Πολιτική κοροϊδία – Γράφει ο Γιάννης Χριστάκης

Άλλη μία ερώτηση προς την Βουλή των Ελλήνων έκανε η βουλευτής Φλώρινας θεοπίστη Πέτη Πέρκα.  Αυτή τη φορά η ερώτηση αφορά την παθολογική κλινική του νοσοκομείου μας, που κινδυνεύει να κλείσει λόγω έλλειψης γιατρών. Την ερώτηση την υπογράφουν και 18 συριζαίοι βουλευτές.

Για το θέμα των πολλαπλών ερωτήσεων είχα δημοσιεύσει στις 24/ 5/2020 επιστολή με τίτλο : αντιπολίτευση με επερωτήσεις και ανεύθυνες υπογραφές.  Είχα επισημάνει τότε πως η βουλευτής Φλώρινας έχει ανοίξει βιοτεχνία επερωτήσεων προς τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Καθημερινά μας βομβαρδίζει από τα τοπικά ΜΜΕ με πάμπολλες από αυτές , που της υπογράφουν και άλλοι 50 -60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτήσεις βεβαίως-βεβαίως χωρίς απαντήσεις , χωρίς αποτέλεσμα. Όταν στις 100 ερωτήσεις δεν μας ενημερώνει για το αποτέλεσμα, σημαίνει πως συνειδητά η κυρία Θεοπίστη υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Δημοσίευσα τότε την άποψή μου διότι θεωρούσα απογοητευτική την αντιπολιτευτική της τακτική.

Πρόσφατα σε μία μακροσκελή ανακοίνωσή της η κυρία Πέρκα  μεταξύ άλλων τοπικών προβλημάτων, μας είπε και τα εξής:” είναι συνήθης τακτική των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάνω ερωτήσεις και δεν παίρνω απαντήσεις. Κάποιες τις μετατρέπω σε επίκαιρες ώστε να έρθει ο υπουργός στη Βουλή να μου  απαντήσει και τις περισσότερες φορές οι απαντήσεις είναι άλλα αντί άλλων. Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Όταν γίνεται μία ερώτηση από τοπικό βουλευτή που σηκώνει θέματα της περιοχής του,  απαιτείται περισσότερη προσοχή και υπευθυνότητα”.

Παρόλα αυτά η αριστερή βουλευτίνα συνεχίζει να στέλνει καθημερινά ερωτήσεις. Συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Κατηγορεί τους υπουργούς της κυβέρνησης διότι δεν απαντούν στις ερωτήσεις της. Ξεχνά όμως πως και η ίδια δεν απαντά και γράφει στα παλιά της τα τσόκαρα τους πολίτες,  που έχουν το θάρρος να την ρωτούν  και να κρίνουν την πολιτική της συμπεριφορά.

Είναι πολιτική κοροϊδία να αντιμετωπίζει η κυρία Περκα όλα τα τοπικά μας προβλήματα με ερωτήσεις και υπογραφές βουλευτών “γλάστρες”, που δεν γνωρίζουν την περιοχή και τα προβλήματά μας.

Η Φλώρινα έχει αντιπεριφερειάρχη ,έχει δήμαρχο, έχει και έναν ακόμα βουλευτή που την εκπροσωπούν. Όλοι τους ανήκουν στη δεξιά παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που μένουν όμως πάντα στο απυρόβλητο , από την ίδια . Σε αυτούς πρέπει πρώτα να στείλει η βουλευτίνα τις ερωτήσεις και να καταλογίζει τις όποιες ευθύνες και όχι στη Βουλή. Οι τοπικοί μας άρχοντες είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που προκύπτουν και να λογοδοτούν στη μικρή μας κοινωνία.

Η αντιπολιτευτική τακτική, για να έχει σοβαρότητα και να την υπολογίζουν αυτοί που κυβερνούν , πρέπει η αριστερή βουλευτίνα να κόψει τα  ΕΓΩ της. Να μην παριστάνει πως τα ξέρει όλα. Να μην θεωρεί το βουλευτικό αξίωμα ιδιοκτησία της και να λειτουργεί επιτέλους συλλογικά.

Εδώ και τώρα οφείλει να ζητήσει συμπαράσταση και γνώμες από τοπικές προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Να έχει σε κάθε της ανακοίνωση τις υπογραφές τους με όνομα και επώνυμο. Προσωπικότητες μάλιστα που μπορούν να βοηθήσουν και να διεκδικήσουν στις επόμενες τοπικές εκλογές τον Δήμο, την περιφέρεια και όχι μόνο (γιατί όχι και το βουλευτικό αξίωμα). Αυτούς η κοινωνία της Φλώρινας έως σήμερα δεν τους έχει δει , δεν τους έχει ακούσει , δεν τους έχει γνωρίσει , ώστε να τους κρίνει και να τους συγκρίνει.

ΥΓ: είναι γνωστό πανελλαδικά πως η κυρία Πέρκα , έχει μεγάλη στήριξη από τον κομματικό μηχανισμό της Κουμουνδούρου και μεγάλη αυτοπροβολή από τα “Πετσομένα” μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δηλώνει με έπαρση το πολιτικό της αξίωμα  “αναπληρώτρια τομεάρχης περιβάλλοντος και ενέργειας”. Θεωρεί σίγουρη την υπουργική καρέκλα όταν και αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά κυβερνήσει.

 

Από την πανέμορφη Φλώρινα

Γιάννης Χριστάκης

01/06/2022

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κύριε Χριστακη,
    διαβασαμε επιμελεια το άρθρο σας και εις το οποιον αναφερεσθαι με σχόλια
    κατηγορηματικά προς την Βουλευτην της αριστερας κ.Πέρκα δια τα οσα
    γραφει σε αρθρα της στα τοπικα Μ.Ε. του νομού σας και τα οποια εχω
    σχολιαση πολλάκις σχετικα με την ψευδήν παραπληροφορησην της τοπικής
    κοινωνίας και αναρωτιέμαι , πως ειναι δυνατον μια εκπροσωπος του ελληνικού
    Κοινοβουλίου τετοιου ειδους να ειναι και δη βουλευτής (ανεξαρτητως σε ποιαν
    πολιτικήν παραταξην ανοικει)να δημοσιεύη τετοια αναληθη άρθρα.
    Από οτι διαβαζω το άρθρο σας τηνιδιαν γνωμην εχετε και εσεις.
    Υπαρχη καποιος από την παραταξήν της να την κανει συστασεις δια τα όσα
    πραγματι γραφει ωστε να μην βλαπτει ετσι αυτήν με συνεπειες εις τομέλλον.
    Από οτι διαπιστωσα ανοικετε εις την ιδιαν παραταξην αλλα η διαφορα μεταξύ
    σας ειναι μεγιστη και δια τον λόγον αυτόν εξαίρω τα γραφομενά σας.
    Μαλιστα δε σε ενα σχόλιό μου εις το μπλοκ περισκοπιο τις κανω γνωστα μερικά
    από το αρθρο σαςτο οποιον εχετε δημοσιευση προσφατα.
    Ευχομαι να σεβεται η κυρία αυτη την γνωμην των αλλων της τοπικής κοινωνιας
    και να μην γραφει ανοησίες επι θεματων που δεν εχει ουδεμίαν γνωση/.
    Διατελώ
    Μφχ.
    Γ.Κ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.