Μεγάλη νίκη για τον Γιώργο Αμανατίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δηλώσεις υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων Φλώρινας

Νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εκλέχθηκε, μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Αμανατίδης με ποσοστό 56,77% και 62.436 ψήφους στη Δυτική Μακεδονία και με ποσοστό 53,57% και 9.668 ψήφους στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Ο συνδυασμός «Πορεία Δημιουργίας» του Γιώργου Κασαπίδη έλαβε ποσοστό 43,23% και 47.543 ψήφους στη Δυτική Μακεδονία και ποσοστό 46,43% και 8.381 ψήφους στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησε σε δηλώσεις ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης στην Κοζάνη ενώ από το εκλογικό του γραφείο στη Φλώρινα μίλησαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σάββας Σαπαλίδης και Κατερίνα Σταυρού οι οποίοι έλαβαν την 4η και την 13η θέση αντίστοιχα.

Σάββας Σαπαλίδης: 

«Ιστορική μέρα για τη Δυτική Μακεδονία, ιστορική μέρα για την Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας. O λαός της Δυτικής Μακεδονίας μίλησε, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον συνδυασμό «Συμμαχία για την ανάπτυξη» του Γιώργου Αμανατίδη. Ήταν ένας πολύ δύσκολος προεκλογικός αγώνας αλλά κατορθώσαμε και στείλαμε μήνυμα νίκης, γυρίζουμε σελίδα,  αλλάζουμε σελίδα, φωτίζουμε τη Δυτική Μακεδονία με τον Γιώργο Αμανατίδη. Το επόμενο διάστημα δεν περισσεύει κανείς, όλοι χρειαζόμαστε, οι εκλογές τελειώσανε, απλώνουμε το χέρι σε όλους τους υποψηφίους συμβούλους των απέναντι συνδυασμών και προσπαθούμε για το καλό και το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας. Το στοίχημα είναι να κερδίσουμε την προγραμματική περίοδο αυτή, την πενταετία, πρέπει να έχουμε ανθρωποκεντρική ανάπτυξη, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής όπως είναι η αγροδιατροφή,η  κυκλική οικονομία, ο τουρισμός, ενέργειες και δράσεις που έχουν στόχο τον άνθρωπο και έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε το στοίχημα και οι συμπολίτες μας που μετανάστευσαν πρέπει να γυρίσουν πίσω και να γίνει και να γίνει σημείο αναφοράς η Δυτική Μακεδονία γιατί είναι μία περιοχή που έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως τις λίμνες, τους ορεινούς όγκους, χιονοδρομικά κέντρα, είναι μία περιφέρεια που έχει δύο φυσικά σύνορα πού πρέπει να το κάνουμε και αυτό συγκριτικό πλεονέκτημα. Μία καινούργια μέρα ανατέλλει για τη Δυτική Μακεδονία, μία καινούργια μέρα αισιοδοξίας, μηνύματος νίκης και συναδελφοσύνης όλων γιατί δεν περισσεύει κάνεις όπως είπα, είμαστε όλοι μαζί, οι εκλογές τελειώσανε, έχουμε υποχρέωση να το κερδίσει το στοίχημα η Δυτική Μακεδονία και οι συμπολίτες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους μας ψήφισαν, σε όσους μας στήριξαν και ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε αυτούς που κάνουν τον αγώνα τους και σε αυτούς συγχαρητήρια γιατί έδωσαν και αυτοί έναν αγώνα, δώσαμε και εμείς και πραγματικά την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».

Κατερίνα Σταύρου:

«Η Δυτική Μακεδονία από σήμερα το βράδυ αλλάζει σελίδα, ένας δύσκολος μα συνάμα πολύ όμορφος αγώνας έφτασε στο τέλος του με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον συνδυασμό «Συμμαχία για την ανάπτυξη».  Νιώθω πραγματικά χαρούμενη και περήφανη για το γεγονός ότι συμμετείχα και εγώ σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, για το γεγονός ότι ο Γιώργος Αμανατίδης με τίμησε βάζοντας εμένα στο ψηφοδέλτιο αυτό που οδήγησε στη σημερινή νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους πολίτες της Φλώρινας που μας στήριξαν, τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στο δεύτερο έτσι ώστε να φτάσουμε σε αυτή τη μεγαλειώδη νίκη. Η Δυτική Μακεδονία αλλάζει σελίδα «πάμε να αλλάξουμε» είναι το σύνθημα του συνδυασμού μας, πάμε να αλλάξουμε είναι και το στοίχημα της επόμενης ημέρας που θέλω να μας βρει όλους ενωμένους με μόνο γνώμονα το καλό της Δυτικής Μακεδονίας, την πρόοδο γιατί πραγματικά ότι κάνουμε το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται μετά από μας να τους αφήσουμε μία Δυτική Μακεδονία που θα έχει τους νέους δίπλα της και δεν θα αναγκάζονται να φύγουνε από την περιοχή γιατί δεν έχουν δουλειές. Ας ελπίσουμε ότι όλοι θα αγωνιστούμε από όλες τις παρατάξεις να έρθει μία καλύτερη μέρα για τη Δυτική Μακεδονία. Ευχαριστούμε τους πολίτες της Φλώρινας για άλλη μία φορά που στήριξαν τον συνδυασμό μας, ευχαριστώ προσωπικά τους συνυποψήφιους και συνυποψήφιές μου για τον όμορφο αγώνα που δώσαμε και για το αποτέλεσμα που τελικά φέραμε για τον συνδυασμό μας και είμαστε τόσο χαρούμενοι που αύριο θα είναι Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Αμανατίδης».