Ο Γιάννης Αντωνιάδης στην τοπική κοινότητα Πετρών

Την Κυριακή 16/01/2022 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε την Τ.Κ Πετρών του Δήμου Αμυνταίου.

Ο κ. Βουλευτής εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στην συνέχεια με τον Πρόεδρο της κοινότητας κ. Κυριακόπουλο Γρήγορη , συνομίλησε με κατοίκους του χωριού. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για την κατάσταση και  τα προβλήματα   που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας. Ο κ. Κυριακόπουλος για το θέμα της πανδημίας τόνισε ότι οι κάτοικοι του χωριού είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% και αυτό βοήθησε στο να μην υπάρχει διασπορά μεγάλη και ανθρώπινες απώλειες. Ακόμα επισήμανε  το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, την αύξηση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών , την  βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας κ.α.

Ο κ. Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. πρόεδρο, τον ιερέα π. Ηλία  και τους κατοίκους για την θερμή και εγκάρδια φιλοξενία τους. Για το θέμα της πανδημίας συνεχάρη τους κατοίκους για την υπεύθυνη στάση τους η οποία βοήθησε στο να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Ακόμα ο κ. Αντωνιάδης ενημέρωσε τους κατοίκους για την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την αρωγή στους σεισμόπληκτους συμπατριώτες μας. Στη συνέχεια  ο κ. βουλευτής ανέπτυξε το πλάνο  για όλα τα μεγάλα έργα που δρομολογεί η κυβέρνηση για την περιοχή ( Αρδευτικά Χειμαδίτιδας-Βεγορίτιδας, ενίσχυση επιχειρήσεων μέσω του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Σ.Δ.Α.Μ και στήριξη του αγροτικού κόσμου , της κτηνοτροφίας και της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων μέσα από προγράμματα που έχουν εκπονηθεί και  θα τρέξουν στο επόμενο διάστημα). Παράλληλα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του απεύθυναν οι κάτοικοι και δεσμεύτηκε να συζητήσει τα θέματα της τοπικής κοινότητας με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να επιλυθούν.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗ  Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ