Σύσκεψη για την οργάνωση δράσεων Καθαρισμών στον Δήμο Πρεσπών

Σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Πρεσπών, με συμμετοχή προέδρων των κοινοτήτων και φορέων, συζητήθηκε η κατάσταση σε σχέση με τα απορρίμματα στον δημόσιο χώρο: στα χωριά, στους δρόμους, την ύπαιθρο και τις παραλίες των Πρεσπών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι της μονάδας διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών.

Κατά κοινή ομολογία η κατάσταση είναι απαράδεκτη και συμφωνήθηκε ότι απαιτείται να γίνουν εκτεταμένοι καθαρισμοί ώστε η εικόνα του δημόσιου χώρου στον Δήμο Πρεσπών να ξαναγίνει ανεκτή.

Οι δράσεις καθαρισμού θα ξεκινήσουν αυτή την Κυριακή, στις 11π.μ. στις παρακάτω κοινότητες

1.Άγιος Γερμανός, υπεύθυνος: Γιώργος Χριστάκης, τηλ. 6942266554
2.Καλλιθέα, υπεύθυνος: Κώστας Τερψόπουλος, τηλ. 6972869179
3.Λαιμός, υπεύθυνος: Ευάγγελος Παπαναούμ, τηλ. 6972509796
4.Μικρολίμνη, υπεύθυνος: Παρασκευάς Στεργίου, τηλ. 6932975966

Παράλληλα η μονάδα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών θα ενσωματώσει δράσεις καθαρισμών στις δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχολείων που επισκέπτονται στην περιοχή σε σημεία επίσκεψης, αξιοθέατα και σημεία παρατήρησης άγριας ζωής, ενώ η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών θα ενισχύσει τις δράσεις στα χωριά.

Οι δράσεις καθαρισμών θα συνεχιστούν όλο το υπόλοιπο διάστημα στα χωριά, κατά μήκος των δρόμων με έμφαση στα σημεία στάσης και θα κορυφωθούν τον Ιούνιο με καθαρισμούς στις παραλίες των λιμνών σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους των γειτονικών χωρών.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών μετά την σύσκεψη δήλωσε σχετικά: αποφασίσαμε φέτος, μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής παύσης λόγω της πανδημίας, να επαναλάβουμε της δράσεις της καμπάνιας «Πρέσπα καθαρή!». Δυστυχώς, το διάστημα που μεσολάβησε η κατάσταση έχει γίνει απαράδεκτη και συμφωνήθηκε να αναληφθεί δράση σε βάθος τριμήνου ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε όλη την έκταση του Δήμου. Το θέμα αφορά την ποιότητα του δημόσιου χώρου και συνεπώς κάθε έναν και κάθε μια από μας. Είναι στο χέρι μας και είναι ευθύνη μας να κάνουμε και να διατηρήσουμε την Πρέσπα καθαρή!