Σταύρος Παπασωτηρίου: «Ισόρροπη – βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και για τη Φλώρινα»

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχέδιου για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ Στ. Παπασωτηρίου παρουσίασε τις δυνατότητες ανάδειξης του νομού ως προνομιακού προορισμού εναλλακτικού τουρισμού. Ο Στ. Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στο υπάρχον εξαιρετικό τουριστικό δυναμικό όλων των  δήμων της περιφερειακής ενότητας και κατέθεσε πρόταση για την ανάληψη πρωτοβουλιών στους τομείς του οικοτουρισμού και του οινοτουρισμού σε μιαν ευρύτατη γεωγραφικά περιοχή που συνδυάζει μοναδική οινοπαραγωγή με εξαιρετική φυσική ομορφιά.

Μιλώντας για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού αναφέρθηκε και σε ένα νέο οικοτουρισμού που θα συνδυάζει την τοπική γαστρονομία με τις επισκέψιμες λίμνες και τα ορεινά δάση. Αυτός ο «πράσινος» τουρισμός αποτελεί σύμφωνα με τον Στ. Παπασωτηρίου μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για εν πολλοίς αναξιοποίητες περιοχές όπως ο νομός Φλώρινας.

Τέλος, ο Βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε την σημασία των νέων αντισταθμιστικών οφελών σε είδος και χρήμαγια όλα τα νοικοκυριά Ορεινών ή Μειονεκτικών Περιοχών, που φέρνει το ΥΠΕΝ με το νέο σύστημα δασικής διαχείρισης. Ιδιαίτερα για τους κάτοικους περιοχών όπως η Φλώρινα είναι εξαιρετικά σημαντική η θέσπιση νέου αντισταθμιστικού οφέλους, βάσει της βιομάζας που θα αφαιρείται από τα τοπικά δάση, με τη μορφή εκπτώσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και τα κίνητρα ανάπτυξης του φυσιολατρικού τουρισμού.