Ο Βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης για την επίσκεψη του Υφυπουργού Θεόδωρου Καράογλου

           Την Παρασκευή 06/03/2020 επισκέφθηκε την Π.Ε Φλώρινας ο υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης κ. Θεόδωρος  Καράογλου. Ο κ. υφυπουργός μαζί με τον κ. βουλευτή και τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε Φλώρινας κ. Θωμά Θεοδώρου ,  πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητο , στους  Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Φλώρινας  κ.κ  Ιωάννη Κιοσέ  και Βασίλη Άμπα , στον δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη , στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας ,  στον δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη ενώ συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. υφυπουργού στην περιοχή μας , πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις με φορείς της περιοχής , μία στην Φλώρινα και μία στο Αμύνταιο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής  Ενότητας  Φλώρινας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας  κ.  Γιάννης Κιοσές, ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασιλής Γιαννάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Βόσδου,      ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Σιάκος, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε κ. Σάββας Σαπαλίδης,, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Ιορδανίδης και  ο Διοικητής  του Γ.Ν.Ν.Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας.

Επίσης συμμετείχαν  εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής , ο κ. Βασίλης Τιριακίδης της εταιρείας ΄΄Β&Τ Composites,  ο κ. Κωνσταντίνος Μεσίνης από την  ΜΕ.Τ.Ε Α.Ε, η κ. Θεοδότα Τόττη από τις ΄΄Ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις Δημήτριος Κ. Τόττης Α.Ε΄΄  και ο κ. Κωνσταντίνος Ρόμπης από την ΄΄ΕΡΓΟΝ Α.Τ.Τ.Ε.Β.Ε΄΄.

Κατόπιν ο κ. υφυπουργός μετέβη στο Αμύνταιο όπου συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη των φορέων του Δήμου Αμυνταίου . Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Κιοσές, ο  δήμαρχος  Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Θωμαϊδης, ο επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Τρύφων Γρομπανόπουλος,, οι αντιδήμαρχοι κ.κ Ιορδάνης Μπάντης και Στέλιος Δεμερτζίζης ,  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Νάντσης , ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΑ Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου κ. Διαμάντω Κρητικού,  ο εκπρόσωπος της ΄΄Αμύνταιον Οίνος΄΄ Κων/νος Νίκου, ο  εκπρόσωπος των φορτηγών ιδιωτικής χρήσης κ. Βαγγέλης Νιτσόπουλος, ο εκπρόσωπος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ΔΕΗ κ. Ανδρέας Αδαμίδης , ο Αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου κ. Χαράλαμπος Ματενίδης, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανιακίου κ.,Θανάσης Διαμαντίδης , ο εκπρόσωπος ομάδας κτηνοτρόφων  κ. Γιώργος Τσαχειρίδης , δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και άλλοι.

Ο κ. υφυπουργός άκουσε με προσοχή τις απόψεις όλων των φορέων και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της περιοχής. Επισήμανε ότι η Δυτική Μακεδονία και η περιοχή της Φλώρινας είναι από τις περιοχές που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη  και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για πολλούς λόγους  κυρίως όμως  λόγω της μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή. Για το λόγο αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζωτικά θέματα της Π.Ε Φλώρινας ,  όπως η οδική σύνδεση της Φλώρινας με σύγχρονο κάθετο άξονα ,η θέσπιση ειδικών αναπτυξιακών κινήτρων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή , η καταβολή του ανταποδοτικού πόρου της ΔΕΗ , η στήριξη του πρωτογενή τομέα και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στόχος της κυβέρνησης –όπως τόνισε ο κ. Υφυπουργός- είναι μέσω αυτών των παρεμβάσεων να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για να παραμείνουν οι νέοι στην περιοχή.

Ο κ. υφυπουργός ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους και τις προτάσεις τους και τόνισε ότι συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία τους για την επόμενη μέρα. . Συμφώνησε με την τοποθέτηση του κ. βουλευτή ότι ιδιαίτερα ο δήμος Αμυνταίου έχει μπει ήδη στην μεταλιγνιτική περίοδο καθώς επίκειται το κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου –Φιλώτα και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει ετοιμότητα για την επόμενη μέρα. Επιπλέον επισήμανε ότι όλα τα ζητήματα θα τεθούν υπ’ όψιν των αρμόδιων υπουργών και δεσμεύτηκε για την κατά προτεραιότητα χορήγηση των κονδυλίων που αναλογούν στην περιοχή από τους πόρους του υφυπουργείου Μακεδονίας –Θράκης.

Τέλος ο κ. υφυπουργός επισκέφτηκε τα οινοποιεία του ΑΣΕΠΑ Αμυνταίου και του Κτήματος Άλφα όπου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους  και ενημερώθηκε για την διαδικασία παραγωγής , εμφιάλωσης και ωρίμανσης των ονομαστών κρασιών Αμυνταίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ