Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας με τη Ράνια Θρασκιά 

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό, ενωτικό και δυναμικό κλίμα, έγινε χθες Πέμπτη 22/06, η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας με κεντρική ομιλήτρια το μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης Ράνια Θρασκιά.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Αβρ. Θεοδωρίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες για τη δυναμική παρουσία τους στον αγώνα και κάλεσε όλους τους πολίτες της περιοχής μας να συσπειρωθούν γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ανατροπή του αποτελέσματος της 21ης Μάη. Στη συνέχεια, ανέγνωσε επιστολή του Στ. Μπίρου με τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς, ο οποίος λόγω απουσίας του από την περιοχή δεν μπόρεσε να παραστεί στη συγκέντρωση.

Αρχικά, τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος Βουλευτής Γιώργος Κωτακίδης, καλώντας όλους τους πολίτες της Φλώρινας να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένα ΕΣΥ δημόσιο και όχι ιδιωτικό, για μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Έπειτα, στο βήμα βρέθηκε η υποψήφια Βουλευτής Ειρήνη Κρητικού, η οποία ανέλυσε τους λόγους για την συστράτευση της με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως ανάγκη ανάδειξης και εκπροσώπησης του χώρου του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της περιοχής μας και κάλεσε για δυναμική στήριξη της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας.

Στη συνέχεια, η Πασχαλιά Χατζηκωνσταντίνου χαιρέτισε τους παριστάμενους πολίτες και κάλεσε σε δυναμική στήριξη του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία για τυπικούς λόγους αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται με δυναμισμό στο πλευρό των υπόλοιπων υποψηφίων.

Με ιδιαίτερη θέρμη και χαρά υποδέχτηκε το κοινό την Ράνια Θρασκιά, η οποία αφού ευχαρίστησε για την τιμή να βρεθεί δίπλα στους πολίτες της Φλώρινας, με έναν ιδιαίτερα εμψυχωτικό και δυναμικό λόγο, ανέλυσε το κεντρικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις θέσεις για την Παιδεία, Υγεία, Πρωτογενή Παραγωγή και στηλίτευσε την ανάγκη της χώρας να κάνει το βήμα μπροστά για πρόοδο και δημοκρατία. «Η Φλώρινα δεν είναι μία πόλη κάπου στην Ελλάδα. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική πόλη, με εξαιρετικά σημαντική ιστορία, πολιτισμό, τέχνη, φύση και ομορφιά. Μπορεί να υποστηρίξει τους κατοίκους της να μείνουν εδώ και χρειάζεται έντονη πολιτική δράση. Χρειάζεται την επόμενη μέρα και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η ψήφος της 25ης Ιούνη. Μιλάμε για μια νέα κάλπη με νέους συσχετισμούς, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι αυτό που θα γίνει στις 26/06 για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Η Φλώρινα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ακούστηκε παντού, από άκρη σε άκρη. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στην Πέτη Πέρκα και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και σκεφτείτε ότι εγώ ξέρω ποια είναι η Φλώρινα και τι μπορεί να πετύχει χάρη σε κείνη. Πολλές φορές ακούστηκε η Φλώρινα μέσα στη Βουλή και σε άλλους που δεν ξέρανε κατά που πέφτει χάρη σε κείνη. Θα είμαστε δίπλα-δίπλα από 26 Ιουνίου και μετά και θα φωνάξουμε πολύ δυνατά. Για τη Φλώρινα, για τη Θεσσαλονίκη και για όποια περιοχή ζουν οι κάτοικοί της κάτω από τις δυνατότητές της. Γιατί πρέπει να ζούμε όπως μας αξίζει. Με αξιοπρέπεια, με πρόσβαση στη δημόσια Υγεία, με στήριξη στη συμπεριληπτική δημόσια εκπαίδευση, με προστασία της πρώτης κατοικίας, με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και ό,τι ακόμα πρέπει να γίνει από την επόμενη μέρα», σημείωσε καλώντας στο βήμα την υποψήφια Βουλευτή και πρωτεύσασα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας Πέτη Πέρκα.

Η κ. Πέρκα ευχαρίστησε όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητάς μας για την ολόπλευρη στήριξη τους όλα τα χρόνια. Σημείωσε ότι θα συνεχίσει να πολιτεύεται χωρίς να διαχωρίζει τα αιτήματα, τις προτάσεις και κυρίως του κατοίκους σε χρώματα και κόμματα και ζήτησε από όλους τους ψηφοφόρους της περιοχής να υπερβούν τα κομματικά πλαίσια και να ψηφίσουν το όραμα της, το σχέδιο της για την ανάπτυξη της ΠΕ Φλώρινας.

«Αυτή η πολύ δυναμική και εμψυχωτική για μας συγκέντρωση είναι ένα προσκλητήριο για να αλλάξουμε σελίδα. Για πιο καλές μέρες για όλη τη χώρα και ειδικότερα όμως για τον τόπο μας.  Η Φλώρινα βρίσκεται σε τέλμα χρειάζεται διαθρωτικές παρεμβάσεις και παρουσία ισχυρή στα κέντρα αποφάσεων. Μιλάμε για έναν αδικημένο νομό που χάνει συνεχώς ευκαιρίες, πόρους και πληθυσμό και αυτό δεν πρέπει να συνεχίσει. Γι’ αυτό δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις, πρέπει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε να καταλάβουμε ενωμένοι την κρισιμότητα αυτών των εκλογών. Για την λιγνιτική περιοχή μας που έδωσε φως σε όλη τη χώρα και την οδήγησαν να υστερεί διαχρονικά σε όλους τους δείκτες.

Ήρθε η ώρα μας, να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Πραγματικά δούλεψα, διάβασα, τεκμηρίωσα, επικοινώνησα από τα πιο μικρά ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής μας. Στηρίζομαι σε σας. Ζητώ την στήριξη σε αυτές τις εκλογές από όλους τους πολίτες της Φλώρινας. Ανεξάρτητα ποιο κόμμα στήριξαν προηγουμένως. Πρέπει να σκεφτούν ότι όλοι μαζί μπορούμε να πάμε παραπέρα. Σε μία τέτοια συγκυρία, τώρα είναι η ευκαιρία μας, πριν μοιραστούν τα πάντα σε 2-3 ομίλους.

Ζητώ την στήριξη των πολιτών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν σηκώνει η περιοχή άλλους ερασιτεχνισμούς. Να μας δώσουν τη στήριξή τους και με εμπειρία, με τεχνογνωσία και γνώση για σχεδιασμό δημόσιων πολιτικών να παρέμβουμε στα κέντρα των αποφάσεων για να αλλάξουμε τη μοίρα αυτού του τόπου. Η 26η Ιούνη να είναι η αφετηρία για μια νέα πορεία της περιοχής μας. Για μια καλύτερη μέρα για μας και για τα παιδιά μας», σημείωσε στον πανηγυρικό της λόγο η Πέτη Πέρκα.