Προεκλογική επίσκεψη στη Φλώρινα του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα 

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο δίλημμα ενόψει των εκλογών αν η πατρίδα μας συνεχίζει σε αυτό το δρόμο που κινείται τα τελευταία χρόνια, στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής, της ενίσχυσης της Άμυνας της χώρας, της μεταρρύθμισης του κράτους, του εκσυγχρονισμού, της ψηφιοποίησης ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε μία εποχή που τη ζήσαμε με πολύ έντονα χαρακτηριστικά και όλοι θέλουμε να την απωθήσουμε από τη μνήμη μας», τόνισε με έμφαση στη δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά την παρουσία του στη Φλώρινα την Τετάρτη 10.5.2023.

Ο κ. Τσιάρας συνοδευόμενος από τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ για την ΠΕ Φλώρινας και τοπικά στελέχη της ΝΔ επισκέφθηκε καταστήματα και την λαϊκή αγορά της Φλώρινας και συναντήθηκε με μέλη  του κόμματος.

Να επισημάνουμε ότι ο κ. Τσιάρας είναι στενός φίλος του κ. Γιάννη Αντωνιάδη και τον Νοέμβρη του 2022 επισκέφθηκε για πρώτη φορά την  Φλώρινα, το Αμύνταιο το Αρμενοχώρι και το Αμμοχώρι.

Η ΔΗΛΩΣΗ

Στη δήλωση του προς  τα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Τσιάρας είπε:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι, σε σχετικά πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εδώ στη Φλώρινα σε μία από τις πιο αγαπημένες για εμένα πόλη της Ελλάδος.

Προφανώς ο λόγος της επίσκεψης αφορά στις επικείμενες, μετά από 12 μέρες, εθνικές εκλογές και νομίζω ότι το να βρίσκεται κανείς στη Δυτική Περιφέρεια επιχειρώντας μία διαδραστική επικοινωνία με τους πολίτες και τους κατοίκους είναι υποχρέωση όλων ημών.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο δίλημμα ενόψει των εκλογών αν η πατρίδα μας συνεχίζει σε αυτό το δρόμο που κινείται τα τελευταία χρόνια, στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής, της ενίσχυσης της Άμυνας της χώρας, της μεταρρύθμισης του κράτους, του εκσυγχρονισμού, της ψηφιοποίησης ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε μία εποχή που τη ζήσαμε με πολύ έντονα χαρακτηριστικά και όλοι θέλουμε να την απωθήσουμε από τη μνήμη μας.

Νομίζω ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν και την ωριμότητα και την κρίση να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα σε αυτές τις εκλογές υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη για να μπορέσει η πατρίδα μας να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο που την ανεβάζει κάθε μέρα ακόμα πιο ψηλά για να μπορέσουμε επιτέλους να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που εδώ και δεκαετίες έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και να κρατήσουμε την πατρίδα μας σε ένα επίπεδο που όλοι  θέλουμε, όλοι επιθυμούμε και ονειρευόμαστε τα τελευταία χρόνια».

Απαντώντας σε ερώτηση μας για την εξέλιξη της ενεργειακής αναβάθμισης του δικαστικού μεγάρου της Φλώρινας είπε ότι βρίσκονται στη φάση της «αναζήτησης του χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να προχωρήσουμε και στη συγκεκριμένη ικανοποίηση της ανάγκης για την οποία μιλήσατε».

ΕΡΩΤΗΣΗ: κ. Υπουργέ την προηγούμενη φορά που είχατε έρθει στη Φλώρινα, τον Νοέμβριο του 2022, είχατε επισκεφθεί το δικαστικό μέγαρο και συζητήσατε το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης. Από τότε μέχρι σήμερα υπάρχει κάποια εξέλιξη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Υπάρχει ένα μοντέλο το οποίο έχει υιοθετηθεί σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και το οποίο επιχειρούμε διαδραστικά να εφαρμόσουμε μαζί με όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος.

Μαζί με το δικαστικό μέγαρο της Φλώρινας υπάρχει μία συζήτηση για το δικαστικό μέγαρο του Μεσολογγίου, υπάρχουν πολλά μαζί θέλω να πω, που αυτή τη στιγμή σχεδιάζονται ώστε να μπουν σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το ζητούμενο είναι η ισχύς ενός προγράμματος που να αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και δικαστικών μεγάρων.

Είμαστε σε αυτή την αναζήτηση του χρηματοδοτικού εργαλείου προκειμένου να προχωρήσουμε και στη συγκεκριμένη ικανοποίηση της ανάγκης για την οποία μιλήσατε.