Κώστας Γαβρόγλου: «Ο λόγος που είμαι εδώ, είναι να συζητήσω με τους φορείς αλλά και με συναδέλφους ακαδημαϊκούς για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας»

Με αφορμή τον χορό και την κοπή της βασιλόπιτας που διοργανώνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, παρευρέθηκε στη Φλώρινα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος αφού επισκέφθηκε σχολικές μονάδες της πόλης μας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Στέφανου Μπίρου, του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα και του Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Μουμουλίδη Θέμη.

Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός, αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στα σχολεία και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που κρατούν την εκπαίδευση σε υψηλό επίπεδο. Χαρακτηριστικά είπε: «Ο λόγος που είμαι εδώ, είναι να συζητήσω με τους φορείς αλλά και με συναδέλφους ακαδημαϊκούς για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας».

Όπως ο ίδιος είπε, προτείνεται μια νέα αρχιτεκτονική με καινούργια γνωστικά πεδία, τη συνέργεια με τα τμήματα των Τ.Ε.Ι., τα πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα με τα ερευνητικά ινστιτούτα και τα διετή προγράμματα σπουδών.

Η κυβέρνηση στον τομέα της εκπαίδευσης έχει τρεις επιπρόσθετους άξονες, τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, προκήρυξη γενικής εκπαίδευσης και πρόσληψη 4.500 νέων εκπαιδευτικών.

Αναφέρθηκε επίσης στη μεταρρύθμιση της Γ’ λυκείου και των εισαγωγικών εξετάσεων.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν το πανεπιστήμιο, όπως το θέμα της Σχολής Καλών Τεχνών που διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί στην Κοζάνη, το θέμα των 26 τμημάτων στην Κοζάνη που έδωσε βαρύτητα στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα και δήλωσε ότι η Φλώρινα δεν είναι αδικημένη, όπως ακούγεται, με την εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ σε πολιτικές ερωτήσεις σχετικές με τη συμφωνία των Πρεσπών προτίμησε να μην απαντήσει.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τη συνέντευξη: