Συναντήσεις του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη για ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου – Κλειστό Γυμναστήριο Φιλώτα – Πρότυπο Οικισμό Λιμνοχωρίου – ΕΤΑΔ  στην Αθήνα

Στις 18 & 19 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα διαδοχικές συναντήσεις των Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη και Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιάννη Στρατάκη, με θέμα την ωρίμανση/προώθηση σχεδιαζόμενων έργων για την περιοχή του Δήμου Αμυνταίου.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν:

– Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ σε πλήρη μονάδα παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η αποκατάσταση των ασθενών στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο και υστερεί σημαντικά στις δημόσιες δομές υγείας.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στην άμεση στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ  και σε συνεννόηση με τον Υπουργό Οικονομικών, να μετατραπεί σε μια σύγχρονη ολοκληρωμένη δομή, καθώς και στην βελτίωση των εγκαταστάσεων μέσω της χρήσης των πόρων του Πράσινου Ταμείου.

Αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου να το επισκεφθεί .

– Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Φιλώτα.

Σε συνεννόηση με τον Υπουργό, καθώς και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας (ΟΧΕ) κ. Γκαντή, στον οποίο επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη, προτάθηκε η λύση το Κλειστό Γυμναστήριο να αποτελέσει τη μόνιμη έδρα – Προπονητήριο των Εθνικών Ομάδων, καθώς και γήπεδο για την προπόνηση και τέλεση αγώνων ομάδων της ευρύτερης περιοχής αλλά και για την υποδοχή ηλικιακών διοργανώσεων. Η λύση κρίθηκε εφικτή  λόγω  και προηγούμενων πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί και έχουν οδηγήσει στη φιλοξενία αγώνων των Εθνικών ομάδων στην Περιοχή. Ο Υπουργός  έδωσε το πράσινο φως σε συνδυασμό με τις παραπάνω δεσμεύσεις της ΟΧΕ.

– Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ κ. Σκάλκο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των μελετών για την μετατροπή του Λιμνοχωρίου σε πρότυπο οικισμό προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.ΜΕ.Α).

Είχε προηγηθεί συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σχετικά με τις μελέτες για την αξιοποίηση των λουτρών προς την ίδια κατεύθυνση, η έγκριση των οποίων εκκρεμούσε λόγω κολλημάτων στις Υπηρεσίες του ΕΣΠΑ. Η διαδικασία της έγκρισης «ξεκόλλησε» και ο κ. Σκάλκος δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διαδικασίες.

– Συνάντηση στα γραφεία της ΕΤΑΔ με υπηρεσιακούς παράγοντες στο πλαίσιο της αμοιβαίας βούλησης  να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο Αμυνταίου εκτάσεων των Τοπικών Κοινοτήτων Βεγόρας (ΑΒΚ 4884), Μανιακίου (ΑΒΚ 4886), Φαραγγίου (ΑΒΚ 4885) και Αγίου Παντελεήμονα, που ανήκουν  στην ΕΤΑΔ, προκειμένου να τις διαχειριστεί ο Δήμος.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου.