Οι εθιμοτυπικές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων

Εθιμοτυπικές επισκέψεις πραγματοποίησε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου σε περιοχές της Π.Ε. Φλώρινας.

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη  αντάλλαξε και ευχές, στη συνέχεια μετέβησαν στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Αμυνταίου όπου αντάλλαξαν ευχές με τα μέλη της δομής. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας επισκέφτηκε επίσης το παράρτημα των υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας στο Αμύνταιο και αντάλλαξε ευχές με τους υπαλλήλους, καθώς και τη λαϊκή αγορά της πόλης, όπου αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με εμπόρους της λαϊκής, ιδιοκτήτες καταστημάτων και πολίτες.

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου και ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, επισκέφτηκαν από κοινού το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Φλώρινας και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ, πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Φλώρινας, αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και τα μέλη των προνοιακών δομών, στα οποία μοίρασαν συμβολικά δώρα. Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας μετέβη στις Πρέσπες, με πρώτο σταθμό τις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Ανταρτικό και στη συνέχεια επισκέφτηκε το Δημαρχείο Πρεσπών στο Λαιμό και αντάλλαξε ευχές με τον Δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών. Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας και ο Δήμαρχος Πρεσπών πραγματοποίησαν κοινές επισκέψεις στα στρατιωτικά φυλάκια «Λαιμού» και «Βροντερού», με την παρουσία του διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχη Αναστάσιου Αποστολίδη, και αντάλλαξαν ευχές με το δυναμικό των φυλακίων.

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Φλώρινας επισκέφτηκαν τους τρόφιμους του γηροκομείου της Μητρόπολης και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο και αντάλλαξαν ευχές.

Οι κοινές εθιμοτυπικές επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Σωτήριου Βόσδου και του Δήμαρχου Φλώρινας Βασίλειου Γιαννάκη ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο στρατιωτικό φυλάκιο «Νίκης», παρουσία του διοικητή της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχου Νικόλαου Γκόνη, και του διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχη Αναστάσιου Αποστολίδη και τον μεθοριακό σταθμό «Νίκης», όπου αντάλλαξαν ευχές με τους στρατευμένους, τους αστυνομικούς, τους τελωνειακούς υπάλληλους και τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας.

Τόσο ο Σωτήριος Βόσδου, όσο και ο Βασίλειος Γιαννάκης, στις ευχετήριες τοποθετήσεις τους επισήμαναν το νόημα και πνεύμα των εορτών, την αξία της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.