Η Πέτη Πέρκα στο Flash Δυτικής Μακεδονίας: «Οι τρεις βασικοί άξονες πολιτικής της Νέας Αριστεράς

Η Πέτη Πέρκα στο Flash Δυτικής Μακεδονίας: «Οι τρεις βασικοί άξονες πολιτικής της Νέας Αριστεράς είναι: κοινωνική δικαιοσύνη, κλιματική δικαιοσύνη, επανεκκίνηση της δημοκρατίας» (video)

Με αναφορά στην πρώτη πανελλαδική σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) της Νέας Αριστεράς ξεκίνησε την τοποθέτησή της η Βουλευτής Φλώρινας. «Έγινε μια εξαιρετικά παραγωγική και πολύ συντροφική συζήτηση, όπου καθορίστηκε ο οδικός χάρτης για τη συγκρότηση του νέου φορέα, αλλά και ενόψει των ευρωεκλογών. Η Νέα Αριστερά ήδη έχει καταφέρει να ανατρέψει το κλίμα της ιδιώτευσης και της αποστράτευσης που επικρατούσε μετά τη στρατηγική ήττα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Θα αναπτύξουμε λοιπόν δράση για να μετατρέψουμε την αγωνία του κόσμου σε μια νέα πολιτική δύναμη, διότι θεωρούμε ότι υπάρχει πολιτικό κενό. Ειδικά για την Περιφέρεια, υπάρχει ανάγκη οι πόλεις και τα χωριά μας να γίνουν τόποι δίκαιης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ξεκινήσει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα, μάλιστα την Κυριακή 21 Ιανουαρίου θα γίνει ανοιχτή συνέλευση στη Φλώρινα, στις 19:00, στο ξενοδοχείο Lingos.

Ζούμε σε συνθήκες ενός ταξικού μπλοκ εξουσίας, εν μέσω μιας ιδεολογικής ηγεμονίας, που εκφράζεται μέσα από την πειθάρχηση, τον εκφοβισμό, την πελατειακή διαφθορά και την υπονόμευση δημοκρατικών θεσμών. Κι όλα αυτά εν μέσω μιας απίστευτης ακρίβειας και αισχροκέρδειας. Εμείς καλούμε τους πολίτες σε μια κουβέντα, όπου θα ακούσουμε τις απόψεις τους και παράλληλα θα αναπτύξουμε τους βασικούς άξονες της πολιτικής μας: κοινωνική δικαιοσύνη, κλιματική δικαιοσύνη, επανεκκίνηση της δημοκρατίας».

Σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν τη Νέα Αριστερά στο 3% περίπου, η Γραμματέας της Κ.Ο. δήλωσε ικανοποιημένη, αφού το κόμμα ήδη ανιχνεύεται στο ποσοστό εισόδου στη Βουλή, τη στιγμή που η Κ.Ο. μετράει μόλις ενάμιση μήνα από τη δημιουργία της, ενώ δεν έχει ιδρυθεί καν ο νέος φορέας. Αναφέρθηκε επίσης σε σχετικό εύρημα πρόσφατης δημοσκόπησης, σύμφωνα με το οποίο, ποσοστό μεγαλύτερο του 20% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα έβλεπε θετικά την προοπτική ψήφου στη Νέα Αριστερά. «Θέλει βεβαίως πολλή δουλειά και παρουσία από εμάς, οι ευρωεκλογές είναι ένας πρώτος σταθμός, όπου θα μετρηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου», σημείωσε.

«Εκτός από τους ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα θερμοί με την ίδρυση της Νέας Αριστεράς, υπάρχουν και κάποιοι που ήθελαν από εμάς να κάνουμε «λίγη υπομονή», κάτι που φυσικά ακούμε όλο και λιγότερο. Όμως η πλειοψηφία του κόσμου παρακολουθεί με ενδιαφέρον και περιμένει να δει την εξέλιξη του νέου κόμματος. Σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ δυνατή παρουσία στη Βουλή, ενώ επισκεφθήκαμε με τον Πρόεδρο τη Θεσσαλία, επίσκεψη που κατέληξε σε μια επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό. Αντίστοιχες επισκέψεις θα κάνουμε σε όλες τις πληγείσες περιοχές και σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται και η Δυτική Μακεδονία, όπου αποτελεί το πρώτο παράδειγμα πράσινης μετάβασης, το οποίο δεν πάει καλά.

Δε χρειάζεται να πούμε στον κόσμο πόσο δύσκολη έχει γίνει η ζωή, ειδικά στην Περιφέρεια, η οποία ερημοποιείται. Συνεπώς, η ενασχόληση με την πολιτική, το να είναι κάποιος δηλαδή ενεργός πολίτης, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να σχεδιάζει το μέλλον του. Πιστεύω ότι η Νέα Αριστερά κομίζει κάτι νέο, μάλιστα είναι και η μόνη Κ.Ο. στην πρόσφατη ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία δημιουργήθηκε από διάσπαση ενός κόμματος. Η πρώτη πρωτοτυπία είναι ότι και η διάσπαση ξεκίνησε ‘από κάτω’, από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουμε με τις ανοιχτές συνελεύσεις και τη συνομιλία με τους πολίτες».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της και σε ό,τι αφορά το επικείμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η Βουλευτής Φλώρινας υπογράμμισε ότι επί της αρχής η Νέα Αριστερά τάσσεται υπέρ. «Είμαστε η μόνη Κ.Ο. που δεν έχει κάποιο εσωτερικό θέμα περί πειθαρχίας, πρόκειται για θέμα δικαιωμάτων, οπότε και είμαστε υπέρ – εν αναμονή φυσικά του νομοσχεδίου και των επιμέρους σημείων του. Ό,τι ισχύει για τα ετερόφυλα ζευγάρια, πρέπει να ισχύει και για τα ομόφυλα, δε θα ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους», υπογράμμισε.

Δείτε εδώ το video:https://youtu.be/DyPi-aKEAgE