ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: Κατά τ’ άλλα… φωτογραφίες συναντήσεων και λόγια του αέρα

Ζούμε σε μία συνθήκη και μία περίοδο διακυβέρνησης της χώρας όπου οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν πάρει φωτιά σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στη Φλώρινα (που χιόνισε στα μέσα Απριλίου). Η περιοχή μας κρατάει σταθερά το ρεκόρ της ανεργίας και της μετανάστευσης. Η βίαιη και δίχως σχέδιο απολιγνιτοποίηση έχει μετατραπεί σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας που απλά πληγώνει την περιοχή (ολημερίς το χτίζανε οι άριστοι, το βράδυ γκρεμιζόταν). Ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί στα ύψη και οι τιμές βασικών προϊόντων έχουν τριπλασιαστεί με πολλές οικογένειες να πασχίζουν για τα απολύτως αναγκαία.

Και παράλληλα, βλέπουμε στα κοινωνικά δίκτυα και στον τοπικό τύπο τον γαλάζιο Βουλευτή της Φλώρινας, που δεν έχει κάνει ούτε ένα σχόλιο για την κωλυσιεργία στο άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού στον Λαιμό Πρέσπας, ούτε ένα σχόλιο για την μη λειτουργία της έτοιμης σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Βόρεια Μακεδονία, που δεν μπήκε καν στο κόπο να απαντήσει σοβαρά και υπεύθυνα στη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Πέτη Πέρκα, διαψεύδοντας παράλληλα και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας για τον γαλάζιο τορπιλισμό της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Φλώρινας με το Πόγραδετς, να επιδίδεται για ακόμη μια φορά στο αγαπημένο του χόμπι…την φωτογράφιση με Υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριακού Μητσοτάκη.

Βέβαια, μετά τον Πέτσα, την Μπακογιάννη, τον Καλαφάτη, την Μενδώνη, τον Συρίγο, τη Ζαχαράκη, την Κεραμέως και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν θα μπορούσε να λείπει από την συλλογή του ο Υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης και ο Υφυπουργός Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος. Έτσι, αποφάσισε να βγάλει και μαζί τους μια “συλλεκτική” φωτογραφία. Άραγε τους ρώτησε πριν ή μετά για τα περίφημα σχέδια του ‘λαγού’ Μαλούτα που πρόσφατα κατήγγειλαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Μακεδονίας για την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας σε Κέντρο Υγείας, που προωθεί και πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ; Συζήτησε μαζί τους την κωλυσιεργία που δείχνει η κυβέρνησή τους στην ανάπτυξη των δικτύων μεταφορών και σιδηροδρομικών συνδέσεων που τόσο έχει ανάγκη η Φλώρινα για να βγει από την απομόνωση;

Γιατί δεν ολοκληρώνουν τα έργα που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή; Φτάνει πια με την ιδεοληψία. Ή μήπως θα ξαναδούμε το ίδιο έργο ξηλώματος, όπως έπραξαν για την κατάργηση των διετών Τμημάτων, των δύο Τμημάτων σε Γεωπονική και Καλών Τεχνών; Ή μήπως θα δούμε το ίδιο έργο που είδαμε  για την τηλεθέρμανση της Φλώρινας, που τόσα χρόνια οι ίδιοι την χαντάκωναν και ξάφνου ζήτησαν να απενταχθεί για να μας προσφέρουν την θαυματουργή λύση του φυσικού αερίου. Όπου και πάλι πρώτη είχε αναδείξει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας ότι πρόκειται για την χειρότερη επιλογή (δείτε εδώ και εδώ). Θεωρούν τους πολίτες ιθαγενείς που τους μοιράζουν καθρεφτάκια για να τους πείσουν. Όλοι τους οι σχεδιασμοί στο πόδι, με προχειρότητα σαν να απευθύνονται σε αδαείς και ασήμαντους που τους υποδέχονται για να κάνουν «εγκαίνια έναρξης έργου». Παγκόσμια πρωτοτυπία για ένα έργο που…ακόμα ξεκινάει. Κι όλα αυτά, με την τοπική αυτοδιοίκηση συνοδοιπόρο στην απραξία.

Ο κυβερνητικός Βουλευτής και η παντελώς άφωνη ΔΕΕΠ Φλώρινας της ΝΔ, είναι προφανές πως έχουν μπερδέψει βασικά πράγματα. Σε καμία περίπτωση οι φωτογραφίες με Υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, «τα εγκαίνια έναρξης έργου», οι υποσχέσεις που δίνονται στα ραδιόφωνα,  τα σχέδια που ανακοινώνονται αλλά μένουν στα συρτάρια και οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες δεν αποτελούν κυβερνητικό έργο και δεν λύνουν τα προβλήματα των Φλωρινιωτών.

Είμαστε διατεθειμένοι/ες  να το καταλάβουν πολύ σύντομα, όταν ο ελληνικός λαός φέρει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στην εξουσία. Ήρθε η ώρα η Φλώρινα να βγει από την απομόνωση και την λησμονιά.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας