Η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αμυνταίου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Γιάννη Λιάση, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων και των συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Αμυνταίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, ενώ χαιρέτησαν ο βουλευτής Σταύρος Παπασωτηρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου και ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, Βοίου Χρήστος Ζευκλής, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καστορίας αρχιερατικός επίτροπος Αετού π. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Αμυνταίου κ. Ιωάννης Ναούμ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κοζάνης Πύραρχος Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννης Κιοσές και Νίκος Σαμαράς, ο πρώην Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, οι πρώην δήμαρχοι Αμυνταίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, Στέφανος Γιαγκούλης, ο πρώην Δήμαρχος Αετού Σταύρος Αναστασιάδης, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Όλγα Μούσιου, η σύμβουλος εκπαίδευσης μαθηματικών Δυτικής Μακεδονίας Λεμονιά Μπούτσκου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου Δημήτρης Νάντσης κ.ά. Πολιτικό όρκο έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κυριάκος Ελευθεριάδης.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θερμές ευχές στους εκλεγέντες για καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους, τονίζοντας πως η τοπική εκκλησία θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την δημοτική αρχή και προσφέροντας στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο έναν Σταυρό.

Ο Γιάννης Λιάσης, στην ομιλία του, εμφανίστηκε ενωτικός αναφέροντας πολλές φορές τη φράση “όλοι μαζί”, θέλοντας έτσι να δώσει το στίγμα των προθέσεων του και των βασικών του προτεραιοτήτων.