Πέτη Πέρκα: «Δύο μήνες μετά το διορισμό του Διοικητή της ΥΠΑ και ακόμα ‘πλανάται’ το ερώτημα αν ο διορισμός του είναι νόμιμος»

Το ζήτημα σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα του διορισμού του νέου Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναδεικνύουν με ερώτησή τους 5 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Φλώρινας και Γραμματέα της Κ.Ο., Πέτης Πέρκα.

Οι Βουλευτές αναφέρονται συγκεκριμένα σε ενδεχόμενο θέμα ασυμβίβαστου στην περίπτωση του Γ. Σαουνάτσου και της θέσης του ως επικεφαλής της ΥΠΑ, λόγω της εργασίας της συζύγου του ως Τομεάρχη Λειτουργιών Αεροσταθμού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το εν λόγω ζήτημα προέκυψε κατά την ακρόαση του κ. Σαουνάτσου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών απέφυγε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις της Π. Πέρκα και Βουλευτών της αντιπολίτευσης για το αν η σχετική γνωμοδότηση από ιδιώτη δικηγόρο που προσκόμισε ο κ. Σαουνάτσος αρκεί για να αποδείξει ότι δεν υφίσταται σύγκρουση συμφερόντων.

Σε συνέχεια των παραπάνω, οι Βουλευτές της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Υπουργείο, ώστε να διασφαλίσει πέραν κάθε αμφιβολίας ότι δεν υφίσταται ασυμβίβαστο για τον κ. Σαουνάτσο και τη θέση του ως επικεφαλής της ΥΠΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ερώτηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ