Παρουσίαση υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Π.Ε. Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας

Παρουσιάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Φλώρινας της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Θεόδωρος Τορλαχίδης, δημοτικός σύμβουλος Φλώρινας, ενώ τον λόγο πήραν στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Νώντας Στολτίδης και η υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας Ασημίνα Αγγέλου.

Ο κ. Στολτίδης ανέφερε στην ομιλία του:

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Πριν λίγες μέρες τελείωσε η διαδικασία κατάθεσης συνδυασμών.

Στην περιφέρεια και σε 11 δήμους της περιοχής μας στις τοπικές εκλογές της 8ής Οκτωβρη η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ψηφοδέλτια.

Πετύχαμε μια νίκη ενάντια στο σκόπελο που έβαλε ο νέος νόμος για την εκλογή περιφερειακού και δημοτικών συμβουλίων με στόχο να βάλει εμπόδια στην εκπροσώπηση όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική τους, Με τον περιορισμό του αριθμού περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, με ποσοστώσεις στον αριθμό των τοπικών κοινοτήτων που απαιτούνταν για να κατεβάσεις ψηφοδέλτιο, με την αύξηση της τιμής των παραβόλων κ.α.

Σε αυτά τα εμπόδια να προσθέσουμε τους εκβιασμούς, τις πιέσεις, την προσπάθεια εξαγοράς και τα ποικιλόμορφα εμπόδια που βάζει ο πολιτικός μηχανισμός της αστικής τάξης.

Παρόλα αυτά τα εμπόδια τα καταφέραμε. Και έχουμε τον μεγαλύτερο συνδυασμό στην περιοχή.

Δεκάδες περιφερειακοί σύμβουλοι, εκατοντάδες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι σχεδόν 850 αποτελούν το μεγάλο ψηφοδέλτιο του λαού, που την ψήφο θα την μετουσιώσουν σε αγώνα για τα δίκαια αιτήματα του.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν σοβαρές προϋποθέσεις, ανεβάζοντας τα ποσοστά και ψήφους που πήρε το Κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές να εκλέξουμε ακόμα περισσότερους συμβούλους από αυτούς που είχαμε.

Αυτοί είμαστε !! Ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας βάζει ο αντίπαλος και βγαίνουμε ακόμα πιο δυναμωμένοι.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Μέχρι τις εκλογές έχουμε μπροστά μας μια διπλή μάχη που θα την δώσουμε ενιαία.

Να πείσουμε το λαό της περιοχής για την ανάγκη στήριξης των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια και δήμους.

Παράλληλα να οργανώσουμε την πάλη των εργαζόμενων ενάντια στη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει απρόσκοπτα με τελευταίο παράδειγμα το έκτρωμα Γεωργιάδη για τα εργασιακά. Ειδικά εδώ στη Φλώρινα με την θέρμανση που η σημερινή μέρα μας θύμισε το δύσκολο χειμώνα που θα έχουμε μπροστά μας.

Είναι μια ενιαία μάχη, γιατί η εκλογή περισσοτέρων συμβούλων με την Λαϊκή Συσπείρωση θα έχει πρακτικό αποτέλεσμα στην οργάνωση του αγώνα του λαού για τα δικαιώματα του.

Εγγύηση γι’ αυτό είναι η δράση μας τα τελευταία 4 χρόνια ενάντια στην περιφερειακή αρχή, σε όλες τις δημοτικές αρχές της περιοχής.

Ήμασταν μπροστά, δίπλα με το λαό της περιοχής σε όλους τους αγώνες από άκρη σε άκρη της περιοχής.

Στις κινητοποιήσεις ενάντια στην απολιγνιτοποίηση, την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της.

Ενάντια στης ανεξέλεγκτη και άναρχη εγκατάσταση ΑΠΕ.

Στις πύλες των νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας για στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας εν μέσω πανδημίας.

Στους χώρους δουλειάς για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για μέτρα υγείας και ασφάλειας και προστασία των εργαζομένων, για την απλήρωτη δουλεία. Σε δεκάδες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

Στους αγώνες του λαού για την θέρμανση σε όλες τις πόλεις της περιοχής μας και εδώ στη Φλώρινα.

Ήμασταν στο πλευρό των εργαζομένων στο βοήθεια στο σπίτι, στις κοινωνικές δομές, παιδικούς σταθμούς για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στους δρόμους της Φλώρινας ενάντια στην παρουσία φασιστών/ναζιστών

Και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Από την άλλη το τοπικό πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης σε όλες τις αποχρώσεις, αχρωμάτιστοι, ακομμάτιστοι, πολυσυλλεκτικοί, ακηδεμόνευτοι , με χρίσματα και χωρίς.

Όλοι τους ανεξάρτητα το επίθετο που χρησιμοποιούν είναι πιστοί υπηρέτες της πολιτικής υπεράσπισης των κερδών των λίγων εις βάρος των αναγκών των πολλών.

Είναι όπως λένε τεχνοκράτες, με γνώσεις και προϋπηρεσία στο πως θα κατευθυνθούν κονδύλια στους επιχειρηματικούς ομίλους στην περιοχή.

Με φακέλους, μακέτες, powerpoint για το πώς θα μοιραστεί η πίτα στην μεταλιγνιτική περίοδο.

Δεν είναι τυχαίο που σε μια εκπομπή που έγινε προχθές με τους 3 υποψήφιους σε τοπικό κανάλι σε 2ώρες και 20 λεπτά που διήρκησε, οι λέξεις Υγεία, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας δεν ακούστηκε ούτε μια φορά. Οι λέξεις παιδεία, σχολεία, παιδικοί σταθμοί δεν ακούστηκαν ούτε μια φορά. Οι λέξεις εργαζόμενοι, μισθοί ακρίβεια ούτε μια φορά. Ο τηλεοπτικός χρόνος αναλώθηκε στη συζήτηση για φωτοβολταικά, για κονδύλια δισεκατομμυρίων που κατευθύνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο σημερινός περιφερειάρχης προμοτάρει το υδρογόνο και το φυσικό αέριο.

O κ. Αμανατίδης προωθεί τα φωτοβολταικά, τα πράσινα χωριά, θερμοκήπια κ.α.

Η κ. Ζεμπελιάδου ενδιαφέρεται για την ενεργειακή δημοκρατία, φωτοβολτάικα δηλαδή πάλι, με συνεταιριστικό φερετζέ, ενώ στελέχη του συνδυασμού της δείχνουν ενδιαφέρον για τις αποκαταστάσεις του ορυχείου Αμυνταίου.

Πλέον ο λαός έχει πείρα για το τι εννοούσαν όλοι τους ως «δίκαιη» μετάβαση. Αποδείχτηκε τελικά ότι μιλούσαν για δίκαιη μοιρασιά της πίτας μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’αυτο όλοι κόπτονται για το χωροταξικό. Για την μοιρασιά της πίτας.

Και είμαστε περήφανοι που ενημερώσαμε έγκαιρα το λαό ότι η μετάβαση θα είναι μόνο άδικη γι αυτόν και να συμβάλουμε στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στις συνέπειες της πολιτικής αυτής.

Όλοι τους έχουν κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα σε όλους τους τομείς που αφορούν τη ζωή του λαού όπως για παράδειγμα η υγεία.

Όλοι τους παρά τα κροκοδείλια δάκρυα στηρίζουν το νέο ΕΣΥ που αποτελεί Ευρωπαϊκή πολιτική και απαίτηση, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και έχουν αναλάβει ρόλο να πείσουν το λαό της περιοχής να αποδεχτεί το πέρασμα της ΠΦΥ στην τοπική διοίκηση που θα έχει τραγικές συνέπειές στην υγεία του λαού.

Είμαστε περήφανοι που είμαστε οι μόνοι που δώσαμε τη μάχη για την στήριξη του Δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας την ώρα που οι αντίπαλοι μας μοιράζουν και εδώ φιλέτα, όπως το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Θα σκεφτεί κάποιος καλοπροαίρετα. Μα αν βγει κάποιος που αγαπά τον τόπο του, είναι τίμιος δεν είναι καλύτερος από έναν άλλο;

Ο ρόλος του περιφερειάρχη καθορίζεται με βάση τις αρμοδιότητες του που είναι η εξειδίκευση της ευρωπαϊκής και εθνικής πολιτικής για την ανάπτυξη. Το πώς δηλαδή θα προωθηθεί η στρατηγική της πράσινης μετάβασης, όπως εκφράζεται με την απολιγνιτοποίηση. Παράλληλα ένας βασικός ρόλος που απορρέει είναι η προσέλκυση επενδυτών για αξιοποίηση φιλέτων της περιοχής. Δεν τα λέμε εμείς αυτά. Μια ματιά να ρίξει κάποιος στην ιστοσελίδα της περιφέρειας θα δει για παράδειγμα το κάλεσμα σε επενδυτές να αξιοποιήσουν τα 19 ορυκτά που έχει η περιοχή μας.

Να το πούμε λαϊκά «Έχουν βγάλει πάγκο και διαλαλούν την πραμάτεια τους».

Αυτός είναι ο ρόλος του περιφερειάρχη και αυτόν διεκδικούν επάξια ο κ. Κασαπίδης , ο κ. Αμανατίδης και η κ.α Ζεμπελιάδου.

Επιχειρηματικά πάρκα από εδώ, πράσινα χωριά από εκεί, ενεργειακές κοινότητες παραπέρα, Πάρκα κυκλικής οικονομίας, ορυκτά, ποτάμια, βουνά, λαγκάδια όλα στην υπηρεσία της εκμετάλλευσης για το κέρδος.

Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο λαός της περιοχής θα τους χαλάσει τα σχέδια. Με ισχυρή Λαική Συσπείρωση θα βάλουμε εμπόδια θα δώσουμε μάχη να σωθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής, η λαϊκή περιουσία.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι ρώτάνε. Ποιο είναι το πρόγραμμα σας. Έχετε προτάσεις για τα προβλήματα του λαού η μόνο διαμαρετύρεστε.

Εμείς απαντάμε. Ναι έχουμε. Όμως το δικό μας πρόγραμμα δεν αποτελεί ένα business plan επιχειρηματικού ομίλου. Δεν περιορίζεται στο στενό κορσε των ΕΣΠΑ και των επιλέξιμων δαπανων διαφόρων χρηματοδοτικων εργαλείων.

Το δικό μας πρόγραμμα είναι η ανάγκες αυτών που παράγουν τον πλούτο σε αυτή την κοινωνία.

Η περιοχή μας έχει μοναδικά και πλούσια ορυκτά 19 στον αριθμό. Τον λιγνίτη που μπορεί να αξιοποιηθεί με σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία. Το νικέλιο μοναδικό στην Ευρώπη, που με το χρωμίτη των Γρεβενών μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη βιομηχανίας ανοξείδωτου χάλυβα..

Έχει πλούσια αγροτική παραγωγή σε όλη την έκταση της περιφέρειας με δυναμικές καλλιέργειες. Κεράσια, Ροδάκινα, Μήλα, πιπεριές φασόλια, σιτηρά, καλαμπόκια, κρόκος, πατάτες, φασόλια, φραουλες, αρωματικά φυτά, αμύγδαλα, καρύδια, και μια σειρά άλλα.

Έχει σχετικά ανεπτυγμένη κτηνοτροφία.

Έχει τον πιο σύγχρονο ατμοηλεκτρικό σταθμό της Ευρώπης τον ΑΗΣ Πτολεμαίδα 5, και έναν από τους πιο σύγχρονους της Μελίτη, λειτουργεί το μεγαλύτερο ανοιχτό ορυχείο των Βαλκανίων, έχει υποδομές δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, υψηλής τάσης κτλ.

Έχει τηλεθέρμανση στα δύο βασικά αστικά κέντρα. Μονάδα παραγωγής θερμικής ενέργειας από βιομάζα στο Αμύνταιο.

Έχει ανεπτυγμένο τον κλάδο της μεταποίησης τροφίμων εδώ στη Φλώρινα. Εργοστάσιο ξύλου.

Έχει ανεπτυγμένο τον κλάδο της γουνοποιίας.

Σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

Ένα μεγάλο ιστορικό και φυσικό κεφάλαιο που μπορεί να αξιοποιηθεί για την αναψυχή του λαού

Έχει έμπειρη και εξειδικευμένη εργατική τάξη σε βασικούς κλάδους της οικονομίας. (όπως ενέργεια, γούνα, τρόφιμα – ποτά)

Τόσος πλούτος και η φτώχια αυξάνεται, οι νέοι μεταναστεύουν, η ενεργειακή φτώχια εκτοξεύτηκε, τα τρόφιμα είναι απλησίαστα.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.

Το πρόγραμμα μας για να υλοποιηθεί προϋποθέτει όλος αυτός ο πλούτος να μην υπηρετεί τα κέρδη των λίγων άλλα τις ανάγκες των πολλών.

-Το πρόγραμμα μας δεν επιτρέπει ούτε ένα βρέφος να μένει εκτός βρεφικού σταθμού. Προϋποθέτει την δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών, δωρεάν για όλους τους γονείς. Με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

-Στο πρόγραμμα μας έχουμε την δημιουργία ασφαλών συνθηκών για τα σχολεία. Νέα σύγχρονα κτήρια, περιοδικούς αντισεισμικούς και τεχνικούς ελέγχους.

– Δωρεάν και καθολική σίτιση όλων των ανήλικων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και σχολεία με την αναγκαία κτηριακή υποδομή και προσωπικό.

– Αναβάθμιση των δημόσιων και δωρεάν δόμων υγείας της περιοχής. Πλήρης στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά σε Νοσοκομεία Κ.Υ , περιφερειακά ιατρεία.

– Ενίσχυση όλων των δόμων πρόνοιας, υποστήριξης Αμεά σε προσωπικό και μέσα.

– Αναβάθμιση και επέκταση των αθλητικών υποδομών και δωρεάν χρήση τους από το λαό της περιοχής. Ανάπτυξη δωρεάν προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού. Με προσλήψεις του απαραιτήτου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

– Αξιοποίηση του φυσικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής για εκπαίδευση και αναψυχή της μαθητικής νεολαίας με κατασκηνώσεις στα βουνά και ποτάμια της Δυτικής Μακεδονίας συνδυασμένα με εκπαιδευτικές εκδρομές.

– Πλήρης δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Να ένα δείγμα του προγράμματος μας.

Θα πει κάποιος. Μα αυτά δεν γίνονται, μήπως δεν είμαστε ρεαλιστές, που θα βρεθούν τα λεφτά?

Ναι έτσι είναι. Όσο η οικονομία υπηρετεί τα κέρδη των λίγων αυτά δεν γίνονται. Όμως αυτά και περισσότερα μπορούν να γίνουν όταν ο πλούτος πηγαίνει σε αυτόν που τον παράγει.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Μόνο αν καθοδηγείσαι από ένα τέτοιο όραμα μπορείς να είσαι αποτελεσματικός στην καθημερινή πάλη για τα δικαιώματα του λαού.

Γιατί δεν μπορείς να ανεχτείς ουρές γονέων να παρακαλάνε να πάρουν τα παιδία τους στον βρεφικό.

Να μη ανέχεσαι οι καθαρίστριες στα σχολεία να είναι με μερική απασχόληση.

Δεν μπορείς να ανεχτείς την άθλια κατάσταση στις δομές υγείας της περιοχής.

Δεν ανέχεσαι να μην έχει κολυμβητήριο για χρόνια το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της περιοχής.

Μαζί με το λαό οργανώνουμε τους αγώνες του, τους αγώνες μας για να πάρουμε ανάσες.

Αξιοποιούμε τις θέσεις μας στο περιφερειακό και δημοτικά συμβούλια για να γίνουμε τα μάτια , τα αυτιά και η φωνή του λαού στα όργανα της τοπικής διοίκησης.

Για να παρακολουθούμε τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις που περνανε και να ενημερώνουμε το λαό, να είμαστε η φωνή τους μεταφέροντας τα αιτήματα, τους αγώνες τους , τις αγωνίες τους στα συμβούλια , να ασκούμε πίεση για λύση προβλημάτων.

Τέτοιους συμβούλους έχει ανάγκη ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας και όχι dealer επιχειρηματικών συμφερόντων.

Μπαίνουμε στη μάχη με αισιοδοξία,

Μαζι με το λαό στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών , όχι για τα κέρδη των λίγων.

Ευχαριστώ.

Από την πλευρά της η κα Αγγέλου είπε:

Καλησπέρα συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου στο ξεκίνημα κι αυτής της εκλογικής μάχης που αποτελεί συνέχεια αυτής των εθνικών εκλογών. Δίνουμε τη μάχη με την αισιοδοξία που μας έδωσε το θετικό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές με τα αυξημένα ποσοστά του ΚΚΕ και στη Φλώρινα, ανταποκρινόμενοι στην ευθύνη που αναλάβαμε να αποτελέσουμε την 100% μαχητική -λαϊκή αντιπολίτευση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απλώνει το χέρι στον κάθε δημότη, σε φορείς και συλλόγους που βάζουν στο κέντρο τις διεκδικήσεις τους τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του και όχι τα κέρδη. Που δρουν αλλη­λέγγυα και όχι φιλάνθρωπα. Που αγωνίζονται με αισιοδοξία για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι Δήμοι στο σύνολο τους και ο Δήμος μας ειδικότερα, και την φετινή χρονιά στερούνται των απαραίτητων πόρων για έργα που απαντούν στις συσσωρευμένες ανάγκες και βελτιώνουν την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων.

Κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων και συνθέσεων συνεχίζουν να φορτώνουν την Τοπική Διοίκηση με αρμοδιότητες, χωρίς τους αναγκαίους πόρους. Στην ευθύνη των Δήμων βρίσκονται κρίσιμοι τομείς, όπως τα έργα θωράκισης της ζωής και της περιουσίας του λαού, η αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική προστασία, η συντήρηση των σχολικών μονάδων, η καθαριότητα των σχολείων, η Βοήθεια στο Σπίτι, η λειτουργία των αθλητικών και των πολιτιστικών υποδομών και δραστηριοτήτων, καθώς και μία ακόμα σειρά τομείς, όπως είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων κτλ.

Οι αρμοδιότητες αυτές χρειάζονται υπαλλήλους για να υλοποιηθούν, όμως ο Δήμος Φλώρινας κάνει ελάχιστες προσλήψεις, αρκείται στα 8μηνα και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, έτσι έχουν αποδεκατιστεί οι Υπηρεσίες του. Ευθύνη έχουν τόσο η παρούσα, όσο και οι προηγούμενες ηγεσίες του δήμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επιλογή της προηγούμενης δημοτικής αρχής να μην προκηρύξει θέσεις εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, παρά τη δυνατότητα που της δόθηκε, και να καλύπτει τις ανάγκες για αποκομιδή απορριμμάτων με ιδιωτικές συμβάσεις. Απώτερος στόχος ήταν η μέσω αυτών πρόσληψη ελαστικά και χαμηλά αμειβόμενου προσωπικού, προς εξυπηρέτηση πελατειακών σκοπών.

Στην μέχρι τώρα πορεία της στο Δημοτικό Συμβούλιο η ΛΑΣΥ διεκδίκησε και έφερε στην επιφάνεια τα παρακάτω ζητήματα

Ένα από τα ζητήματα που έφερε η διοίκηση του Δήμου ήταν η ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού και η Σύσταση Δικτύου εθελοντών με πρόσχημα την οικονομική ασφυξία και την απαγόρευση των μόνιμων προσλήψεων που επέβαλλαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στους Δήμους. Αξιοποιώντας, δηλαδή, το φιλότιμο και σε μεγάλο βαθμό τα αγνά αισθήματα των δημοτών για αλληλεγγύη και συμπαράσταση επιχειρεί μέσω του εθελοντισμού να λειτουργήσει μια σειρά από υπηρεσίες του Δήμου (προγράμματα πρόνοιας, καθαριότητα, λειτουργία παιδικών σταθμών κλπ…) χωρίς κόστος, χωρίς προσωπικό που θα εργάζεται και θα αμείβεται για την εργασία του.

Η Λαϊκή συσπείρωση διεκδίκησε

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

  • Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Την μείωση των δημοτικών τελών και την ελάφρυνση ως και την απαλλαγή ανέργων και λαϊκών νοικοκυριών από αυτά
  • Επαρκείς και αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους δημότες
  • Φορολόγηση 45% στους μονοπωλιακούς ομίλους, βιομήχανους εφοπλιστές
  • Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους και επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων πόρων.

Ακόμη, εν μέσω πανδημίας με θέμα τους ασφαλείς όρους ανοίγματος των σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών διεκδίκησε:

  • την εξασφάλιση κατάλληλων χώρων όπου θα διασφαλίζονται οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών στα δημόσια σχολεία και τους παιδικούς
  • την Πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών και όλου του απαραίτητου αριθµού εργαζοµένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονοµικοί όροι.
  • Πρόσληψη του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού
  • Αύξηση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές
  • Διενέργεια µαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους
  • Διεκδίκησε ανοιχτά σχολεία για να διεξάγεται δια ζώσης το μάθημα

Η Λαϊκή συσπείρωση αντιτάχθηκε στη Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ, καθώς τέτοιου τύπου οργανισμοί επιδιώκουν να προωθήσουν πιο γρήγορα τα διάφορα επιχειρηματικά «πρότζεκτ» που σχεδιάζονται για να γίνουν πιο εύκολα επενδύσεις σε τοπικό επίπεδο θησαυρίζοντας εις βάρος του λαού. Επίσης, υποκαθιστούν τις δημοτικές υπηρεσίες απασχολώντας φθηνό, ελαστικά εργαζόμενο δυναμικό, και συμβάλλουν στην ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση και απαξίωσή τους. Στον αντίποδα αυτών, η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδίκησε αξιοποίηση και ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού Δήμων με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες, στην καθαριότητα, στο πράσινο, στην πολεοδομία με σκοπό την ολοένα και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, την απορρόφηση των κρατικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, για παροχή ποιοτικά υψηλών και οικονομικά φτηνών υπηρεσιών.

Αναφορικά με τη σχολική καθαριότητα, η ΛΑΣΥ διεκδίκησε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια στις σχολικές επιτροπές για να προσληφθούν καθαρίστριες / καθαριστές με πλήρες ωράριο και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των μαθητών και των κτιρίων. Την ίδια στιγμή η Δημοτική αρχή, επιλέγει να απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων με 3ωρες και 4ωρες συμβάσεις. Στον αντίποδα, η εκλεγμένη με τη λαϊκή συσπείρωση ηγεσία του Δήμου Πατρέων, είναι η μόνη που απασχολεί το σύνολο του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων με πλήρες ωράριο εργασίας, καλύπτοντας από το ταμείο του δήμου το κόστος που δεν καλύπτεται από το αστικό κράτος. Γιατί έχει στο νου της τα παιδιά και τους εργαζόμενους, γιατί τα παιδιά στο σχολείο δεν χρειάζονται καθαριότητα μόνο τρεις ή τέσσερις ώρες την ημέρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας ανέδειξε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της κατάστασης των δημοτικών κοινωνικών δομών(ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΗΦΗ κλπ) και της αντιμετώπισης των υφιστάμενων προβλημάτων και του ανταγωνισμού. Τα προβλήματα αυτά έχουν την αφετηρία τους στις διαχρονικές ελλείψεις δεκαετιών στις κοινωνικές δομές, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αφού κοινή αφετηρία την πολιτική τους έχει στόχο την υποβάθμιση της κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας. Ωστόσο, με ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής το θέμα δεν συζητήθηκε ποτέ.

Οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΛΑ.ΣΥ. είναι ξεκάθαρες. Οι δομές αυτές για τους ηλικιωμένους, για το παιδί και τις ανάγκες του δεν μπορεί παρά να λειτουργούν ως δημόσιες δωρεάν δομές με ενιαίο επιστημονικό παιδαγωγικό πλαίσιο και κοινή διοικητική αρχή πανελλαδικά (του Υπουργείου Υγείας και Παιδείας αντίστοιχα), με διεύρυνσή τους για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών, με κρατική χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού και πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να μη μετατρέπεται και αυτή η ανάγκη του παιδιού και της οικογενείας σε πεδίο αγοράς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αιτήθηκε

  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του δήμου, Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση των κοινωνικών δομών.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα παροχής υπηρεσιών Πρόνοιας, ενταγμένο στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σύμφωνα με τις επιστημονικές υποδείξεις.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ των ειδικοτήτων όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στα ΚΗΦΗ, του προσωπικού καθαριότητας των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
  • Κάλυψη όλων των αναγκών των παιδιών και των οικογενειών τους από τους παιδικούς σταθμούς – κατάργηση των τροφείων
  • Άμεση στήριξη από τον Δήμο των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, για την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και τους αναγκαίους χώρους

Όσον αφορά τη διαχείριση της ύδρευσης και της αποχέτευσης, των βιολογικών καθαρισμών και των αρδευτικών προγραμμάτων γνωρίζουμε καλά ότι αντιμετωπίζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις των κομμάτων της αστικής τάξης και τις παρατάξεις τους στην Τοπική Διοίκηση ως «επιχειρηματική δραστηριότητα»

Συνέπεια αυτού είναι η ανάθεση των ζωτικών αυτών λειτουργιών σε Ανώνυμες Εταιρείες ή Δημοτικές Επιχειρήσεις που λειτουργούν με αυστηρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι Επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να επιτυγχάνουν την κερδοφορία τους και να λειτουργούν ανταποδοτικά, χωρίς επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, ως ιδιωτικές επιχειρήσεις έχοντας απωλέσει τον κοινωφελή χαρακτήρα τους. Το νερό και οι άλλες παροχές κοστολογούνται και ο λαός αναλαμβάνει να πληρώσει το τίμημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατήγγειλε την πολιτική αυτή. Πάλεψε για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων υδροδότησης της πόλης. Απαίτησε αναγκαία έργα πνοής με κρατική χρηματοδότηση. Στάθηκε στο πλάι των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΦ για την μονιμοποίηση των θέσεων εργασίας τους. Αντίθετα εκκωφαντική είναι η διαχρονική σιωπή των δήθεν αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, αποδεικνύοντάς ότι σε τίποτα δεν διαφέρουν μεταξύ τους πέρα από την ικανοποίηση φιλοδοξιών και μικροσυμφερόντων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε τα μέλη του Δημοτ. Συμβουλίου και τον Δήμαρχο να καταδικάσουν την επαίσχυντη πράξη των νεοναζί οπαδών – συνεργατών της Εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης το Δεκέμβριο του 2022 με την συνεργασία και προστασία της αστυνομίας, παρά την αντίθεση που εκφράστηκε από το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ , άλλα κόμματα, φορείς και Σωματεία.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας λέμε όχι στην λογική της διαχείρισης και της υποταγής, όχι στα κελεύσματα της κεντρικής εξουσίας.

  • Χρειάζεται η δημοτική αρχή να είναι μπροστάρης στην διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων των ΟΤΑ από την κρατική διοίκηση.
  • Χρειάζεται η δημοτική αρχή να διεκδικήσει την αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων από τον κρατικό κορβανά.
  • Χρειάζεται να αυξηθεί η φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου στο 45% ώστε ο κρατικός προϋπολογισμός να έχει χρήματα.
  • Χρειάζεται να ανοίξουν θέσεις εργασίας στον δήμο μας και στην περιοχή μας.
  • Χρειάζεται η δημοτική αρχή Φλώρινας, μαζί με άλλους δήμους της χώρας να διεκδικήσει την ανεξαρτησία της από τα δεσμά και τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής εξουσίας για να γίνει ξανά τοπική αυτοδιοίκηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγουν από την απάθεια και να διεκδικήσουν την αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού προς τους Δήμους, να μην ανεχτούν άλλο την υποβάθμιση της ζωής τους, την ολοένα και αυξανόμενη φορολόγησή τους είτε αυτή είναι η κεντρική φορολογία, είτε είναι η δημοτική φορολογία και τα αυξανόμενα τέλη.

Οι επερχόμενες εκλογές για την τοπική διοίκηση είναι ευκαιρία για το λαό να εκφράσει την δυσαρέσκειά του προς τους υπηρέτες της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό, είναι ευκαιρία να συστρατευτεί με το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση .

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούνται από ανθρώπους που πορεύονται με αξιοπρέπεια και τιμιότητα, που σε κοινά προβλήματα δεν αναζητούν ατομικές λύσεις, που βλέπουν την προοπτική και την ελπίδα για την βελτίωση της καθημερινότητας στο συλλογικό αγώνα, στην αλληλεγγύη, στην διεκδίκηση, στη συνέπεια, στην εντιμότητα.

Σας καλούμε να δυναμώσετε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Nα εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, που θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα αυτά που μας αξίζουν.

Προχωράμε στην παρουσίαση των ψηφοδελτίων στην Περιφέρεια, στο Δήμο και στα τοπικά συμβούλια.

 

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νομού Φλώρινας

  1. Αλεξίου Ευάγγελος, Δασεργάτης, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Δασεργατών Φλώρινας, πρόεδρος του Δασεργατικού Συνεταιρισμού Αλώνων.
  2. Βογιατζή Μαρία, Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης. Αυτοαπασχολούμενη, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου.
  3. Βυσίνης Ευάγγελος, Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορικών Υπαλλήλων Φλώρινας.
  4. Καραντζίδης Βασίλης, Δικηγόρος-Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, Περιφερειακός Σύμβουλος
  5. Ναλπαντίδου Ευθυμία (Μιμίκα)Δασκάλα
  6. Σαΐτη Μιχαέλα, Φοιτήτρια-Μέλος ΔΣ Του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας
  7. Στανίση ΣοφίαΙδιωτική Υπάλληλος
  8. Στόικου ΑφροδίτηΙδιωτική Υπάλληλος
  9. Τορλαχίδου Παναγιώτα (Γιώτα), Ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορικών Υπαλλήλων Φλώρινας, μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

 

Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας

Υποψήφια Δήμαρχος

Αγγέλου – Γεωργιάδου Ασημίνα, Νηπιαγωγός

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην Δ.Ε Φλώρινας

1 ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

2 ΒΕΡΤΚΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

3 ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

4 ΙΩΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

5 ΚΑΡΑΚΟΛΗ ΜΑΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

6 ΚΟΥΡΕΜΠΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

7 ΛΙΟΥΚΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

8 ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

9 ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

10 ΜΠΙΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

11 ΠΑΛΙΚΡΟΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

12 ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

13 ΠΙΠΠΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

14 ΣΑΛΒΑΡΙΝΑ ΑΓΑΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

15 ΣΩΤΗΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΒΕ

16 ΤΟΡΛΑΧΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

17 ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ -ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

18 ΤΣΩΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στην Δ.Ε Κάτω Κλεινών

1 ΒΑΙΤΣΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

2 ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

3 ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ – ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στην Δ.Ε Περάσματος

1 ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

2 ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

3 ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ

4 ΣΦΕΤΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

5 ΤΖΕΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στην Δ.Ε Μελίτης

1 ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

2 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΛΑΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

3 ΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

4 ΜΑΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΒΕ

5 ΣΟΒΙΣΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δ. Κοινότητας Φλώρινας

1 ΓΚΕΡΤΣΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

2 ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

3 ΜΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

4 ΜΑΡΚΟΥΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

5 ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

6 ΜΗΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

7 ΜΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

8 ΜΠΕΔΙΣΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΒΕ

9 ΜΠΙΖΗ ΜΑΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

10 ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΟΥ ΜΥΡΤΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

11 ΣΕΡΜΠΙΝΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

12 ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΖΩΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

13 ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δ. Κοινότητας Αμμοχωρίου

1 ΓΡΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

2 ΣΩΤΗΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ)

3 ΤΣΕΤΣΟΥ ΒΑΙΤΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δ. Κοινότητας Αρμενοχωρίου

1 ΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

2 ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ)

3 ΤΟΡΛΑΧΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δ. Κοινότητας Κάτω Κλεινών

1 ΜΑΡΚΟΥΛΗ ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

2 ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

3 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δ. Κοινότητας Μελίτης

1 ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

2 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΒΕ

3 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΑΣΕΡΓΑΤΗΣ

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δ. Κοινότητας Μεσοχωρίου

1 ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

2 ΜΙΣΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΕΡΓΑΤΗΣ

3 ΤΣΙΓΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δ. Κοινότητας Σιταριάς

1 ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

2 ΣΕΡΜΠΙΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

3 ΧΑΤΖΗΣΤΡΑΤΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Δ. Κοινότητας Φλαμπούρου

1 ΔΙΝΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

2 ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

3 ΧΡΙΣΤΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Αγ. Παρασκευής

1 ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Αγ. Βαρθολομαίου

1 ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Ακρίτα

1 ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Αλώνων

1 ΑΛΕΞΙΟΥ ΗΛΙΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Άνω Κλεινών

1 ΛΕΖΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Ατραπού

1 ΒΕΡΤΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Δροσοπηγής

1 ΜΗΣΣΙΑΣ ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Εθνικού

1 ΜΠΙΖΗ ΑΘΗΝΑ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Κάτω Καλλινίκης

1 ΝΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Κλαδορράχης

1 ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΑ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Κολχικής

1 ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Κρατερού

1 ΤΣΙΓΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Λεπτοκαρυών

1 ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Μαρίνης

1 ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Μεσόκαμπου

1 ΝΟΣΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ)

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Μεσονησίου

1 ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Νέου Καυκάσου

1 ΤΟΡΛΑΧΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Παρορείου

1 ΤΣΙΓΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Πρώτης

1 ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Σκοπού

1 ΠΕΤΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Υποψήφιος Πρόεδρος Δ. Κοινότητας Τριανταφυλλέας

1 ΜΑΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ