Σήραγγα ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ… Συνέχεια…: Ο Μαυρογιαλουρισμός καλά κρατά ακόμη..!

Τη δόξα των διορισμένων Γενικών Γραμματέων της Περιφέρειας ζήλεψε ο κ. Κασαπίδης ,σε αντίθεση με κάθε έννοια Περιφερειακής συνείδησης και σε συνέχεια του πελατειακού κράτους του παρελθόντος .

Αγνοώντας επιδεικτικά τον αξιοκρατικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αξιολογημένων  έργων που χρειάζεται η Περιφέρεια,  υπερβαίνοντας κάθε έννοια περιφερειακής αλληλεγγύης  και προγραμματικής αξιολόγησης ,ολοκληρώνει την μεθοδευμένη επιλογή του για ένα έργο απαραίτητο μεν, αλλά περιορισμένης σημασίας συγκριτικά  με άλλα Διεθνούς και Εθνικής εμβέλειας .

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 9-11-20 ,που έγινε με τηλεδιάσκεψη ,εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία  η κατάθεση στο ΕΣΠΑ της πρότασης κατασκευής της Σήραγγας Κλεισούρας ύψους 72,0 εκατ. Ευρώ.

Σε μία συνεδρίαση όπου περίσσεψαν τα «λιβανίσματα» και οι έωλες επιχειρηματολογίες (αξίζει να παρακολουθήσετε το video της συνεδρίασης του Π.Σ. που είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα της ΠΕ.Δ Μ –ιδιαίτερα από τις 3 ωρες  54 λεπτά και μετά –https://www.youtube.com/watch?v=NqquxDqMjUs&list=PLs_UcEEHk-vyUl5GHFlmOi_JnlTBaxdd6&index=2&ab_channel=%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82).Αποκαλύφθηκε το πολιτικό υπόβαθρο της προεκλογικής δέσμευσης του Περιφερειάρχη και η εμμονή του για το έργο αυτό,   που βάζει σε κίνδυνο το συνολικό πρόγραμμα των οδικών αξόνων για την Περιφέρειά μας, οδηγώντας την υλοποίησή τους σε  αγνώστου διαρκείας μακρινές χρονικές προθεσμίες! Το τρέχον ΕΣΠΑ με την  παρεχόμενη  δυνατότητα υπέρβασης των δεσμεύσεων, δίνει την μοναδική ευκαιρία άμεσης  έναρξης όλων των κρίσιμων έργων.Δυστυχώς όμως άλλες φαίνεται πως είναι οι προτεραιότητες της Περιφερειακής μας Αρχής!

Καμία απάντηση για τον κάθετο οδικό άξονα και την δέσμευση ή όχι των 15,0 εκ στον Α.Π. 7.1 του ΕΣΠΑ, για τη μελέτη του τμήματος  Ξ.Νερό – Πτολεμαϊδα, για το δρόμο Γρεβενά- Βασιλίτσα , για το δρόμο Φλώρινα –Πισοδέρι- Πρέσπες-Κρυσταλλοπηγή, τίποτε συγκεκριμένο για τον Ε 65.

https://youtu.be/5fXJrgRxtv0  Τοποθέτηση Ζεμπιλιάδου Γεωργίας

https://youtu.be/26GHfEQUvP8 Τοποθέτηση Στρατάκη Γιάννη