Να μην πατήσουν το πόδι τους! Φλώρινα πόλη ανεκτική, συμπεριληπτική και Αντιφασιστική

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί σε ιστοσελίδες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα κάλεσμα της Εγκληματικής – Ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για κινητοποίηση στην πόλη μας την Κυριακή 18/12 στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία.

Η απάντηση της πόλης δεν μπορεί παρά να είναι στο ύψος της πρόκλησης.

Είναι απαραίτητο όσο και επιβεβλημένο να βγάλουν ανακοινώσεις καταδίκης όλα τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά η Δημοτική Αρχή να εμποδίσουν την παρουσία τους στην πόλη, τα συνδικάτα και τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς και σύλλογοι να καλέσουν σε αντιφασιστική συγκέντρωση την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος, φράζοντας το δρόμο στους δολοφόνους με το πατριδοκάπηλο προσωπείο.

Η παρουσία της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης θα λερώσει την πόλη και το Δημόσιο χώρο και λόγο, θα αποτελεί για καιρό κηλίδα στην αίσθηση της Δημοκρατίας. Οποιαδήποτε διαφορά μικρή ή μεγάλη (και ειδικά στη μικρή μας πόλη) μπορεί και πρέπει να λύνεται στα όρια του Διαλόγου, της ανοιχτής πολιτικής δράσης, της οργανωμένης και με αρχές καταγραφή της διαφωνίας. Η εμφάνιση της καταδικασμένης από τη Δικαιοσύνη, όσο και από τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, οργάνωσης  θα είναι ντροπή για την πόλη μας.

Η πρόφαση της υπεράσπισης της υπόθεσης της Μακεδονίας δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Πρώτα και κύρια όσους από συντηρητικές/εθνικιστικές θέσεις υιοθετούν απόψεις για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη διδασκαλία της Μακεδονικής γλώσσας. Δεν μπορεί να θεωρήσουν πως η εγκληματική Χρυσή Αυγή θα εκπροσωπήσει τις θέσεις τους στον πολιτικό στίβο, στο Δημόσιο χώρο και αισθητική.

Ας σκεφτούμε με απλά λόγια την πόλη μας την Κυριακή στις 18/12 με τους φασίστες να κυριαρχούν στο κέντρο. Θα μπορούν δυο απλοί άνθρωποι να πάνε ελεύθερα τη βόλτα τους για έναν καφέ ή για ένα τσίπουρο αν δεν έχουν την έγκριση της συμμορίας… Αν δεν πληρούν την εικόνα του Έλληνα και μοιάζουν ή μιλούν με κάτι που οι εγκληματίες δεν ανέχονται… Θα μπορεί ένα νέο αγόρι ή κορίτσι με εκκεντρικό ντύσιμο να διαβεί την πόλη; Ένα ομόφυλο ζευγάρι να περπατήσει στο κέντρο;

Ο φασισμός ως κοινωνικό φαινόμενο συνδέεται με την ανοιχτή Καταστολή των λαϊκών αγώνων, της καταστροφής της Δημοκρατίας των εργαζόμενων τάξεων, το ενδεχόμενο πολεμικού τυχοδιωκτισμού. Οι εξελίξεις σε αυτά τα θέματα απαιτούν κινητοποίηση και εγρήγορση, ενώ η νεκρανάσταση της εγκληματικής συμμορίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

ü  Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία των Φοιτητών για Αντιφασιστικό Συντονισμό την Τετάρτη 14/12 στις 18:00 στην Κεντρική Πλατεία.

ü  Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, φοιτητή, κάθε απλό άνθρωπο να φράξει το δρόμο στη φασιστική βαρβαρότητα.

 

Τζώτζης Βασίλης

υπ. Διδάκτορας ΠΔΜ

Μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.