Ο βουλευτής Γ. Αντωνιάδης για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάση στη Φλώρινα

Την Πέμπτη 23/06/2022  ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης   επισκέφτηκε την Φλώρινα και περιόδευσε σε φορείς της Π.Ε Φλώρινας . Τον κ. Υπουργό συνόδευαν στην περιοδεία του ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης , ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος  Κασαπίδης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ κ. Πελοπίδας Καλλίρης ο  Διευθύνων Σύμβουλος  της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ κ. Γιάννης Μπούκης , ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας κ. Νίκος Ευαγγέλου  στελέχη της ΔΕΕΠ Φλώρινας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Υπουργού ήταν το δημαρχείο Φλώρινας. Με τον δήμαρχο  κ. Βασίλειο Γιαννάκη συζητήθηκαν θέματα του δήμου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης . Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι στην ατζέντα του ΣΔΑΜ  περιλαμβάνονται σημαντικά έργα υποδομής για τον δήμο Φλώρινας με κορυφαίο την διασύνδεση της πόλης της Φλώρινας με το φυσικό αέριο.

Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (Ο.Ε.ΝΕ.Φ.) κ. Κώστα Φιλιππίδη , τον επικεφαλή του    Europe Direct  Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνο Στεργίου, και εκπροσώπους του Ομίλου και συζήτησαν για τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιεί ο ΟΕΝΕΦ . Κατόπιν ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με 38 νέους από την Ιταλία και την Ιρλανδία,  που φιλοξενεί ο ΟΕΝΕΦ  στην Φλώρινα,   στο πλαίσιο του σχεδίου Ανταλλαγής Νέων με τίτλο “HEALTH”, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος Erasmus+. Ο κ. Παπαθανάσης καλωσόρισε τα παιδιά στην Ελλάδα και την Φλώρινα και τους μίλησε για την ενεργειακή μετάβαση και αυτά που έχουν σχεδιαστεί για την περιοχή.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήριο Βόσδου συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης της Π.Ε Φλώρινας μέσω του Αναπτυξιακού νόμου και οι ευκαιρίες που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις της Φλώρινας μέσω  του προγράμματος της Δίκαιης Μετάβασης. Παράλληλα  στην Π.Ε Φλώρινας ο κ. Υπουργός συζήτησε με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιορδανίδη Γιώργο για την  ενίσχυση του Πανεπιστημίου από το ΣΔΑΜ. Ο κ. Υπουργός συναντήθηκε και  με τους Προέδρους Βαλτονέρων και Αχλάδας και συζήτησε τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινότητες.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του ο κ. Υπουργός επισκέφτηκε τα έργα εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου τα οποία εδώ και λίγες μέρες έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται στην πόλη της Φλώρινας.

Κατόπιν ο κ. Παπαθανάσης  επισκέφτηκε τα γραφεία της ΔΕΕΠ Φλώρινας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Υπουργού στην Φλώρινα ήταν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας . Τον κ. Υπουργό υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Σάββας Σαπαλίδης και τα μέλη του Δ.Σ. Ακολούθησε σύσκεψη με το Δ.Σ και δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στη συνέχεια -σε μια κατάμεστη αίθουσα από επιχειρηματίες και φορείς της Φλώρινας- ο κ. Παπαθανάσης ανέλυσε σε εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας τα βασικά σημεία του Αναπτυξιακού Νόμου και τις ευκαιρίες που αυτός περιλαμβάνει για τις επιχειρήσεις της Π.Ε Φλώρινας.

Μετά το πέρας των επισκέψεων του κ. Υπουργού, ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για την σημερινή του παρουσία στην Φλώρινα.  Ο κ. Παπαθανάσης είναι ένας φίλος της Φλώρινας και ένας υπουργός που εκφράζει το ιδιαίτερο  ενδιαφέρον της Κυβέρνησης  και  του ίδιου του Πρωθυπουργού για την περιοχή. Η μετάβαση στην μεταλιγνιτική  περίοδο είναι μια δύσκολη περίοδος για την περιοχή μας. Με τον νέο Αναπτυξιακό νόμο που πρόσφατα ψηφίσαμε στην Βουλή των Ελλήνων και την έγκριση του Προγράμματος της Δίκαιης Μετάβασης, δημιουργούμε ελκυστικά  κίνητρα και δίνουμε στους επιχειρηματίες  την απαραίτητη ώθηση έτσι ώστε να επενδύσουν στην περιοχή, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας. Η ομαλή  μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη  με σχεδιασμό  που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος είναι ένα στοίχημα που οφείλουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι να διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ