Ν.Ε. Φλώρινας ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Οι ψευδαισθήσεις ξαναγυρίζουν…

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώριζε, ότι το κόμμα του είχε ψευδαισθήσεις και πολιτεύτηκε μέχρι ενός σημείου με αυτές, παρέα με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Σε μια εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την υποδοχή «νέων» μελών πριν λίγες ημέρες, η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Πέτυ Πέρκα υιοθέτησε πλήρως το ίδιο μοτίβο, ως κατεξοχήν εκπρόσωπος της πιο ιδεοληπτικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ. Μας είπε πόσο υπέροχη ήταν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το πόσο καλές συμφωνίες έκλεινε και πόσο καλά διαπραγματευόταν, πιστεύοντας προφανώς, ότι οι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Το χειρότερο δεν ήταν η εξωτερίκευση των ψευδαισθήσεων της κ. Πέρκα, άλλωστε δικαίωμα του καθενός είναι ο τρόπος με το οποίο τοποθετείται δημόσια, το χειρότερο ήταν ότι η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ανερυθρίαστα ψέματα  για μια σειρά ζητημάτων, ενώ για άλλα απέκρυψε την αλήθεια.

Θα φρεσκάρουμε λοιπόν την μνήμη της , γιατί όταν συνέβαιναν όλα αυτά ήμαστε και εμείς εκεί, όταν η ίδια διαδήλωνε στην πλατεία συντάγματος με τους ακροδεξιούς αγανακτισμένους της ΧΑ και των ΑΝΕΛ.

  • Το δημόσιο χρέος κυρία Πέρκα ρυθμίστηκε τόσο ως προς τα επιτόκια, όσο και ως προς τον χρόνο λήξης του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο τρόπος που υιοθετήθηκε τότε, εφαρμόστηκε και στα επόμενα μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, που ψηφίστηκαν από εσάς. Η ρύθμιση λοιπόν ήταν κάτι που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ και το πλήρωσε κοινωνικά, όταν εσείς χορεύατε αντάμα με την ακροδεξιά τον χορό του λαϊκισμού και στήνατε καριέρα πάνω στις θυσίες του ελληνικού λαού.
  • Για την χρεωκοπία της χώρας ευθύνεται η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Δεν το λέτε, γιατί απλά συγκυβερνήσατε με την καραμανλική συνιστώσα και τον εκπρόσωπο της, υπόδικο πια, κ. Παπαγγελόπουλο. Σας συνδέουν ο λαϊκισμός και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.
  • Για τα χρέη του κόμματος μας έχουμε αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την αποπληρωμή τους. Για το πώς δημιουργήθηκαν ρωτήστε τους Βουλευτές σας την κ, Ξενογιαννακοπούλου και τον κ. Ραγκούση, που εκείνη την περίοδο ήταν γραμματείς του ΠΑΣΟΚ.
  • Το ΠΑΣΟΚ στην βουλή κυρία Πέρκα έχει ψηφίσει μόνο την δίκαιη και αναγκαία οικονομική βοήθεια σε κοινωνικές ομάδες, εν μέσω κρίσης. Έχει ψηφίσει και τις αμυντικές δαπάνες γιατί θεωρούμε πως λόγω της τουρκικής επιθετικότητας, οφείλουμε να ενισχύσουμε την αμυντική αποτροπή της χώρας μας. Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση σας. Επί των ημερών σας υπογράψατε εξοπλιστικά προγράμματα μόνο με μία εταιρία αμερικανικών συμφερόντων, ενώ τώρα υπάρχει διαφοροποίηση πηγών. Ο νοών νοείτω.  Σίγουρα σας ενοχλεί ακόμη, να μην είναι ευχαριστημένος και ο κύριος Ερτογάν. Άλλωστε στην εξωτερική πολιτική κατά της διάρκεια της διακυβέρνησης σας υπερασπιστήκατε μόνο τα συμφέροντα της Άγκυρας και των Σκοπίων, όχι τα ελληνικά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέπει να φύγει γιατί απέτυχε παντού. Απέτυχε στην οικονομία, στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης στην κοινωνική πολιτική, όπως είχε αποτύχει και η δική σας κυβέρνηση που είχατε συγκροτήσει με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ. Κατανοούμε την επίθεση σας στο ΠΑΣΟΚ. Αντιλαμβάνεστε και εσείς όπως και η πλειοψηφία των πολιτών τώρα πια, ότι αν έχει γίνει κάτι προοδευτικό και επιτυχημένο σε αυτόν το τόπο, το έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ. Για αυτό και ξανακερδίζει κάθε μέρα την εμπιστοσύνη των πολιτών και θα αποτελέσει την εναλλακτική που θα έχουν οι πολίτες για την διακυβέρνηση του τόπου.  Κατανοούμε και τον φόβο σας, γιατί βλέπετε πως η  πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων του, προς το χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας του τόπου, δεν έχει επιστροφή, ακόμα και αν καθυστερήσει λίγο,  καθώς το σύστημα, όπως λέτε, σας αβαντάρει ως βολικό αντίπαλο της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Όλα όμως έχουν πάρει τον δρόμο τους και θα το δείτε στην κάλπη.

ΥΓ1: στην ομιλία σας ξεχάσατε να αναφερθείτε εκτενώς στην αποεπένδυση της ΔΕΗ, ένα θέμα που αφορά άμεσα την περιοχή μας και ήταν απότοκο του τρίτου μνημονίου…

ΥΓ2 Στην ομιλία σας αναφερθήκατε στον σοσιαλισμό. Ο σοσιαλισμός κυρία Πέρκα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ3: οι ψευδαισθήσεις είναι ανεκτές όχι αποδεκτές, τα ψέματα όμως καλό θα ήταν να μην επαναληφθούν.