Λήψη εσωτερικού δανείου ύψους 300.000,00€ από τον Δήμο Φλώρινας

Στον ορισμό της λέξης κακοδιαχείριση ο Γ. Μπαμπινιώτης γράφει: «κακοδιαχείριση: η αναποτελεσματική ή και επιζήμια διαχείριση». Μόνο έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την οικονομική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου μας από την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία με περισσό θράσος μας κατηγορεί ότι αφήσαμε έναν χρεωμένο Δήμο και ευλογεί μόνη της τα γένια της αναφέροντας ότι «καταφέραμε να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του Δήμου μας και να πετύχουμε για πρώτη φορά δύο θετικούς ισολογισμούς».

Σύμφωνα με τη βεβαίωση του ταμία του Δήμου, η οποία είχε εκδοθεί στις 31/05/2019, ημερομηνία που παραιτήθηκα από τη θέση του Δημάρχου Φλώρινας, είχαμε αφήσει στα ταμεία του Δήμου, 7.105.729,84 ευρώ. Και δεν μπορεί να πει κανένας ότι τα χρήματα αυτά ξοδεύτηκαν τους υπόλοιπους 3 μήνες μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής, αφού την περίοδο των εκλογών και μέχρι την ανάληψη της νέας διοίκησης δεν επιτρέπεται καμία ενέργεια. Πώς λοιπόν ο Δήμος μας είχε αρνητικό ισολογισμό;

Και επιπλέον, αφού ο Δήμος Φλώρινας έχει, όπως ισχυρίζεται σήμερα η δημοτική αρχή θετικό ισολογισμό, γιατί προέβη στη λήψη εσωτερικού δανείου από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 300.000,00€;

Σύμφωνα, λοιπόν, με την με αριθμό 57302/03-07-2023 (ΑΔΑ: 6ΣΩΤ46ΜΤΛ6-3ΜΔ) απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη χορήγηση προκαταβολής στον Δήμο Φλώρινας, έναντι των εσόδων που δικαιούται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, αποφασίζεται: «Χορηγούμε στον Δήμο Φλώρινας του Νομού Φλώρινας, ποσό 300.000,00€ ως προκαταβολή, έναντι των εσόδων που δικαιούται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων» (Νο 158), για την αντιμετώπιση επιτακτικών αναγκών του.

Το ανωτέρω ποσό αποτελεί έσοδο του Κ.Α. 0611 του Δήμου και της κατηγορίας εσόδων «ΚΑΠ για την κάλυψη γενικών δαπανών» και θα συμψηφιστεί με την τακτική επιχορήγηση που αποδίδεται σε αυτόν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, σε επτά (7) μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο 2024»!!!

Αυτό σημαίνει πως οι επόμενες εφτά δόσεις από τους ήδη μειωμένους Κεντρικούς Αυτοτελής πόρους θα είναι ακόμα πιο μειωμένες κατά 42.857€! Με ποιο σκεπτικό λαμβάνεται μια απόφαση που θα δεσμεύει την επόμενη δημοτική αρχή;

Και αν διερωτάται κανείς «πού δόθηκαν αυτά τα χρήματα;;;», απαντούμε: δόθηκαν, ενόψει προεκλογικής περιόδου, κατά κύριο λόγο σε επιχορηγήσεις συλλόγων και στην υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού!!! (ΑΔΑ: ΨΑΔ0ΩΗΙ-ΨΣΖ).

Εκφράζουμε έντονα τη διαμαρτυρία και τη δυσαρέσκειά μας στην παρούσα δημοτική αρχή για την οικονομική πολιτική της, που την οδηγεί στην είσπραξη προκαταβολικού εσωτερικού δανείου από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο χρεώνει τον Δήμο Φλώρινας για την επόμενη περίοδο και του στερεί τη δυνατότητα να προβεί σε έργα πνοής και ανάπτυξης!

Δώστε μας τη δύναμη να πράξουμε το όραμά μας για μια κοινωνία ισότητας, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης!

Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο φως, στην πρόοδο και την ευημερία!

Πάμε, λοιπόν, να γράψουμε ιστορία!

Πάμε γερά!

Πάμε δυνατά!

Πάμε όλοι μαζί!!!

Για τον Δήμο Φλώρινας που μας αξίζει!!!

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φλώρινας και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

Γιάννης Βοσκόπουλος