Κατάθεση δυο επίκαιρων ερωτήσεων της Π. Πέρκα προς τον ΥΠΕΝ

«Κατάθεση δυο επίκαιρων ερωτήσεων της Π. Πέρκα προς τον ΥΠΕΝ αναφορικά με τη μετεγκατάσταση της Τ.Κ. Βαλτόνερων και τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στην περιοχή της Αχλάδας Φλώρινας από την εταιρία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.»

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πέτη Πέρκα κατέθεσε δυο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι οποίες θα συζητηθούν τη Δευτέρα, 15.2.2021 και ώρα 13:30 μμ. και θα μεταδοθούν από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων.

Η πρώτη επίκαιρη ερώτηση αφορά στη μετεγκατάσταση της τοπικής κοινότητας Βαλτόνερων του Δήμου Αμυνταίου της Π.Ε. Φλώρινας λόγω εξορυκτικών δραστηριοτήτων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ερώτηση είχε κατατεθεί αρχικά στις 25.11.2020 (υπ’ αριθμ. 2082). Απαντήθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά η απάντηση δεν κρίθηκε ικανοποιητική. Η δεύτερη επίκαιρη αφορά στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στην περιοχή της Αχλάδας Φλώρινας από την εταιρία Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε. Η ερώτηση είχε κατατεθεί αρχικά στις 18.12.2020 (υπ’ αριθμ. 2817), αλλά ο Υπουργός απέφυγε να την απαντήσει.

Με γνώμονα την ανάδειξη των θεμάτων, που δικαίως απασχολούν τους κάτοικους των περιοχών, η κ. Πέρκα  μετέτρεψε τις ερωτήσεις σε επίκαιρες.

Δείτε την επίκαιρη ερώτηση για τα Βαλτόνερα: εδώ:

Δείτε την επίκαιρη ερώτηση για την Αχλάδα: εδώ: