Η Βουλευτής Φλώρινας Π. Πέρκα ορίστηκε Γραμματέας της νέας ΚΟ στη Βουλή των Ελλήνων

Οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ και Χαρίτσης Αλέξης, ανακοίνωσαν χθες τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

Πρόεδρος της ΚΟ αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος και γραμματέας της ΚΟ η Βουλευτής Φλώρινας, Πέτη Πέρκα. 

Η επίσημη ανακοίνωση μαζί με το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Είναι φανερό πως ο ορισμός του Προέδρου της ΚΟ Αλ. Χαρίτση, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων (Ηλιόπουλος-Τσακαλώτος), όπως και της Πέτης Πέρκα στη θέση της γραμματέως της ΚΟ, αποτελούν λογικές επιλογές καθώς πρόκειται για εξαιρετικά έμπειρα κοινοβουλευτικά μέλη με επιστημονικό και τεκμηριωμένο λόγο. Αντίστοιχα, στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να αποφασιστεί η ανάθεση τομέων κοινοβουλευτικού έργου, κυρίως εξαιτίας της προηγούμενης εμπειρίας των 11 Βουλευτών, αφού ουσιαστικά συνιστούν το σοβαρότερο αποτύπωμα των υπουργικών συμβουλίων της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα.

Η εικόνα που επιθυμεί να δώσει η νέα κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτή μιας «στρατηγικής σύγκρουσης» με την κυρίαρχη αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο του πολιτικού λόγου του νέου σχηματισμού η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν χθες οι 11 αποφασίστηκε μια σειρά δημοσίων εκδηλώσεων που στο πλαίσιο και της συζήτησης του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο για μια προοδευτική, οικολογική, αριστερή εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα.

Στο περιθώριο των χθεσινών ανακοινώσεων, η γραμματέας της ΚΟ και Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα, δήλωσε: «Όπως διαρκώς παρατηρώ στις δημόσιες εμφανίσεις μου, παραμένω πιστή στις αρχές και στις αξίες και σε όλα εκείνα που επέλεξε ο λαός της Φλώρινας για να τον εκπροσωπήσω στην Βουλή των Ελλήνων και τώρα πλέον, με νέο αέρα, με σοβαρή τεκμηρίωση, στιβαρό πολιτικό λόγο και συνέπεια θα προτάξουμε τις ανάγκες της κοινωνίας, ώστε να προβούμε σε μια παραγωγική αντιπολίτευση ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».