Στρατάκης Γιάννης: Γιατί με τη Γεωργία!  

Processed with VSCO with q1 preset

Στρατάκης Γιάννης                                                                              24-8-2023

Περιφερειακός Σύμβουλος-Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ

Π. Νομάρχης Φλώρινας

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ!

Η υποψηφιότητα της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν η αιτία να επαδραστηριοποιηθώ ξανά στην Αυτοδιοίκηση στις εκλογές του 2019.

Είδα την «ΕΛΠΙΔΑ» ν’ αλλάξουμε πορεία στην Περιφέρειά μας, τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από την μετριότητα.

Είδα μία ικανή πολιτικό και τεχνοκράτη, έναν άνθρωπο  με οράματα και καινοτόμες ιδέες.

Η Γεωργία διαχειρίστηκε με επιτυχία τις τύχες όλων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ως Ειδική Γραμματέας σε Πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και ως στέλεχος και επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας. Είχαμε συνεργαστεί, ο γράφων ως Νομάρχης Φλώρινας και η Γεωργία ως προϊσταμένη, και η αναγνώριση των ικανοτήτων της ήταν καθολική από όλους όσοι έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς μαζί της.

Ήδη ο Β’ Βαθμός Αυτοδιοίκησης διανύει 13 έτη και τρεις θητείες Περιφερειακών Αρχών.

Κάθε φορά εμφανιζόταν και εμφανίζεται κάποιος –άπειρος στην Αυτοδιοίκηση- ως Μεσσίας,  χωρίς τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Δυστυχώς, όπως δείχνουν όλοι οι στατιστικοί δείκτες και επισημαίνουν έγκριτοι και ανεξάρτητοι διεθνείς οργανισμοί, η Περιφέρειά μας όλα αυτά τα χρόνια έχει σταθερές πρωτιές στη χώρα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη… στην ανεργία, στην ύφεση, στη χαμηλή απορροφητικότητα των διαθέσιμων πόρων, στη μετανάστευση των παιδιών μας από τον τόπο!

Σε αυτή τη ζοφερή εικόνα ήρθε να προστεθεί η βίαια Απολιγνιτοποίηση, που την συμπληρώνουν  η απογουνοποίηση, η άναρχη ανάπτυξη των ΑΠΕ, η αδυναμία παρέμβασης στον Αγροτικό Τομέα, στον Τουρισμό, στον Πολιτισμό, στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον, στην καθημερινότητα μας.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ήταν όλα αυτά τα χρόνια είτε θεατές στις εξελίξεις, είτε υπεύθυνοι για τις αποτυχίες που καταγράφονται ως αρνητικές πρωτιές. Με τη μία ή την άλλη θέση έχουν κριθεί ως ανεπαρκείς, παρά τις όποιες καλές προθέσεις τους.

Στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα επιλέξουμε τις αρχές που θα ηγηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια στην Περιφέρεια, την πιο κρίσιμη περίοδο για μας.

Ο θεσμός για ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας χρειάζεται ικανά και δοκιμασμένα στελέχη μαζί με νέο αυτοδιοικητικό αίμα, που να τον γνωρίζει και να τον σέβεται. Έχουμε χορτάσει από επαγγελματίες στις προσωπικές εξυπηρετήσεις, στις χειραψίες, στις φωτογραφίες, από μέτριες παρουσίες που ούτε ξέρουν ούτε και μπορούν να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν σοβαρά προγράμματα και προβλήματα του τόπου μας, όπως αποδείχτηκε στην πράξη.

Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον πολυτέλεια για νέες δοκιμές και αποτυχίες! Δεν είναι ζήτημα κομματικής επιλογής αλλά ικανών ανθρώπων που την κομματική τους ταυτότητα την αφήνουν σπίτι τους.

Τις κομματικές μας επιλογές τις εκφράσαμε στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές. Τώρα ήρθε η ώρα του τόπου, και οι υποθέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν είναι μόνο ζητήματα Κεντρικής Κυβέρνησης.

Ούτε η σημερινή «κουρασμένη» και αναποτελεσματική Περιφερειακή Αρχή, ούτε και οι ευκαιριακοί συνασπισμοί, όπως μας προέκυψαν όψιμα, μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για μία νέα ανατρεπτική, παραγωγική πολιτική στην Περιφέρειά μας.

Όλοι μας θα βομβαρδιστούμε την περίοδο αυτή με αγαθές προθέσεις. Πλέον, δεν αρκούν. Θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε και να κάνουμε τελικά τις επιλογές μας.

Ο Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ με επικεφαλής τη Γεωργία είναι αυτός που διαχρονικά αποδεικνύει στους πολίτες ότι είναι ο μοναδικός που διεκδίκησε και διεκδικεί με σταθερότητα και συνέπεια τις τοπικές μας υποθέσεις, καταθέτοντας συγχρόνως προτάσεις  για όλα τα θέματα που απασχόλησαν την Περιφέρειά μας.

 Ήμασταν εδώ, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, εκφράζοντας τις πραγματικές  της  ανάγκες και όχι κάποια κομματική ή προσωπική ματαιοδοξία. Δεν υπήρξαμε ποτέ εκπρόσωποι εξωγενών μεγάλων συμφερόντων, ιδίως αυτών που δραστηριοποιούνται πρόσφατα στη Δυτική Μακεδονία.

 Ήμασταν εδώ ΜΑΖΙ με τα κινήματα των ενεργών πολιτών, ΜΑΖΙ στις διεκδικήσεις και την προστασία των δικαιωμάτων των τοπικών κοινωνιών.

Είμαστε εδώ για να αναθερμάνουμε τις ελπίδες των νέων ανθρώπων και να τους εμπνεύσουμε να μπουν ενεργά στην πολιτική και στις υποθέσεις που τους αφορούν. Η απολιγνιτοποίηση  και η παραγωγική ανασυγκρότηση που χρειάζεται ο τόπος μας είναι κυρίως υπόθεση των νέων μας, και πρέπει να γίνει υπόθεσή όλων μας.

Με τη ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΑΖΙ μπορούμε να ξαναζωντανέψουμε την Περιφέρειά μας!