάγκη δουλεύουν παραπάνω ώρες . Καμιά εργασιακή νομοθεσία δεν θα μπορέσει να υποχρεώσει τον εργαζόμενο να δουλέψει τζάμπα τις υπερωρίες του και κακώς ανησυχείτε. Όπως και κανένας νόμος δεν θα εμποδίζει τον εργοδότη να απολύσει τον κακό εργαζόμενο που θέλει να παριστάνει τον εργατοπατερα και να λουφάρει .

Απογοητεύετε τους υποστηρικτές σας με το να στηρίζετε τα απεριόριστα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι επαγγελματίες κοματοσυνδικαλιστες του δημοσίου και των ανύπαρκτων εργατικών σωματείων.

Αυτό το διεφθαρμένο συνδικαλιστικό κίνημα η κοινωνία το έχει απομονώσει και πρέπει επειγόντως να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Φλώρινα 3 Ιουνίου 2021

Γιάννης Χριστάκης